-
Streptococcus species - HELP!!!
Danas smo isli po rezultate vag. i cerv. brisa da bi se ispostavilo da imam vec pomenutu bestiju.
Doktorica je samo letimicno pogledala nalaz, a kako je zurila u salu na porodjaj, samo mi je uspjela reci da je jako lose i da je sacekam dok ne zavrsi. Uglavnom, sutra ujutro moram u bolnicu na lezanje, primat cu terapiju (vjerovatno Penicilin). Rekla mi je da je bakterija jako opasna za bebu tj. da u najgorem slucaju moze doci do sespe ili smrti novorodjenceta (ne daj Boze), naravno ukoliko se bebica zarazi.
Ono sto me je zbunilo je to sto ona spominje beta hemoliticki streptokok grupe B, a na mom nalazu je onaj koji je u naslovu!? Ne razumijem!!! kad sam joj rekla da ne pise da je beta hemol...... odgovorila mi je da ce se na kontrolnom brisu naglasiti da se obrati paznja na taj streptokok.
E sad, znate li da li i jedan i drugi imaju iste posljedice na bebu, tj. da li je streptokok bilo kakav bio, toliko opasan ili...???
Brine me i to sto sam i prije imala streptokoke (razne), ali je prije trudnoce nalaz bio potpuno uredan. Sad smo u 27. sedmici i u tom periodu nismo radili nalaze. Pitala sam je jos da li i kako mogu znati da li je beba vec zarazena, na sto je ona odgovorila da ne mozemo znati. Napominjem, beba je jako aktivna, poptuno odgovara (po svemu) sedmici u kojoj smo. Zar to nije dovoljan pokazatelj da je beba dobro!?
Ne moram vam ni govoriti kako se osjecam. Citav dan placem, a svi mi govore da se ne sekiram i da ce sve biti dobro. Zelim biti optimista, ali me crne misli nikako ne popustaju.
Molim vas da mi pomognete ukoliko neko ima iskustvo i PLIZ drzite mi fige da moja bebica dodje na svijet ziva i zdrava.
-
ne mogu ti drugačije pomoći nego ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da ubiju beštije.
-
Iskrena da budem o toj beštiji ne znam ama baš ništa. Jedino što mi pada na pamet je da ih zamoliš da ti urade briseve ponovo, meni se desilo sa TORCH-om da je prvi nalaz bio katastrofalan a kada su ponovili sve je bilo OK, kažu labaratorijska kontaminacija :? .
Držim fige tebi i tvojoj bebici
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Upravo tu streptokoke (iz naslova) sam i ja imala na 2 brisa i nisam primala nikakvu terapiju, štoviše ginekolog je rekao da to nema potrebe liječit. Imala sam i gljivice i Gardnerellu i dao mi je Medazol, ali ga ja nisam koristila, nego samo Geonistin za gljivice.
Beba se rodila živa i zdrava i nikakvih komlikacija nije imala.
Ti poslušaj svoju gin. i napravi taj kontrolni bris da se ipak točno utvrdi o čemu se radi, nadam se da će sve biti u redu
-
Ivanchice draga....nemoj se toliko sekirati.....nije to tako strasno kao sto zvuci....
I ja sam na pocetku trudnoce imala Streptococcus brupe B....i to smo onda kao liječili....
Sada sam 35+6 tjedana trudna prije tjedan dana sam dobila briseve cerviksa i utvrđeno je da jos uvijek imam Streptoccoccus haemolyticus grupe B!!
Moj ginekolog od toga nije napravio nikakvu halabuku....rekao je da to cemo to liječiti netom prije poroda....a sto se tice bebe....samo mi je objasnio da prilikom poroda dobijes nekakvu injekciju kako ne bi naudio bebi....
Sada zurim, ali sam te samo htjela primiriti....ali to da se beba vec mogla zaraziti - u to nevjerujem....posebno ako je tvoja trudnoca uredna i nisi otvorena i tome slicno...
U toku dana ti se jos javim sa tocnim linkovima i informacijama o svemu tome!!!
Curo, glavu gore - nije to toliko strasno!
A osim toga bih ti preporucila da se posavjetujes barem sa jos jednim ginekologom!!!
-
Evo ispod link.... pa procitaj....to je isto meni rekao moj ginekolog!
http://www.zdravljeizivot.com/forum/...p?TopicID=7806
-
Ja sam danas došla iz bolnice, provela sam tamo 5 dana jer sam krvarila na redovnom pregledu kod gin. Sve je u redu, osim što su mi na brisu (ponovo) našli hemol. strep. grupe B (to nema nikakve veze s krvarenjem). Inače, imala sam ga i na početku trudnoće, pa sam ga izliječila. Pustili su me doma 30 min nakon što je došao nalaz brisa, uz antibiotike i Geonistine, bris ponoviti za 2 tjedna. Nisu dizali nikakvu buku oko toga; gin koja radi na patologiji trudnoće u bolnici rekla mi je da nisu imali većih problema s tom beštijom ni kad je prisutna kod poroda (u slučaju da je ne uspijem izliječiti do poroda, što je prilično moguće, danas sam punih 35 tjedana), samo to onda treba napomenuti kad dođeš u rodilište, jer onda i tebi i bebi daju antibiotike preventivno.
Nije to razlog za takvu paniku. Neki liječnici smatraju da ga nije potrebno liječiti.
(BTW, Streptoccoccus species su streptokoki općenito kao vrsta bakterija, jedan od njih, i najčešći kod trudnica je hemol. strep. grupe B.)
i bez panike.
-
Martina, hvala ti puno...sada si mene utjesila....iako sam ja bila dosta cool u vezi toga!
Posto ja sutra punim 36.tjedana i isto su mi prije par dana nasli taj streptokok grupe B (isti sam imala na pocetku trudnoce) i moj gin mi je isto to rekao....
On ga cak sada nije ni htio lijeciti jer smatra da za to nema potrebe...
Ali lijepo je cuti rijeci utjehe i nekoga ko prozivljava slicno....
-
Hvala vam puno svima, sto na vibrama, sto na odgovorima.
Nazalost, nisam u mogucnosti posavjetovati se sa drugim dr. jer za nekih sat vremena moram u bolnicu. U svakom slucaju, hvala vam PUNO, sad sam malo mirnija
-
Moja prijateljica je zbog toga rodila tri mjeseca ranije... Nije sve tako ružićasto.
-
Ivanchice, saljem puno vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrri da nalaz bude super, a tebi i pilicu i brdo pusa!
-
Evo nas ponovo nakon 9 dana provedenih u bolnici. Primala sam Penicilin i za 7 dana trebam ponoviti nalaz. Nadam se da ce biti dobar.
Ina, znam da nije sve ruzicasto, ali me opet tjesi to da nije ni tako crno kako je meni bilo prikazano. Bili smo na UZV i pilic je hvala Bogu dobro. Nadam se da cemo izgurati do devetog mjeseca i da ce ako Bog da sve biti za 10.
svima
-
Najvažnije je da su ti na vrijeme ustanovili bakteriju i da je liječe. Sada će te kontrolirati i biti će sve dobro. Stvar je u tome da nema simptoma, pa se ćesto i nezna da postoji infekcija. Tako ti je bilo i kod moje frendice. Skužili su tek kad joj je u 26. tjednu pukao vodenjak zbog te infekcije, a bilo je naravno kasno za terapiju.
-
ivanchice tek sad vidjeh topic
drzim fige da sve bude OK, da se bebica rodi zdrava i bez problema.
a hoce ako Bog da
ko te vodi? (mozes i na pp ako hoces)
-
~~~~~~~~~ da kontrolni bris bude super!!!
-
Podižem malo ovaj topic.
Cure, da li je netko u međuvremenu imao kakva saznanja o ovoj bakteriji?
Danas sam podigla nalaz urinokulture i tamo piše ta je taj streptococcus species prisutan 10 na 4. Znam da obično vele da je do 10 na 5 ok ali laborantica je rekla da se kod trudnica ta vrijednost pomiće na dolje.
Kod doktora idem preksutra ali me to malo muči jer mi Ivanchica i njezin prvi post baš nije obećavajući, mada ona nije navela u kojoj količini je to bilo prisutno kod nje.
:?
-
Streptococcus sppecies- to u prijevodu znači "VRSTA STREPTOKOK".
Dakle označava jednu veliku skupinu bakterija koje se zovu streptokok, a kojih ima puno podvrsta (svima poznat beta hemolitički streptokok grupe B, pa grupe A, pa onda S.pneumoniae koji je važan uzročnik upale pluća, pa onda još jedna cijela hrpa raznih podvrsta koje su rjeđe).
Ako se iz laboratorija izda nalaz "Streptococcus sppecies", to samo znači da je na temelju raznih postupaka u lab. određeno da se radi o vrsti streptokoka, ali se nije dalje dodatnim postupcima razgraničavalo o kojoj se točno podvrsti radi.
Ako se nađe u žene iz brisa cerviksa, skoro je sigurno da se radi o BHSB.
-
Becky, hvala ti na odgovoru.
Žena u labosu i je tako nešto rekla... da ne znaju koji je, da je nešto prisutno i da je morala napisati općenito da je prisutan u urinu...
Sad kad si mi pojasnila, ima smisla. Ja sam prije IVF postupka bila na brisevima i imala sam streptokok b koji sam sa dvije ture antibiotika riješila. Očito su sad ipak opet nešto našli u urinu. Vidjet ću šta će sutra reči doktor.
-
Samo da prijavim da sam ipak dobila Amoxil 10 dana, 3x500.
Onda ponavljam urino kulturu.
-
Evo mene opet, upravo podilga ponovljeni nalaz urinokulture i sve je ok.
:D
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma