Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1375

Tema: Što čitate 4.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Imam neke faze - valove - u čitanju koje ne znam objasniti, a nisam previše ni mislila o tome, ali, evo, da ne duljim, da objasnim. Od početka godine čitala sam kao navijena, do 27. 3. pročitala sam 19 knjiga i onda mi se dogodilo da sam 3 knjige zaredom započela i ostavila. Čak sam se iracionalno prepala da mi se više nikad nijedna knjiga neće svidjeti. Ili, dobro, ako ne baš nikad, a ono dugo vremena. Sad sam na dvadesetoj knjizi, od nje ne odustajem, ako ništa, a ono, da razbijem nabac. Sad sam na 57% i ne mogu reći da mi nije dobra knjiga, ali probijam se kroz nju kao da gazim kroz vodu.

Pročitala sam knjigu Tragač koju je preporučio Jurica Pavičić. Ne radi se o tipičnom krimiću iako je glavni lik detektiv. Naime, on je umirovljen pa onda ne može provoditi istragu kako bi da još radi u policiji, nego onda pokušava otkriti istinu narodskijim metodama. Knjiga je zanimljiva, ali njeni poučci su dosta depresivni jer se idilična sredina i zajednica ruralne Irske pred nama postupno pretvori u nešto maliciozno. Glavni lik je u Irsku došao da pobjegne od zločina velikog Chicaga, a onda vidi da i u malim, povezanim sredinama ima zla. Depresivno je što na kraju shvati da je to nešto što se mora prihvatiti i da od ljudskog zla ne može pobjeći.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 11.04.2022. at 11:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •