-
Jocelyne Saucier - Gospodari rudnika
Priča o obitelji rudara s 21 djetetom. Već u startu nevjerojatna premisa ključna je za obiteljsku tajnu koja se raspetljava na proslavi u čast očeve predanosti poslu. Lako se čita, no više mi se svidjelo Pljuštale su ptice od iste autorice. Dodatna preporuka za sve koji žele istražiti kanadsku književnost.
Ottessa Moshfegh - Smrt u njezinim rukama
I u ovom romanu Moshfegh nastavlja sa začudnim ženskim likovima. Gotovo pa roman toka svijesti 72-ogodišnje Veste Gul koja se nakon suprugove smrti seli na drugi kraj zemlje u zabit još veću odakle je stigla. Sve se vrti oko poruke koju nalazi u šumi, o mogućem ubojstvu nekoga po imenu Magda. Vesta postaje istražitelj, ali ne nužno mogućeg zločina, koliko vlastite prošlosti. Teško je voljeti Moshfegh i njezine junakinje, s protekom vremena shvaćam da jako cijenim njen kultni roman Moja godina odmora i opuštanja, ali tad kad sam ga čitala mi nije bio užitak. U ovom zadnjem romanu sam, ako ništa drugo, s veseljem nailazila na tragove hrvatskog porijekla same spisateljice, jer - funfact - majka joj je violinistica iz Zagreba.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma