-
Peterlin, super osvrt, hvala. Puno si bolje od mene objasnila ovo o matematici i Azijatima (iako mene zanima kako, npr., Indijci broje, u mojim stereotipovima, oni su ipak naj u matematici
).
To su stvari koje i mene uistinu intrigiraju, samo nije to Gladwell izmislio ni istražio. On uzme tu teoriju i onda spoji Beatlese koji sviraju godinama u njemačkom striptiz-klubu (i zato dođu do tih famoznih 10 tisuća sati prakse, a ja se pitam gdje su i jesu li Stonesi isto prikupili tih 10 tisuća sati) pa tradiciju osvete u Apalačima pa malo strahopoštovanja u korejskim i kolumbijskim avionskim kabinama, itd., itd.
Sad si me potakla da malo guglam zašto me smeta to kako on slaže svoja djela, pa evo, možda ovo bolje objašnjava:
"The U.S. psychology professor Chris Chabris makes a controlled and eloquent argument for why many of Gladwell's most famous conclusions are doubtful, if not entirely spurious. He accuses The New Yorker writer of "telling just-so stories and cherry-picking science to back them up," and "presenting as proven laws what are just intriguing possibilities and musings about human behaviour."
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma