babyboys prvotno napisa
od prošle godine SVI vrtići u gradu zagrebu koji su u nadležnosti gradskog ureda za obrazovanjeitd djeci ne nude paštete, hrenovke i nutelu
Nažalost to nije istina. U Markovom vrtiću u Zapruđu redovito su na meniju za doručak linolada, poli i pašteta.
Ručak je što se mene tiče zadovoljavajući, makar ima i svinjetine i suhog mesa (npr s grahom). Često su juhe, dinstano meso s povrćem, čak i neke žitarice i salate. Danas je npr. bila pečena piletina, pire krumpir s mrkvom i salata od cikle. Zaista OK.
Sa gablec se također nisu proslavili. Ima tu i buhtla i kao-kao kolačića (!). Nekad je i jogurt, ali nikad obični, već voćni.
Voće dobivaju nakon doručka. A i za gablec je nekad npr. banana.
Marko ne doručkuje u vrtiću, samo ruča i onda idemo doma jer sam ja na porodiljnom.
Što se tiče slatkiša nas su tete čak tražile da nešto donesemo da imaju za nagrade.
Marko do sad nikada nije jeo bombone, a sad u vrtiću ako sve pojedu za ručak dobe jedan bombon (Kiki ili sl). Ne mislim oko toga raditi dramu, iako nisam baš za to da tamani bombone.
Mislim da je veći problem to što redovito djecu filaju sa s.....a poput paštete i polija. E to pitanje mislim potegnuti na slijedećem roditeljskom, iako M (bar za sada) ne ide na doručak.
Toliko se pisalo o uvođenju zdrave hrane u vrtiće, ali nažalost to (bar u ovom našem) nije provedeno u djelo.