Citiraj Moonika2008 prvotno napisa Vidi poruku
Molim pomoć... Curica od 4mj unatrag 10 dana ima napadaje ekstremnog deranja-plača. I to traje obično sat, dva dok ne zaspi. Sve je krenulo nakon docjepljivanja (Hexacima, synflorix) s 4 mj. Inače je od početka na AD i trenutno unazad mjesec i pol dana jede ****, a prije toga (kršitelj koda) IT jer se mučila s kakanjem. Grčeve je imala, ali smo to relativno brzo stavili pod kontrolu s Espumisanom i probiotikom, te je već dugo u redu što se toga tiče. Dajemo joj i čaj od komorača.
Moje je mišljenje da je problem u tome što ona spava cijelu noć i onda je po danu dosta živahna (svi ju razvlače - baka, deda) te slabo spava kroz dan i onda je navečer totalna nervoza radi umora. Suprug smatra da su ponovno grčevi jer se stalno događa navečer i želi da ju ponovo vratimo na (kršitelj koda). To stvara napetost i među nama.
Mislili smo da je 2-3 dana nakon cijepljenja to normalno radi nuspojava, ali sada već predugo traje da bi bilo to. Inače mislimo da ju i zubići muče jer gura cijele šake u usta, za to joj damo Chamomilla kuglice od Homeolaba i Kamistad gel.
Pišem ovo u očaju nakon sat vremena dernjave i što mi trenutno spava gola u naručju zamotana samo u dekicu.
O prehrani ne bih - Jurana je sve rekla.

Ne mislim da ovo ima veze s cijepljenjem, nego je u pitanju slučajna podudarnost. Dijete naraslo - više jede, a više i guta zrak. Ne znam puno o AD, ali nije preporučljivo često mijenjati formulu. Pitaj pedijatra, ali ja ne bih mijenjala, jer nije svaka formula pogodna za svako dijete, svaku dob i svaku situaciju.

Metode koje se primjenjuju protiv grčeva:
- hranjenje u što uspravnijem položaju
- budući da je na AD, treba staviti dudu s manjom rupom, tako da se spriječi halapljivo hranjenje
- nakon hranjenja dijete treba podići na rame, kako bi podrignulo i izbacilo višak zraka
- koža na kožu - to očito primjenjujete i to je dobro
- čvrsto povijanje (swaddling) - često pomaže da se aktivno dijete umiri i bolje spava: https://www.index.hr/mame/clanak/umo...ng/850800.aspx
- na trbuh treba staviti termofor (ne znam koliko je to praktično ljeti) ili još bolje - jastučić punjen trešnjinim košticama: https://babypinko.hr/trgovina/kupanj...ecu-i-odrasle/ (zna toga biti i u DM-u i Mueller-u, ovaj link sam doslovce prvi našla)
- razgibavanje kukova - prilikom razmatanja djeteta treba razgibati kukove i pritiskati koljena na trbuščić, kako bi se olakšalo izbacivanje crijevnih plinova. Oprez - ostaviti pelenu ispod guze dok to radiš, jer se dijete nerijetko i pokaka, što je odlično, jer će bolje spavati

Zubići isto mogu biti dio priče, ali to će se pojavljivati često. Što se tiče razvlačenja djeteta tijekom dana od strane rodbine - odredi "pravila igre" tj. vrijeme za spavanje tijekom dana, kad treba biti neometani mir. Dijete treba rutinu i dnevni odmor u ovoj dobi. Spavanje i kupanje treba biti uvijek u isto vrijeme.

Sretno!