Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Trimanje pasa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Trimanje pasa

Pas je bio kod frizera koji je tvrdio da trima, nažalost, odmah smo vidjeli da je dlaka preduga i da nije dovoljno otriman. Nakon dva tjedna pas je kao da nije niti bio niti na šišanju, a kamoli na trimanju...
    Nismo ga mogli odvesti kod osobe koja ga je trimala prva dva puta (dobro je bilo), i sad je ovo katastrofa.

Ima li kakav trimer za kućnu upotrebu kojom bih mogla barem dio sama napraviti?

Imate li preporuku za trimanje na relaciji od Zadra do Splita?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja kolegica šiša svog kavalir španijela običnom mašinicom za šišanje koju je kupila u Intersparu za 60 kn. Znam, jer smo to komentirale. Ja sam s isto takvom šišala svoje muške članove obitelji dok je bio lockdown.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.07.2021. at 16:47

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Peterlin, trimanje nije šišanje.
    Trimanje je posebna metoda održavanja dlake kod oštrodlakih pasmina kao što su šnauceri,terijeri, oštrodlaki jazavčari, foxterijeri itd.

Uz pomoć posebnog noža/trimera čupa se mrtva zrela dlaka. Ovo je usput i odgovor na pitanje da li trimanje boli - Ne. Ukoliko je dlaka zrela i redovno održavana ona lagano izlazi.

Trimanjem se omogućava koži psa da diše te na njoj ostaje nova zdrava dlaka koja nastavlja rasti.

Prvo trimanje je važno započeti već sa 3-4 mjeseca starosti psa, te nastaviti trimati u pravilnim intervalima.Idealan razmak između 2 trimanja je 6-8 tjedana.

Ukoliko se oštrodlaki psi ne trimaju nego briju mašinicom takva dlaka gubi na čvrstoći i snazi, postaje svilenkasta i mekana, te zna otpadati što nije karakeristika gore navedenih pasmina. Dlaka brijana mašinicom više nije pogodna za trimanje.

Cilj trimanja je da stvorimo dobro uređenu frizuru po standardu pasmine i poboljšamo kvalitetu dlake.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Furminator je odličan za održavanje dlake kod kuće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •