"Zimski" je zato jer je zamislila ciklus - tetralogiju romana o Zagrebu, od kojih se svaki događa u drugo godišnje doba. "Mirna ulica, drvored" događa se u ljeto, "Voda, paučina" u jesen, "Devet života gospođe Adele" u proljeće (koncepcijski se kod ovog i po naslovu vidi da je drugačiji od prethodnih, ali s razlogom je tako). Fali još zima.
Večeras sam bila na tribini "Razotkrivanje" s Juricom Pavičićem, moderirala je Korana Serdarević. Predstavljali su najnoviji roman "Mater dolorosa", za moj ukus i previše detaljno

ali nakon nekog vremena prebacili su se na teme o kojima on i inače piše u svojim tekstovima - o Splitu, Jadranu općenito, turizmu itd. Jako mi ga je bilo zanimljivo slušati, žao mi je da je trajalo samo 45 minuta.
I, napomena za one koji će možda još ovaj tjedan ići u HDLU - u toj dvorani akustika je grozna. Jučer to nisam primjećivala jer sam zbog simultanog prijevoda cijelo vrijeme imala slušalice na ušima. Danas ih nisam uzela jer je, kao, domaći autor i govori se samo na hrvatskom pa mi ne trebaju. Prvih 10-15 minuta sam se mučila pratiti razgovor jer je sve užasno odjekivalo, jedva sam razumjela neke riječi. Čak sam pokušala i čitati s usana, pa mi nije išlo

Na kraju sam riješila problem tako da sam odšetala do pulta na ulazu i zatražila slušalice - nakon toga je slušanje bila uživancija