Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1367

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pročitala najnovijeg Kristiana Novaka, Slučaj vlastite pogibelji. Ne znam što više reći osim da je opravdao sva velika očekivanja koja su nakon prethodna dva romana sve veća i veća. Roman je fenomenalan - ne samo zbog intrigantne radnje, i teme koja je vrišteći aktualna i pogođena ko prstom u pekmez (iako se temelji na događajima od prije 10ak godina). Po tom pitanju, Novak ima nevjerojatan talent za izbor tajminga za dovršetak i objavu knjige. Ali nije roman dobar samo zbog toga, već i zbog savršene kompozicije, izvrsne dinamike romana, mudre upotrebe dijalekta (koji dominira tekstom, ali ne opterećuje, lako se čita i ako niste iz Međimurja), odlične i realistične karakterizacije likova... jedna od najboljih knjiga pročitanih ne samo ove, nego i zadnjih par godina.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala najnovijeg Kristiana Novaka, Slučaj vlastite pogibelji. Ne znam što više reći osim da je opravdao sva velika očekivanja koja su nakon prethodna dva romana sve veća i veća. Roman je fenomenalan - ne samo zbog intrigantne radnje, i teme koja je vrišteći aktualna i pogođena ko prstom u pekmez (iako se temelji na događajima od prije 10ak godina). Po tom pitanju, Novak ima nevjerojatan talent za izbor tajminga za dovršetak i objavu knjige. Ali nije roman dobar samo zbog toga, već i zbog savršene kompozicije, izvrsne dinamike romana, mudre upotrebe dijalekta (koji dominira tekstom, ali ne opterećuje, lako se čita i ako niste iz Međimurja), odlične i realistične karakterizacije likova... jedna od najboljih knjiga pročitanih ne samo ove, nego i zadnjih par godina.
    Potpisujem u svemu!
    Mene je fasciniralo kako referenca na klasičan tekst izvire iz romana, ne strši, nije pretenciozna. Također i opreka dviju pripovjednih niti, introspekcija nasuprot golim činjenicama, jedno drugo upotpunjuje, a opet gotovo da bi moglo biti i samostalan tekst. Nisam u školstvu, ili policiji, i mada bi voljela vjerovati da je stanje bolje, situacije koje Novak opisuje itekako su mi zamislive. Moram spomenuti i to da iako se bavi mračnim temama, u romanu ima humora, satire, karikatura, više na početku što nekako anestetički djeluje prije nego kao čitatelji uđemo 'u tunel'.

Imam samo jednu nedoumicu, sad ću zabijeliti nije li Novak malo varao da bi dobio na dramatskoj napetosti kad je etičko povjerenstvo donosilo odluku pred Profom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •