-
Trimanje pasa
Pas je bio kod frizera koji je tvrdio da trima, nažalost, odmah smo vidjeli da je dlaka preduga i da nije dovoljno otriman. Nakon dva tjedna pas je kao da nije niti bio niti na šišanju, a kamoli na trimanju...
Nismo ga mogli odvesti kod osobe koja ga je trimala prva dva puta (dobro je bilo), i sad je ovo katastrofa.
Ima li kakav trimer za kućnu upotrebu kojom bih mogla barem dio sama napraviti?
Imate li preporuku za trimanje na relaciji od Zadra do Splita?
-
Moja kolegica šiša svog kavalir španijela običnom mašinicom za šišanje koju je kupila u Intersparu za 60 kn. Znam, jer smo to komentirale. Ja sam s isto takvom šišala svoje muške članove obitelji dok je bio lockdown.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.07.2021. at 16:47
-
Peterlin, trimanje nije šišanje.
Trimanje je posebna metoda održavanja dlake kod oštrodlakih pasmina kao što su šnauceri,terijeri, oštrodlaki jazavčari, foxterijeri itd.
Uz pomoć posebnog noža/trimera čupa se mrtva zrela dlaka. Ovo je usput i odgovor na pitanje da li trimanje boli - Ne. Ukoliko je dlaka zrela i redovno održavana ona lagano izlazi.
Trimanjem se omogućava koži psa da diše te na njoj ostaje nova zdrava dlaka koja nastavlja rasti.
Prvo trimanje je važno započeti već sa 3-4 mjeseca starosti psa, te nastaviti trimati u pravilnim intervalima.Idealan razmak između 2 trimanja je 6-8 tjedana.
Ukoliko se oštrodlaki psi ne trimaju nego briju mašinicom takva dlaka gubi na čvrstoći i snazi, postaje svilenkasta i mekana, te zna otpadati što nije karakeristika gore navedenih pasmina. Dlaka brijana mašinicom više nije pogodna za trimanje.
Cilj trimanja je da stvorimo dobro uređenu frizuru po standardu pasmine i poboljšamo kvalitetu dlake.
-
Furminator je odličan za održavanje dlake kod kuće.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma