-
I ja sam bila sinoć u HGZ, a idem i večeras, i baš mi je drago što mogu.
Moram reći, Jergović kao moderator me ugodno iznenadio. Da, bio je nešto usporen
ali bio je i vrlo diskretan, ničime nije pokušavao istaknuti sebe kao pisca (što pisci u ulozi moderatora znaju raditi, još mi je u sjećanju Ivica Ivanišević kako razgovara s Beigbederom
). Jest, imao je neka svoja jezična izmotavanja, ali nek mu bude. Svidjelo mi se što je u potpunosti prepustio riječ gošći, ona je stvarno imala prilike puno toga reći, i iskoristila je to. Užitak ju je bio slušati. Nešto osobnije od nje bilo bi iluzorno očekivati, jer ni njezine knjige nisu takve, ona je dokumentaristički autor. Sjećam se da su kod dodjele Nobela neki prigovarali da ona nije prava književnica, da su njezine knjige više kao novinarski radovi. Iako, pažljivim čitanjem između redaka itekako se može iščitati osobni stav, ali on nije u prvom planu. A takva je i uživo.
Meni je sve skupa bilo malo prekasno navečer, ali ja se i inače rano gasim, zapravo mi je čudno što sam izdržala sinoć bez klimatanja glave i trzanja nogu.
Pjevačica u intermezzima je bila izvrsna.
Na temu Bjelorusije - nedavno je na HTV bio dokumentarni film o tim njihovim izborima prošle godine. Kako mi je cijela prošla godina bila kao u nekoj magli, već bih i zaboravila na prosvjede i cjelokupnu situaciju koju oni tamo imaju, tako da mi je taj film dobro došao da si ponovo osvijestim neke stvari.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma