Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Chesil, samo cekaj, u 3. dijelu opisuje uzitak velike nuzde na cijeloj stranici.
    Ja sam svih 6 procitala u dahu, osim zadnje gdje au me dijelovi s hitlerom malo smarali.
    Najdraza mi je mozda 3. gdje opisuje djetinjstvo, slijede 4. i 5. gdje opisuje stvaranje sebe kao pisca.

Citala sam i Ima vrijeme za sve, sto mi je bilo bas nekako kul jer u jednom dijelu moje borbe opisuje kako pise tu knjigu.
    Knjiga mi je odlicna, ima stvarno fantasticnih dijelova (dijelovi o kainu i abelu koje opisuje s nekakvim bozanskim erosom i noi, zadnji dio me je isto malo smarao).

Ahilejeva pjesma me je bacila u neku anticku spiralu pa sam opet na Robertu Gravesu - skinula sam za kindle bijelu boginju koju sam dugo trazila na hrvatskom pa sam odustala, bas se veselim.

Koliko sam shvatila, radi se o radjanju poezije kroz mitologiju o trostrukoj predantickoj i predpatrijarhalnoj boginji, nesto slicno se protezalo i kroz zlatno runo i kroz njegovu interpretaciju grckih mitova a ovo bi mu trebao biti magnum opus - vidjet cu hoce li mi biti pretesko za citati, sad na pocetku je na nekim keltskim mitovima pa se probijam kroz to.
    Jako originalno, nema se tu ništa za dodati. Asocijacija na meni omiljenu knjigu Knjige mog života (Henry Miller) u kojoj je to isto opisano, a još je i umreženo s čitanjem na zahodu.

Sad moram pročitati i ovu, da mogu usporediti, hehehe....

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Jako originalno, nema se tu ništa za dodati. Asocijacija na meni omiljenu knjigu Knjige mog života (Henry Miller) u kojoj je to isto opisano, a još je i umreženo s čitanjem na zahodu.

Sad moram pročitati i ovu, da mogu usporediti, hehehe....

Aaaaa, Knjige mog Života su mi bile srednjoškolski top! I još uvijek mi je jedna od najboljih! ❤️ Hvala na podsjećanju, Peterlin…
    Što se tiče Moje borbe, stala sam na prvom dijelu, drugi čak imam doma, možda dođe ove godine na red .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •