Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1435

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tanja, hvala na preporuci na Olji SI, ja kupila na interliberu neku njenu knjigu poezije i svidjela mi se, drugo nisam citala.

Ja procitala najnovijeg Ferica na moru, (valjda je najnoviji), nesto Na obali rijeke. Svidjelo mi se, prica o aferi ozenejenog 53-godisnjaka i 22-godisnjakinje, dosta kratka. Ima opet tih njegovih scena seksa i bolesnih mastarija, ali opet mi je autoricna i nekako elegicna.

Pri kraju Jeseni od Knausgarrda, onako ok, simpa, ali nista posebno. Ja volim njegov stil pa mi je ok, chill.

Pocela i Americku Pastoralu od Philipa Rotha, netko ga je bio hvalio, a nisam jos nista njegovo citala. Zasad me ne odusevljava pretjerano, ne znam hocu li nastaviti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku

Ja procitala najnovijeg Ferica na moru, (valjda je najnoviji), nesto Na obali rijeke. Svidjelo mi se, prica o aferi ozenejenog 53-godisnjaka i 22-godisnjakinje, dosta kratka. Ima opet tih njegovih scena seksa i bolesnih mastarija, ali opet mi je autoricna i nekako elegicna.
    Roman se zove Dok prelaziš rijeku.

Čitala sam ga jesenas, dobro je napisan, ali me se ipak nije dojmio. Dobro kažeš, "nekako elegična", ja sam si njegov stil ovaj put protumačila kao poetsko-cendrav i nije mi dobro sjeo, draža mi je njegova uobičajena ironija.
    Ferić je inače majstor romana i njegove kompozicije, u ovom najnovijem romanu to ne dolazi do izražaja, puno je jednostavnije strukture.
    Kao da je i on ostario

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Roman se zove Dok prelaziš rijeku.

Čitala sam ga jesenas, dobro je napisan, ali me se ipak nije dojmio. Dobro kažeš, "nekako elegična", ja sam si njegov stil ovaj put protumačila kao poetsko-cendrav i nije mi dobro sjeo, draža mi je njegova uobičajena ironija.
    Ferić je inače majstor romana i njegove kompozicije, u ovom najnovijem romanu to ne dolazi do izražaja, puno je jednostavnije strukture.
    Kao da je i on ostario
    Aaaa, hvala, moram ovo pročitati. Mene je kod Ferića uvijek umarala ta njegova komplicirana struktura (kao da se probijaš kroz šikaru) pa bi mi se ovaj mogao svidjeti.

Inače, čovjek JEST ostario (kaže osoba koja je tu negdje - mi smo ista školska generacija, samo sam ja par mjeseci mlađa). Nakon šezdesete to se baš jako osjeti. Govorim iz iskustva...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •