Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1432

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    A, dajteeee, a baš sam se spremala kupiti tu knjigu ...

Btw, koje biste knjige iz Frakture preporučili za kućnu biblioteku?
    Okej, dosta sam ih već pročitala, ali baš me zanima vaše mišljenje, koje bi vrijedilo imati doma na polici? :spremam_se_u_shopping:
    Ja bih iz Frakture birala Ljudmilu Ulicku, Jaumea Cabrea, nešto od Cercasa (zapravo sve osim ovih zadnjih krimića), Aramburua (i Patria i Čiope), Cognettija (Osam planina na prvom mjestu).
    Od novijih izdanja, tu je i Natalia Ginzburg, i njezin Obiteljski rječnik. A razmišljam da si kupim Scuratijevo "Najbolje doba našeg života", gdje govori o njezinom suprugu (Leoneu Ginzburgu), ta knjiga me se svojedobno baš jako dojmila i rado bih je ponovo čitala, a vidim da im je sad na velikom popustu.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih iz Frakture birala Ljudmilu Ulicku, Jaumea Cabrea, nešto od Cercasa (zapravo sve osim ovih zadnjih krimića), Aramburua (i Patria i Čiope), Cognettija (Osam planina na prvom mjestu).
    Od novijih izdanja, tu je i Natalia Ginzburg, i njezin Obiteljski rječnik. A razmišljam da si kupim Scuratijevo "Najbolje doba našeg života", gdje govori o njezinom suprugu (Leoneu Ginzburgu), ta knjiga me se svojedobno baš jako dojmila i rado bih je ponovo čitala, a vidim da im je sad na velikom popustu.
    Hvala ti, Tanja, u tom sam smjeru nekako i sama razmišljala. Ulicku sam pročitala, mislim sve što je prevedeno, isto tako i Cabrea.
    Mislila sam svakako uzeti Čiope (Patria mi je bila izvrsna), a što bi mi najprije od Cercasa preporučila?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti, Tanja, u tom sam smjeru nekako i sama razmišljala. Ulicku sam pročitala, mislim sve što je prevedeno, isto tako i Cabrea.
    Mislila sam svakako uzeti Čiope (Patria mi je bila izvrsna), a što bi mi najprije od Cercasa preporučila?
    Od Cercasa - Vladara sjena ili Zakone granice.
    Čiope su izvrstan roman, ali nikako ne očekuj drugu Patriu, jer ćeš se razočarati. Za razliku od Patrie, to je vrlo komorni roman, s malim brojem likova, i vrlo introspektivan. Ali izvrstan je, uživala sam čitajući i uvjerila se kako je riječ o zbilja izuzetnom piscu, koji je kadar napisati dva tako različita, a oba tako dobra romana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •