Danas smo isli po rezultate vag. i cerv. brisa da bi se ispostavilo da imam vec pomenutu bestiju.
Doktorica je samo letimicno pogledala nalaz, a kako je zurila u salu na porodjaj, samo mi je uspjela reci da je jako lose i da je sacekam dok ne zavrsi. Uglavnom, sutra ujutro moram u bolnicu na lezanje, primat cu terapiju (vjerovatno Penicilin). Rekla mi je da je bakterija jako opasna za bebu tj. da u najgorem slucaju moze doci do sespe ili smrti novorodjenceta (ne daj Boze), naravno ukoliko se bebica zarazi.
Ono sto me je zbunilo je to sto ona spominje beta hemoliticki streptokok grupe B, a na mom nalazu je onaj koji je u naslovu!? Ne razumijem!!! kad sam joj rekla da ne pise da je beta hemol...... odgovorila mi je da ce se na kontrolnom brisu naglasiti da se obrati paznja na taj streptokok.
E sad, znate li da li i jedan i drugi imaju iste posljedice na bebu, tj. da li je streptokok bilo kakav bio, toliko opasan ili...???
Brine me i to sto sam i prije imala streptokoke (razne), ali je prije trudnoce nalaz bio potpuno uredan. Sad smo u 27. sedmici i u tom periodu nismo radili nalaze. Pitala sam je jos da li i kako mogu znati da li je beba vec zarazena, na sto je ona odgovorila da ne mozemo znati. Napominjem, beba je jako aktivna, poptuno odgovara (po svemu) sedmici u kojoj smo. Zar to nije dovoljan pokazatelj da je beba dobro!?
Ne moram vam ni govoriti kako se osjecam. Citav dan placem, a svi mi govore da se ne sekiram i da ce sve biti dobro. Zelim biti optimista, ali me crne misli nikako ne popustaju.
Molim vas da mi pomognete ukoliko neko ima iskustvo i PLIZ drzite mi fige da moja bebica dodje na svijet ziva i zdrava.