Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1385

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih iz Frakture birala Ljudmilu Ulicku, Jaumea Cabrea, nešto od Cercasa (zapravo sve osim ovih zadnjih krimića), Aramburua (i Patria i Čiope), Cognettija (Osam planina na prvom mjestu).
    Od novijih izdanja, tu je i Natalia Ginzburg, i njezin Obiteljski rječnik. A razmišljam da si kupim Scuratijevo "Najbolje doba našeg života", gdje govori o njezinom suprugu (Leoneu Ginzburgu), ta knjiga me se svojedobno baš jako dojmila i rado bih je ponovo čitala, a vidim da im je sad na velikom popustu.
    Hvala ti, Tanja, u tom sam smjeru nekako i sama razmišljala. Ulicku sam pročitala, mislim sve što je prevedeno, isto tako i Cabrea.
    Mislila sam svakako uzeti Čiope (Patria mi je bila izvrsna), a što bi mi najprije od Cercasa preporučila?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti, Tanja, u tom sam smjeru nekako i sama razmišljala. Ulicku sam pročitala, mislim sve što je prevedeno, isto tako i Cabrea.
    Mislila sam svakako uzeti Čiope (Patria mi je bila izvrsna), a što bi mi najprije od Cercasa preporučila?
    Od Cercasa - Vladara sjena ili Zakone granice.
    Čiope su izvrstan roman, ali nikako ne očekuj drugu Patriu, jer ćeš se razočarati. Za razliku od Patrie, to je vrlo komorni roman, s malim brojem likova, i vrlo introspektivan. Ali izvrstan je, uživala sam čitajući i uvjerila se kako je riječ o zbilja izuzetnom piscu, koji je kadar napisati dva tako različita, a oba tako dobra romana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •