jennifer_gentle prvotno napisa
Chesil, samo cekaj, u 3. dijelu opisuje uzitak velike nuzde na cijeloj stranici.
Ja sam svih 6 procitala u dahu, osim zadnje gdje au me dijelovi s hitlerom malo smarali.
Najdraza mi je mozda 3. gdje opisuje djetinjstvo, slijede 4. i 5. gdje opisuje stvaranje sebe kao pisca.
Citala sam i Ima vrijeme za sve, sto mi je bilo bas nekako kul jer u jednom dijelu moje borbe opisuje kako pise tu knjigu.
Knjiga mi je odlicna, ima stvarno fantasticnih dijelova (dijelovi o kainu i abelu koje opisuje s nekakvim bozanskim erosom i noi, zadnji dio me je isto malo smarao).
Ahilejeva pjesma me je bacila u neku anticku spiralu pa sam opet na Robertu Gravesu - skinula sam za kindle bijelu boginju koju sam dugo trazila na hrvatskom pa sam odustala, bas se veselim.
Koliko sam shvatila, radi se o radjanju poezije kroz mitologiju o trostrukoj predantickoj i predpatrijarhalnoj boginji, nesto slicno se protezalo i kroz zlatno runo i kroz njegovu interpretaciju grckih mitova a ovo bi mu trebao biti magnum opus - vidjet cu hoce li mi biti pretesko za citati, sad na pocetku je na nekim keltskim mitovima pa se probijam kroz to.