Evo nekih mojih u zadnje vrijeme

Mona Awad - Bunny
Neobična knjiga, ali bar pamtljiva. To je nekakav dark academia horor, u kojem pratimo djevojku iz siromašne obitelji koja je dobila stipendiju za nekakav posh dvogodišnji studij kreativnog pisanja. Tu upadne u nekakav kult, i onda se događaju zbilja lude stvari. Jako mi se svidio stil pisanja, ali me nervirao taj karikaturalni prikaz šminkerica i alternativki kao iz teen filmova s kraja devedesetih. Knjiga je na engleskom, nije prevedena na hrvatski.

Solvej Balle - O volumenu vremena 1
Na popisu za međunarodni booker prize ove godine. Ne sjećam se da smo je spominjali na temi. Radi se o ženi koja zaglavi u "groundhog day" scenariju da stalno proživljava isti dan, pokušavajući pronaći razlog i izlaz iz situacije. Knjiga je jako meditativna i spora, pratimo je kako se bori, prepušta, prilagođava... čeka me drugi dio, a malo me ubilo u pojam kad sam vidjela da ih je napisano čak 7, mislim da su dva moj limit

Kristian Kracht - Eurotrash

Još jedan Booker nominirani... bogati Švicarac i njegova još bogatija luda stara mama putuju, prisjećaju se raznih situacija iz svoje prošlosti i obitelji, i pokušavaju biti malo manje loši ljudi. Ne znam što mi je bilo s ovom knjigom, po svemu bi mi se trebala baš svidjeti, ali nekako mi je bila baš smor, jedva sam je dovršila. Ali ima odlične ocjene i kratka je, tako da ne obazirite se na to..