Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1371

Tema: Što čitate 4.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moje pročitane knjige zadnjih mjeseci su uglavnom ovdje spominjane
    3 jabuke s neba pale
    Sive pčele
    Persepolis (3. I 4. Dio)
    Slučaj vlastite pogibelji
    Kapka Kasabova - Love in the land of Midas - ne znam je li i kako prevedena, imam je na engleskom, roman je iz 2000. Iako prati ljubavne priče, kontekst u kojem se dešavaju je građanski rat u Grčkoj nakon 2. Svjetskog rata između desničarske vlade i partizana, zatim vojni udar i politički progoni 1967. Nisam skoro ništa znala o tome, puno je mučnih detalja, ali mi se jako svidio roman.
    Sad čitam Rusi vole breze Azerjbedzanske spisateljice Olge Grjasnove. Ona se dosta osvrće na rat u Nagorno Karabah koji se u 3 jabuke spominje, al to čini puno detaljnije. Ali kontekst u kojem se zbiva priča je Njemačka u koju je emigrirala, vrijeme 2013. A vidim da se krećemo i u smjeru Izrael Palestina. U jednom momentu joj nekoliko prijatelja kaže kako su dobili poruke da bojkotiraju Aldi jer njihov novac podupire Izraelsku vladu, to je opet aktualno, sad je cijeli popis brandova i ne preko poruka, nego instagram storyja
    Roman mi je zasad jako dobar, ona odlično piše, ali sam se zapitala moram li baš stalno čitati o ratovima i političkim progonima i teškom životu imigranata. Vidila sam na maminoj polici Normal people, mislim da ću to sljedeće, malo white people problems
    Posljednje uređivanje od tangerina : 14.01.2024. at 09:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •