Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1369

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Javier Cercas: Neovisnost

Volim inače čitati Javiera Cercasa, ali s ovim romanom me prilično razočarao. Krimić mu kao žanr baš i ne leži, osim toga, ovdje je upotrijebio krimi-zaplet da progovori o politici, suvremenoj Kataloniji i društvenim odnosima, ali izveo je to prilično nezgrapno, po mom mišljenju. Najbezvezniji potez ipak mu je bio taj da u roman uplete samog sebe kao autora romana "Terra alta", i, da ne bi izgledalo slučajno, zakucao je to na nekoliko mjesta u romanu izveo je to otprilike u maniri Ivana Kušana u romanima o Koku.
    Ukratko - ja bih natrag starog Javiera Cercasa, autora Brzine svjetlosti, Zakona granice i Vladara sjena, a policajca Melchora Marina neka pusti živjeti u njegovoj Terri alti i neka se okani pisanja krimića

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Goran Tribuson: Obiteljske slike

Kad sam posudila knjigu u knjižnici, nisam znala točno što posuđujem jer je Tribuson imao u Mozaiku knjiga jednu knjigu istog naslova koja se nije prodavala, već su je na poklon dobivali članovi Svijeta knjige. Mene je uvijek zanimala ta knjiga jer mi se uvijek sviđala Tribusonova autobiografska proza i sve sam drugo osim nje pročitala.

Kad sam uzela ovu u ruku, shvatila sam da se radi o antologiji već postojećih tekstova (koje sam već pročitala) pa sam mislila kako ću je samo prolistati i vratiti u knjižnicu. Međutim, dogodilo se da sam je na kraju pročitala do kraja, bez preskakanja. Loša vijest za moje pamćenje je da se većine toga nisam sjećala otprije, a dobra vijest je da mi je bilo zanimljivo i milo čitati, kao da je prvi put. I dalje je duhovito i zabavno, a čak ni nema puno ponavljanja.

Kad sam čitala posljednju u nizu takvih knjiga, Vrijeme ljubavi, bila je dosta nesređena, zbrkana, kao da nije uređivana, a s ovom knjigom nisam imala takav dojam, čak bih rekla da je poprilično pročešljana i uređena.

Baš mi je drago da sam je posudila i pročitala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •