Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1432

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Imate li preporuku za roman lagane tematike s mjestom radnje u Africi? Idemo na kampiranje negdje oko Jarceve obratnice pa bih citala nesto opustajuce. Moja Afrika mi se cini malo prekolonijalisticka, Adicihie mozda teska…

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Imate li preporuku za roman lagane tematike s mjestom radnje u Africi? Idemo na kampiranje negdje oko Jarceve obratnice pa bih citala nesto opustajuce. Moja Afrika mi se cini malo prekolonijalisticka, Adicihie mozda teska…
    Hm, ako je opuštajuće, onda je vrlo vjerojatno i kolonijalistički

Pada mi na pamet Ondjakijev roman "Dobar dan, drugovi", nije težak, pisan je iz neopterećujuće dječje perspektive. Iako, nisam sigurna da je to ono što tražiš.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Srce tame - meni je to opustajuce :D

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Srce tame - meni je to opustajuce :D
    Zanimljivo mi je ovo da je Srce tame opuštajuće. Ja sam čitala Sven Lindqvist - Istrijebiti svu gamad, mjesto radnje je Afrika ali daleko od opuštajuće, skroz je uznemirujuća. Švedski autor se tokom knjige poziva na Srce tame. Svakako kritizira kolonijalizam u Africi (i općenito u svijetu), govori o ogromnim brojevima mrtvih (od ruke Evropljana), stravičnim metodama smaknuća domorodaca. Autor se na kraju obraća čitaocu, kao, sve mi znamo ali se pravimo ludi. Ja ne mislim da sve znamo, a ako i znamo šta uopće možemo ?

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Simon Reeve: Tropic of Capricorn
    BBC-jev novinar, dokumentarist, pisac, redatelj i TV voditelj. Ima i knjiga i serija, mogu se naći isječci na netu.

Preporučam i njegovu novu knjigu:Korak po korak https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/korak-po-korak/. Ima je i na Amazonu (Step by step). Autobiografija u kojoj opisuje svoja izvanredna putovanja, između ostalih i na Jarčevoj obratnici.
    Ima tu svega, i izbjegličkih logora, i raznih "stanova" (Kazahstan, Uzbekistan itd.), i cijela serija koju je snimio u nepriznatim državama svijeta, itd.... čovjek je otišao u razne dijelove svijeta o kojima se rijetko piše i pronašao divne priče pune empatije. Neki od likova (stvarnih ljudi) iz njegovih knjiga i serija su nezaboravni. Simon ima rijedak talent približiti nam i ljude i krajeve i krajolike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •