-
Odslušala sam 3 na sličnu temu, mislim da je jedna prevedena kod nas:
Calum Chace - Surviving AI: The Promise and Peril of Artificial Intelligence
Calum Chace - Artificial Intelligence and the Death of Capitalism
William MacAskill - What We Owe the Future (mislim da je ta prevedena i da postoji u print izdanju u RH, nisam sto posto sigurna).
Prve 2 se bave kolika je opasnost razvoja opće umjetne inteligencije (i tu se govori o eksponencijalnom rastu, kao u koroni) - koliko će joj trebat da nastane, zašto nije realno da se odustane od toga (AI pruža preveliku konkurentsku prednost kompanijama i vladama) - i o event. benefitima koji mi ne izgledaju previše uvjerljivo (spojit ćemo se s mašinom i živjeti vječno). Pa onda koji je recept, kad nestane potrebe za ljudskim radom, da ljudi ipak imaju svrhu i žive u miru sa superinteligencijom.
Treća me dovela do prve 2 - više se bazira na to da bi se trebalo uspostaviti već sad nekakve regulatorne kočnice razvoju opće umjetne inteligencije (koja neće biti slučajna - tipa odletimo svi u zrak pa ništa ni od razvoja opće umjetne inteligencije).
Najbolja mi je ova prva - daje točan pregled razvoja računalne znanosti (za laika), pa što je reinforcement learning, deep learning, gdje se sve koristi AI itd. Druga bezobrazno ponavlja skoro polovinu prve pa mi je zato manja ocjena. Treća je malo preopćenita i onako... reciklaža poznatoga. Bez obzira na sve, meni zanimljivo štivo.
Posljednje uređivanje od ina33 : 21.09.2022. at 19:15
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma