Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1375

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Nera, ja sam čitala "Bjegune". U početku mi nije baš sjela, mučila sam se s njom. Bila sam u nekom turbulentnom periodu kad nisam imala puno vremena za čitanje, a knjiga je dosta fragmentarna i nema neku simbiotičku radnju, pa mi se činilo da stalno počinjem iz početka. A onda me je u nekom momentu "zgrabila", nekako mi se razbistrila ta njena začudnost i do kraja sam uživala.
    Definitivno nije za casual čitanje, ali ima eruditsku notu i nevjerojatno specifičan stil i motive pisanja, pa je prava šteta ne dati joj šansu.
    Meni ju je mm kupio i dosla sam negdje do trecine, nikako da me uvuce. Jos sam citala prije spavanja i odmah me umrtvi.
    Na kraju sam odustala, ali imam je na polici, pa se mozda primim opet. Iako sam se sad toliko navukla na kindle da ne znam kako ce mi sjesti listanje

Pocela Olive Kitteridge, gledala sam seriju davno koja mi je bila jako dobra

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Matt Haig: Ponoćna knjižnica

Ne znam kome je točno namijenjena ova knjiga, znam da ovaj pisac inače piše knjige za djecu, ali za ovu nigdje nisam naišla da je YA, a i neki dijelovi nisu za omladince.

Roman ima jako uspjele dijelove - idejom i izvedbom, ali i neka objašnjavanja koja postanu dosta zamorna, kao da se obraća djeci. Dijelovi koji su dobri su vrlo zabavni, uvjerljivi. Upotrebljava i neke stilske trikove koji su meni djelovali jeftini, odbili su me.

Na kraju knjiga postane didaktična, malo vuče na Coelha. To je zapravo šteta jer sam većinu vremena uživala u čitanju. Sad bih ja rekla da je trebao imati boljeg urednika koji bi ga upozorio na neke slabosti, ali očito je do mene jer je knjiga bila jako popularna 2020. godine.

Tko voli knjige s alternativnim stvarnostima, svidjet će mu se ova, a tko voli Kradljivicu knjigu, neka potraži i ovu.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    ...a tko voli Kradljivicu knjigu, neka potraži i ovu.

mene Kradljivica knjiga uvijek na tebe sjeti

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je jutros na Fejsu iskočio podsjetnik na objavu od prije 7 godina, kad sam sva tužna zatvorila zadnju stranicu 1000 jeseni Jacoba de Zoeta (7 godina!!!! pa kako već toliko )
    kako bi ono rekli stari, nema više takvih knijga....

Dazuto nema vise takvih knjiga!

Moj stariji je volio kradljivicu knjiga, ja nisam citala... kakvi su ti “neprimjereni” dijelovi? Mislim kod te ponocne knjiznice, ne znam bi li mu to dala

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Dazuto nema vise takvih knjiga!

Moj stariji je volio kradljivicu knjiga, ja nisam citala... kakvi su ti “neprimjereni” dijelovi? Mislim kod te ponocne knjiznice, ne znam bi li mu to dala
    Evo što kažu stranci: Content Rating: PG-13 + M (for f-words, and mature subject matter: suicide)

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Christian Guay Poliquin: Težina snijega

Ova je knjiga nastavak knjige Nit kilometara koja nije prevedena na hrvatski, što ja nisam ni znala dok je nisam završila pa krenula čitati o njoj. Može se čitati i sama, ovu smatraju boljom, osvojila je nekoliko književnih nagrada u Kanadi.

Meni se jako svidjela, volim knjige u kojima ima puno snijega i izvanredne situacije koje nastaju zbog toga. Malo se toga događa u romanu, ali nije ni u jednom trenutku dosadna za čitanje. Sve se vrti oko 2 lika koji se tijekom radnje razvijaju, mijenjaju pa se mijenja i njihov odnos. Svi drugi sporedni likovi su baš sporedni, a njihova nebitnost je možda istaknuta i činjenicom da se svi zovu na J pa u nekom trenutku nisam bila ni sigurna da znam o kome se radi.

Atmosfera bi, kao, trebala biti mračna i tmurna, ali meni sve to djeluje dosta idilično, valjda sam toliki ljubitelj snijega i boravka u toploj kući. Drugi su pišući o knjizi dosta govorili o tjeskobi u njoj, ali ja to nisam tako doživjela.

Još je jedan bitan element u priči, ali bojim se da bih otkrivanjem toga, pokvarila užitak čitanja pa ću to zabijeliti: Roman je zapravo distopijski jer se sve događa nakon što je u cijelom svijetu nestalo struje. Barem misle da je u cijelom svijetu jer je prekinuta sva komunikacija između gradova, a onda je još napadao taj snijeg koji ih je potpuno izolirao. Činjenica da su odsječeni od svijeta utječe na ponašanje ljudi i sve se pretvara u priču o čovječnosti i preživljavanju.

Stil knjige se može opisati frazemom manje je više i, iako ja to volim, ipak mi je na samom kraju bilo premalo, voljela bih da nam je dao barem malo više - nade, razrješenja, informacija...

Ako nastavi pisati ovaj ciklus knjiga, sigurno ću nastaviti čitati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Atmosfera bi, kao, trebala biti mračna i tmurna, ali meni sve to djeluje dosta idilično, valjda sam toliki ljubitelj snijega i boravka u toploj kući. Drugi su pišući o knjizi dosta govorili o tjeskobi u njoj, ali ja to nisam tako doživjela.
    Možda ja meni je ta knjiga bila izrazito tjeskobna, iako mi se na prvu nije činila takvom.
    Ali vjerojatno je na taj dojam utjecalo i ono što si zabijelila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •