Stranica 27 od 27 PrviPrvi ... 17252627
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,309 od 1309

Tema: Što čitate 4.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

KAMI, gdje si našla film "Čitav jedan život" s engleskim titlovima?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    I opet - teoretski je vjerojatno u pravu (npr. o povoljnom utjecaju muških učitelja itd.), ali iz hrvatske perspektive, gdje u nastavnike ne želi nitko, ni djevojke, a kamoli dečki, ta ideja zvuči kao smiješna utopija.
    Joj da, slusala sam neki podcast s njim na Hidden Brain. Nema muskih ucitelja! Katastrofa! Svi odose u STEM! Privucimo muske ucitelje! Hm...kako to da ih nema? Cime bi smo ih mogli privuci? U tim vapajima ispada da su otpali iz nekog misteroznog razloga, a ne sto svi koji god mogu (imaju sppsobmosti i nisu primatni skrbnici obitelji kao sto su ugl zene koje onsa kupe na trzistu rada sto ostane) slijede trag novca koji je u stemu, kakvom healu. Ofc da je u pravu, treba povratak healu i lova u heal. Al evo....ne vidim tog healing Musk/Rimca da nastaje igdje, a i meni su praole malo zvucale smijesne i otkrivanje tople vode. Knjigu cu ziher poslusat jer je to.idealan pitki audio format.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da u (cro) drustvu ipak primarni razlog nije da bi radje medu nego muskog ucitelja, nego placa za to zanimanje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da u (cro) drustvu ipak primarni razlog nije da bi radje medu nego muskog ucitelja, nego placa za to zanimanje.
    X

I to vrijedi za sve, ne samo za muške učitelje.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Douglas Murray, Čudna smrt Europe

Stvarno jako zanimljiva knjiga o imigraciji i sadašnjem stanju Europe. Nažalost nije optimistična, Europa je doslovno odlučila zatrti se, barem ovakva kakva trenutačno jest, kako piše autor, i meni je moram priznati jako uvjeriljiva.
    Podsjetila me i na naše rasprave na topicu o imigrantima, daje mnoge odgovore na naša pitanja. Od mene velika preporuka.
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 10.02.2025. at 10:39

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

Stvarno jako zanimljiva knjiga o imigraciji i sadašnjem stanju Europe. Nažalost nije optimistična, Europa je doslovno odlučila zatrti se, barem ovakva kakva trenutačno jest, kako piše autor, i meni je moram priznati jako uvjeriljiva.
    Podsjetila me i na naše rasprave na topicu o imigrantima, daje mnoge odgovore na naša pitanja. Od mene velika preporuka.
    Mislim da sam je pred par godina poslušala i meni je bila uvjerljiva.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku

Moram to potražiti. Hvala na preporuci.

Inače, tema se pojavljuje ciklično i podsjetila me na knjigu koja me se dojmila prije valjda 40 godina, u doba dok sam još studirala - Gunter Grass: Iz glave rođeni ili zašto Nijemci izumiru https://ezop-antikvarijat.hr/grass-g...lave-rodeni-2/

Već je tada raspravljao o energiji (nuklearke), migrantima i promjenama demografske strukture.

Druga knjiga koja ima takvu temu: Granice i sudbine, Predrag Matvejević (to je staro najmanje desetak godina, ista priča).

Eh.... U ovim starim knjigama ne radi se o tome da možemo izbjeći promjene nego o tome kako da im se najbolje prilagodimo. Moram pročitati Čudnu smrt Europe da vidim je li na istom tragu.

chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Jocelyne Saucier - Gospodari rudnika
    Priča o obitelji rudara s 21 djetetom. Već u startu nevjerojatna premisa ključna je za obiteljsku tajnu koja se raspetljava na proslavi u čast očeve predanosti poslu. Lako se čita, no više mi se svidjelo Pljuštale su ptice od iste autorice. Dodatna preporuka za sve koji žele istražiti kanadsku književnost.

Ottessa Moshfegh - Smrt u njezinim rukama
    I u ovom romanu Moshfegh nastavlja sa začudnim ženskim likovima. Gotovo pa roman toka svijesti 72-ogodišnje Veste Gul koja se nakon suprugove smrti seli na drugi kraj zemlje u zabit još veću odakle je stigla. Sve se vrti oko poruke koju nalazi u šumi, o mogućem ubojstvu nekoga po imenu Magda. Vesta postaje istražitelj, ali ne nužno mogućeg zločina, koliko vlastite prošlosti. Teško je voljeti Moshfegh i njezine junakinje, s protekom vremena shvaćam da jako cijenim njen kultni roman Moja godina odmora i opuštanja, ali tad kad sam ga čitala mi nije bio užitak. U ovom zadnjem romanu sam, ako ništa drugo, s veseljem nailazila na tragove hrvatskog porijekla same spisateljice, jer - funfact - majka joj je violinistica iz Zagreba.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Laura Spence-Ash "A onda more" (Stilus, 2024, prevela Andrea Marić)
    Među 14 000 djece poslane u Ameriku početkom 2. svjetskog rata i bombardiranja Londona nađe se 11-godišnja djevojčica iz radničke obitelji, koja bude lijepo prihvaćena u dobrostojećoj obitelji. Završetkom rata mora se vratiti kući, gdje ništa više nije isto kao prije. U sljedećih trideset godina ona se snalazi u životu, obnavlja veze s američkom obitelji i na kraju nalazi smirenje i sreću. Karakterizacija likova je važnija od sadržaja. Knjiga se lagano čita, totalni užitak od početka do kraja.

Stranica 27 od 27 PrviPrvi ... 17252627

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •