-
I ja sam dosta čitala, ali nisam pisala jer knjige nisu još prevedene na hrvatski. Ipak, napisat ću, ako ni za šta drugo, da živi ova tema 
The Safekeep Ozbiljna tema, ali vrlo zanimljivo obrađena, ne ispušta se iz ruku. U širem izboru za Bookera je pa je očito da se sviđa većem broju ljudi.
All Fours je knjiga o kojoj se jako puno pisalo ovog ljeta, također vrlo zarazna, u prvom dijelu jako duhovita, inače direktna i nesuzdržana.
Sandwich opisuje ljetovanje žene srednjih godina s mužem i odraslom djecom i lako je štivo iako progovara i o ozbiljnijim temama vezanim uz žensko zdravlje, npr. menopauzi, abortusu, gubitku trudnoće i dr. Također zanimljivo i bila bi mi zabavna i da je duplo duža.
Worry mi se jako svidjela iako ćete na linku, ako ga otvorite, vidjeti da to nije opće rašireno mišljenje. Pripovijeda o dvije sestre koje privremeno žive skupa, i imaju neke vrlo suvremene probleme. Dosta bitan dio tematike zauzimaju mentalne bolesti ili poteškoće, a meni se osobito svidjelo kako je otvoreno i iskreno opisan sestrinski odnos. Također je duhovito i iako je na trenutke dosta mračno, nakon toga naiđe neka vedrija epizoda pa se lakše dalje čita.
Wellness je izuzetan roman. Odmah kažem da sam svjesna njegovih mana, ali da me je svejedno oduševio. Ima oko 600 stranica pa bi čovjek rekao da će čitanje potrajati, ali ja sam se ulovila da mi je prebrzo iscurio jer nisam mogla stati čitati. Roman je opširan, ide u detalje, ponekad i preduboko, preširoko, ponekad doslovno poučava, ali svejedno je užitak. Glavna tema je brak i da bi opisao motive svojih likova on ispriča njihovu cijelu povijest, a i geografiju - kako je prostor u kojem su odrasli utjecao na formiranje osobnosti. Ima i dosta prepametnih likova koji razumiju druge u dušu 5 minuta nakon što ih upoznaju i ima dosta piščevog komentara koji ponekad stavlja u usta likovima, a ponekad samo ostavi u pripovijedanju. Da mi netko to tako opiše, mislila bih da će me iritirati, ali, eto, nije. Toliki je trud u to uložen i toliko je inteligentno sve to skupa da mu se oprašta. Dosta ga uspoređuju s Franzenom, ali ovaj je vedriji, s više humora.
Sad čitam The Ministry of Time koji mi ne ide tako glatko - nešto u autoričinom jeziku mi je strano, neintuitivno, često ne razumijem njene usporedbe i ne stvara mi se slika onog što opisuje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma