Quote Originally Posted by Jurana View Post
Hvala, Jurana I hvala Jelena, što si me upozorila na temu. Čast mi je da te moje pisanje podsjetilo na ovu predivnu priču , trudit ću se opravdati povjerenje.

Quote Originally Posted by ina33 View Post
Gledaj na potpomognutoj, forumasica bhany, pred cca 15 god. Nije nesto antologijski drugima izvan potpomognute
Hvala i tebi Ina33, Jurana je pronašla temu.
Suze su mi još u očima.
Išla sam guglati ima li knjiga, žao mi je da nema.
Priča je zaista antologijska i jako sam zahvalna što sam je mogla pročitati. Toliko plemenitosti, uz toliko boli i tuge.
U "Plodovima gnjeva" Johna Steinbecka jedna žena opisuje svoju patnju rečenicom: "Ja sam samo bol prekriven kožom". Ta rečenica mi je bila stalno na umu dok sam čitala.
Nadam se da su Bhany i njena "Tonka" dobro i želim im svu sreću svijeta, kao i svima koji su prolazili ili prolaze slično.

A ovaj pasus Bhany, napisan još tada davno, bio mi je posebno dirljiv u ovom trenutku (naročito ako zamijenimo riječ "zemlja" sa "svijet"):
"Mislila sam da će razvojni put ove moje zemlje krenuti uzlaznom putanjom...dvadesetak godina kasnije...da ću konačno steći moralno pravo da i u ovoj zemlji smijem lobirati za nešto drugo osim za ljudski život i dostojanstvo...za metaforu afričkih slonova. "

I ja se nadam da ćemo doći do toga...nekad.