Stranica 31 od 31 PrviPrvi ... 21293031
Pokazuje rezultate 1,501 do 1,513 od 1513

Tema: Što čitate 4.

chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Gertraud Klemm - Majka na papiru
    Ova austrijska književnica proslavila se feminističkim romanom (kršitelj koda)ocampus. Ovdje, u Majci na papiru, donosi gotovo autobiografski pristup svim temema ovog foruma - nemogućnosti zatrudnjivanja, ivf-u, posvajanju, i na kraju majčinstvu.

Alice Zeniter - Umijeće gubljenja
    Saga alžirske obitelji od vremena 2. svjetskog rata do danas. Francuska kolonijalna uprava, sudjelovanje Alžiraca u francuskim postrojbama tijekom 2. svjetskog rata, Francuzi koji desetljećima žive u Alžiru i smatraju sebe domaćima - sve se stubokom promijeni kad počne rat za neovisnost. Gerilci ne opraštaju nikakvu bliskost s Francuzima i zbog toga su mnogi alžirski veterani prisiljeni pobjeći. Dolaze u Francusku, borave u kampovima, pate za zemljom koju se više ne usuđuju ni posjetiti od straha od osvete. Preporuke.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ako tražite knjigu laku za čitanje, a da nije površna i glupa, preporučam Dobar materijal Dolly Alderton.
    Knjiga pripovijeda kako su dvoje ljudi mlađih od nas preboljeli prekid i saznat ćete ponešto o tome kako se živi u Londonu kad želite slijediti snove. Ima i skrivenu, neizgovorenu feminističku pouku. Uglavnom, može na plažu, a nije banalna.

Pročitala sam i zbirku eseja Vrat je prava tužibaba i druga razmišljanja o ženskosti Nore Ephron koja počinje vrlo ležerno, razmišljanjem o promjenama na koži vrata koje dolaze sa starenjem, a onda obrađuje sve ozbiljnije teme, pa tako na kraju govori o smrtnosti, prolaznosti i gubitku. Jako je dobro napisano, duhovito i zabavno, a na kraju, kad više nije zabavno, ganutljivo.

Još jedan filmaš, Cameron Crowe, napisao je prvi dio svojih memoara, koji pokriva isto razdoblje života koje je obradio u filmu Almost famous. Vrlo zanimljivo, najviše zbog načina kako se odvila njegova karijera, ali ono zbog čega je pisao knjigu - kao posvetu svojoj prvoj obitelji - nije me dodirnulo. Ipak se nadam da će pisati dalje i da će ispričati svoj rad iz devedesetih, kad je nastala glazba koja meni puno više znači od one starije, a koju je on pomogao proslaviti.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam opet na Knausgardu, najprije sam pročitala Vukovi iz šume vječnosti, a sad sam na Trećem carstvu.
    U početku nisam ni znala da je zapravo riječ o petoknjižju koje počinje s Jutarnjom zvijezdom, tako da tu prvu knjigu nisam ni pročitala
    Morat ću joj se naknadno vratiti, dok ne izađu preostale, ali u svakom slučaju to je onaj moj Knasugard kojeg obožavam, ima nevjerojatnu sposobnost usisati me u svoj svijet. Knijga je sastavljena od priča više likova, i u svakog se mogu uživjeti, koliko god mi se (ne) sviđao.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pročitaj sad Jutarnju zvijezdu dok ti je Treće carstvo friško, njih dvije su zrcalne, a more je likova.
    Ja sam nedavno pročitala Proljeće i tu se baš vidi kako su neki dijelovi inspirirani osobnim iskustvom hospitalizacije supruge s bipolarnim poremećajem

Sad čekamo hrvatski prijevod četvrte knjige, School of night

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hoću, tang, jedva čekam. Treće carstvo je stvarno bilo neočekivano mračno, ali opet me je prikovala!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Opet imam prijedlog za plažu: Kako uništiti vjenčanje, Alison Espach

Knjiga je ljubić, ali jako dobro napisan, vrlo duhovit i zabavan. Nije banalno ni plitko, ne možete stati čitati. Uglavnom, ako je uspijete uhvatiti u knjižnici, velika je vjerojatnost da nećete požaliti

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Krimić, pa ljubavni roman, pa traganje za samim sobom, zapetljani obiteljski odnosi...odlična

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ulla-Lena Lundberg, koju smo spominjali po romanu Led, sad ima novi - Svjetlo i plamen. Priča o preživljavanju žena u hladnoj Finskoj i borbi za vlastito mjesto, napredak i ravnopravnost. Jako zgodna, povijesno utemeljena, puno sam ponovno naučila o poviijesti Finske kroz priču o tri generacije žena u jednoj obitelji.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ulla-Lena Lundberg, koju smo spominjali po romanu Led, sad ima novi - Svjetlo i plamen. Priča o preživljavanju žena u hladnoj Finskoj i borbi za vlastito mjesto, napredak i ravnopravnost. Jako zgodna, povijesno utemeljena, puno sam ponovno naučila o poviijesti Finske kroz priču o tri generacije žena u jednoj obitelji.
    Hvala na preporuci!
    Za prijaviti nemam ništa posebno, trenutno je na rasporedu Noćna mora (Lars Kepler - inspektor Joona Linna, ne znam koji po redu, ima ih cijeli niz).

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja citam trilogiju sestara Hekne i bas mi se svidja.
    Htjela sam provjeriti s vama gdje nalazite preporuke za knjige? Za nova izdanja nije preveliki problem jer se oglasavaju na portalima, ali gdje npr. naci preporuku za neke starije, a izvrsne knjige?
    Meni osobno je ovaj forum za to bio riznica

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam provjeriti s vama gdje nalazite preporuke za knjige? Za nova izdanja nije preveliki problem jer se oglasavaju na portalima, ali gdje npr. naci preporuku za neke starije, a izvrsne knjige?
    Ja dosta čitam na engleskom pa onda nalazim i preporuke na stranim medijima - oni često imaju neke preglede najboljih knjiga nekog razdoblja.

A ja dolazim s novom preporukom lagane literature. Izašao je prijevod knjige Heart the Lover koja je bila veliki hit.

Herc ljubavnik - naslov malo čudno zvuči na hrvatskom, ali knjiga je da je ne možete ispustiti, a nije trivijalna ni neozbiljna. Tematika je ljubavna, a sadrži puno čitanja i knjiga pa je odmah još i slađa.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Krimić, pa ljubavni roman, pa traganje za samim sobom, zapetljani obiteljski odnosi...odlična
    Bože ja i pisanje ...
    Uglavnom, Nitko ne napušta Palo Alto ...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    Većina propruka mi je s foruma, ne stignem ni odavde sve pročitati...
    Ja pišem malo, a kako sam smotana i aljkava pa mi pola teksta pobjegne bolje da ni ne pišem

Stranica 31 od 31 PrviPrvi ... 21293031

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •