Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
Douglas Murray, Čudna smrt Europe

Stvarno jako zanimljiva knjiga o imigraciji i sadašnjem stanju Europe. Nažalost nije optimistična, Europa je doslovno odlučila zatrti se, barem ovakva kakva trenutačno jest, kako piše autor, i meni je moram priznati jako uvjeriljiva.
Podsjetila me i na naše rasprave na topicu o imigrantima, daje mnoge odgovore na naša pitanja. Od mene velika preporuka.
Moram to potražiti. Hvala na preporuci.

Inače, tema se pojavljuje ciklično i podsjetila me na knjigu koja me se dojmila prije valjda 40 godina, u doba dok sam još studirala - Gunter Grass: Iz glave rođeni ili zašto Nijemci izumiru https://ezop-antikvarijat.hr/grass-g...lave-rodeni-2/

Već je tada raspravljao o energiji (nuklearke), migrantima i promjenama demografske strukture.

Druga knjiga koja ima takvu temu: Granice i sudbine, Predrag Matvejević (to je staro najmanje desetak godina, ista priča).

Eh.... U ovim starim knjigama ne radi se o tome da možemo izbjeći promjene nego o tome kako da im se najbolje prilagodimo. Moram pročitati Čudnu smrt Europe da vidim je li na istom tragu.