Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1433

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čini mi se da Jutarnja zvijezda bez sezona. Moram provjeriti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Čini mi se da Jutarnja zvijezda bez sezona. Moram provjeriti.
    Tu sam se i ja zezla, mislim da je Jenn napisala da je to početak.... knjige od 5 dijelova, mamicu mu. Barem je tako napisala jennifer i to me malo ohladilo. Brzinski drugdje ne nalazim da je to prva od 5 knjiga:

"Ja progutala morning star za vikend.
    Kao sto ste vjerojatno vec procitale, radi se o vise naracijskih linija od kojih su nege blago tangentualno povezane, ali zbilja kao da nisu (zasad), i sve to u vrijeme pojavljivanja nove zvijezde na nebu, uz poneke neobicne i nadnaravne dogadjaje.
    Njegov stil je i dalje tu, minuciozni opisi dnevnih radnji i unutarnjih stanja, likovi su mi zanimljivi, iako vecina muskih likova kao da je sam knausgaard
    Zanimalo me je kako ce se raspetljati, hoce li naracijski povezati linije na kraju i dati neko konkretnije znacenje astronomskom dogadjaju, ali nije
    Bila sam malo ljuta ali sam se onda sjetila da je ovo prvi dio petoknjizja
    Neki naratori su se pojavili samo jednom pa mi nije bilo jasno koje je sad tu znacenje, da nije samo ubacio neke svoje skice za price koje nije nikad iskoristio…

Meni se svidjelo, ja njega jako volim i njegov stil me skroz uvuce, meni je totalno page turner
    Iako moram primijetiti da ovakva knjiga mozda nije bas za petoknjizja od preko 3000 str… osim sto trazi jako puno strpljenja od citatelja jer imas nekoliko fabula i misterioznih zapleta, nije biografsko stivo - zbilja sumnjam da cu se sjecati stvari iz 1. dijela dok izadje drugi, a kamoli zadnji"
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.01.2023. at 13:20

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ove godine sam i ja uspila procitat vise od 10 knjiga pa evo popisa najboljih (kronoloskog):
    1. Forenbaher: Velebitski dnevnik
    2. Grossman: Zivot i sudbina
    3. Nora Verde: Moja dota
    4. Elvis Bošnjak: Gdje je nestao Kir - mozda vise zbog Elvisa i Kira nego zbog same knjige
    5. Anja Sovagovic: Kad se ima kome dati - na ovu sam se zbilja dobro ismijala
    6. M. Furlan: Voli me više od svega - ali samo prvi uređeni dio; onaj dio u kojem se raspisala o mački me nije toliko dojmio, a i ne djeluje mi dovršeno
    7. Smijeh slobode - iako ga nisam pročitala do kraja, pa će mi, nadam se, i dogodine ovo bit jedna od top knjiga
    8. Doris Lessing: Kako smo preživjeli - ova mi je, uz Grossmana, favorit
    9. Periš: Mladenka kostonoga - ovak pisac mi je, kao osoba, favorit
    10. Balašević: Kalendar mog djetinjstva - prosto sam se rastužila što više ni jednu knjigu neće napisat... iako će nastavak ove izac - nadam se da je njegova vecina teksta. Procitala sam i supruginu mu knjigu o djetinjstvu. I ta mi se svidila. Al Balasevic je ipak Balasevic.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 04.01.2023. at 17:34

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja se uopće ne mogu sjetiti što sam čitala ove godine a stalno nešto čituckam.
    čitala sam puno poezije, nešto publicistike, puno filozofije, a beletristike se baš ne mogu sjetiti.
    zadnje što se sjećam da mi je bilo baš super je Ferićevo Putujuće kazalište. I My name is Lucy Barton od Strout.
    trebala bih početi pisati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    ja se uopće ne mogu sjetiti što sam čitala ove godine a stalno nešto čituckam.
    čitala sam puno poezije, nešto publicistike, puno filozofije, a beletristike se baš ne mogu sjetiti.
    zadnje što se sjećam da mi je bilo baš super je Ferićevo Putujuće kazalište. I My name is Lucy Barton od Strout.
    trebala bih početi pisati.
    Slično je i kod mene. Puno ovdje spomenutih naslova mi je prošlo kroz ruke. Volim publicistiku, pa moram spomenuti Eriku Fatland. Sovietistan i The Border sam pročitala na engleskom, jer sam tako lakše nabavila epub izdanja, a također i Snyderova Krvava prostranstva, odnosno Bloodlands. Tu još ubrajam Strast prema neznanju slovenske autorice Renate Salecl.

Iz glave, od beletristike (uvjetno) otkriće mi je kubanski autor Leonardo Padura Fuentes, knjiga Čovjek koji je volio pse. To je dio tetralogije o četiri godišnja doba, a ova knjiga govori o Trockom. Povijest ruske revolucije iz drugog ugla. Puno puuuno povijesnih činjenica, baš sjajno za ljubitelje publicistike, ali ova knjiga je ipak više od toga. Prvo sam nabavila izdanje na engleskom, a nakon toga otkrila sa postoiji i hr izdanje Hena com. Prijatelj mi je u međuvremenu nabavio i preostale tri, ali još nisu došle na red.
    Iz iste vreće beletristike koja to baš i nije čitala sam Kuću sećanja i zaborava, koju je napisao Filip David.

Tijekom božićnih praznika naletjela sam na tv na film Gospodar plime, pa sam se sjetila i te knjige. To je staro, izašlo u vrijeme kad sam tek počela raditi, ali iz ove perspektive bio mi je gušt to čitati. Autor je Pat Conroy. Za one koji vole priče s američkog juga, topla preporuka. Moram potražiti i druge knjige istog autora.

Moram se prisiliti zapisati što sam čitala, jer ovako iz glave mi se teško prisjećati, osim knjiga koje su me se najviše dojmile.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tek sad vidim ovo za goodreads...to je kao aplikacija ( :boomer: )?
    Posljednje uređivanje od jennifer_gentle : 05.01.2023. at 14:27

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    tek sad vidim ovo za goodreads...to je kao aplikacija ( :boomer: )?
    možda ima aplikacija, ali ne treba ti, odeš na www.goodreads.com i napraviš profil

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Tu sam se i ja zezla, mislim da je Jenn napisala da je to početak.... knjige od 5 dijelova, mamicu mu. Barem je tako napisala jennifer i to me malo ohladilo. Brzinski drugdje ne nalazim da je to prva od 5 knjiga:

"Ja progutala morning star za vikend.
    Kao sto ste vjerojatno vec procitale, radi se o vise naracijskih linija od kojih su nege blago tangentualno povezane, ali zbilja kao da nisu (zasad), i sve to u vrijeme pojavljivanja nove zvijezde na nebu, uz poneke neobicne i nadnaravne dogadjaje.
    Njegov stil je i dalje tu, minuciozni opisi dnevnih radnji i unutarnjih stanja, likovi su mi zanimljivi, iako vecina muskih likova kao da je sam knausgaard
    Zanimalo me je kako ce se raspetljati, hoce li naracijski povezati linije na kraju i dati neko konkretnije znacenje astronomskom dogadjaju, ali nije
    Bila sam malo ljuta ali sam se onda sjetila da je ovo prvi dio petoknjizja
    Neki naratori su se pojavili samo jednom pa mi nije bilo jasno koje je sad tu znacenje, da nije samo ubacio neke svoje skice za price koje nije nikad iskoristio…

Meni se svidjelo, ja njega jako volim i njegov stil me skroz uvuce, meni je totalno page turner
    Iako moram primijetiti da ovakva knjiga mozda nije bas za petoknjizja od preko 3000 str… osim sto trazi jako puno strpljenja od citatelja jer imas nekoliko fabula i misterioznih zapleta, nije biografsko stivo - zbilja sumnjam da cu se sjecati stvari iz 1. dijela dok izadje drugi, a kamoli zadnji"
    haha čitam ko je ovo pisao pa skužim tek na kraju da sam ja. sad baš i ja gledam, nigdje ne nalazim otkud mi to da je petoknjižje. evo samo ovdje na stranicama knjižare ljevak:

https://www.ljevak.hr/3568-karl-ove-knausgard

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •