Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Čistom slučajnošću do mene je došla autobiografska knjiga Mire Furlan, za koju su u knjižnicama liste čekanja od 30-40 rezervacija.
Dakle, knjiga je genijalna, totalno uvlači čitatelja u nju, jako, jako je dobro pisana i čitajući je, ne mogu ne pomisliti - kako je to pametna i talentirana žena bila, a kako ju je ovo naše podneblje zgazilo i šutnulo

Osnovna stvar koja upada u oči - ona nije bila književnica, nikad, a piše i izražava se u maniri pravih majstora književnosti, bolje od mnogih "pravih" pisaca.
Uglavnom - ako uspijete doći do knjige, obavezno pročitajte! Ne kao tračeve iz kazališno-filmskih krugova onog vremena, nego kao pravu, zrelu autobiografsku knjigu.
E super! Bas sam se mislila uzeti ili ne uzeti ovu knjigu. Miru Furlan jako volim pa se nisam htjela razocarati citanjem. Sad cu je uzeti

Nedavno sam procitala knjigu koju je tu netko preporucio i detaljnije opisao, Kad je Nina znala. Knjiga mi je bila jako zanimljiva za citanje. Al me cijelo vrijeme mucilo je li taj Ninim kasniji zivot zaista tako izgledao (u kojem slucaju mislim da nije trebalo o tome pisati), ili nije, tj. pretjerano je opisan (u kojem slucaju isto mislim da nije trebalo toliko pretjerivat).

Sad citam Planetu Dvoriste od Olivere Balasevic. I prema tome sam bila skepticna, ali skroz toplo i njezno pise, uzitak mi je citati je. Zapravo me njen stil i izrazi jako podsjecaju na Balaseviceve. Jos cu zakljucit da mu je pisala pjesme :D u ovoj knjizi pise samo o svom djetinjstvu na Planeti Dvoriste. Simpaticno je i jer smo mi imali slicam takav Dvor, a jedan prijatelj od mog rodjaka je isto napisao knjigu o tom nasem dvoru u slicnom tonu - doduse mislim da je ta knjiga ostala samo na njegovom rukopisu.