Stranica 22 od 22 PrviPrvi ... 12202122
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,058 od 1058

Tema: Što čitate 4.

chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

Meni je taj stvarni slučaj prije 10-ak godina potpuno promaknuo. Evo vrlo detaljnog opisa, rečenice su gotovo kao iz romana
    https://www.vecernji.hr/vijesti/sefo...atorima-505759

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Alena Mornštajnova: Šuma u kući

Na ovu knjigu sam naletjela sasvim slučajno, na Buybookovom štandu na Interliberu, i to je ujedno jedini prijevod na, kako bi Jergović rekao, naš jezik. Češki original objavljen je ove godine.
    Dakle, knjiga je jeziva. Izvrsno napisana, fantastično ulazi u psihologiju djeteta, ali sadržaj je strašan i atmosfera je vrlo, vrlo mučna. Ne znam bih li je mogla preporučiti za dalje čitanje, ali znam da bi me, da je nisam kupila, stalno kopkalo kakva je knjiga i da bih je htjela pročitati. Drago mi je da jesam, Mornštajnova je izvrsna autorica, ali ovakva knjiga nije za svačiji želudac.
    Podsjetila me u nekim motivima na Divlje guske i Črnu mati zemlu, ali samo po nekim detaljima, inače nema puno dodirnih točaka s tim knjigama.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Alena Mornštajnova: Šuma u kući

Na ovu knjigu sam naletjela sasvim slučajno, na Buybookovom štandu na Interliberu, i to je ujedno jedini prijevod na, kako bi Jergović rekao, naš jezik. Češki original objavljen je ove godine.
    Dakle, knjiga je jeziva. Izvrsno napisana, fantastično ulazi u psihologiju djeteta, ali sadržaj je strašan i atmosfera je vrlo, vrlo mučna. Ne znam bih li je mogla preporučiti za dalje čitanje, ali znam da bi me, da je nisam kupila, stalno kopkalo kakva je knjiga i da bih je htjela pročitati. Drago mi je da jesam, Mornštajnova je izvrsna autorica, ali ovakva knjiga nije za svačiji želudac.
    Podsjetila me u nekim motivima na Divlje guske i Črnu mati zemlu, ali samo po nekim detaljima, inače nema puno dodirnih točaka s tim knjigama.
    Ja sam prošli tjedan pročitala njene Tihe godine, bila mi je baš izvrsna, progutala sam je.
    Ona nije mučna, iako lomi srce u nekim trenucima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je sve što sam dosad od nje čitala bilo izvrsno ("Hana", "Tihe godine", a ovaj novoprevedeni roman na hrvatski, "Studeni", još nisam nabavila).
    I "Šuma u kući" je izvrsno napisana, ali je tematski najteža od svih i stvarno je uznemirujuća. Prema njoj, "Tihe godine" su vrlo optimističan roman
    U svakom slučaju, žena je sjajna u psihološkom profiliranju likova i stvaranju atmosfere.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku
    Kristian Novak - Slučaj vlastite pogibelji
    Pročitala u 5 sati, ne ispušta se iz ruku. Te dvije narativne linije koje se izmjenjuju, svaki put bude cliffhanger, ljutim se na pisca što sad moram prekinuti i otići na Profu, pa me Profa uvuče i ljutim se što završava i moram natrag na Marlija, i tako ukrug.
    Jedino ne razumijem previše pripovjedački postupak sa župnikom na sprovodu koji se onda nadovezuje na sam kraj, ali pretpostavljam da to ima veze s Antigonom i antičkom dramom kojih se, na, eto, svoju sramotu, uopće ne sjećam.
    Zanima me, anamar, na što točno misliš u zabijeljenom spojleru?
    Mislim, a i čini mi se nelogičnim da etičko tijelo donosi odluku, raspravlja, glasa u nazočnosti osobe na koju se odluka odnosi. Pa me zanimalo ima li tko isti stav, ili spoznaje o tome kako to u obrazovnim ustanovama ide. Ostalo mi je u pamćenju da se Novak studiozno priprema za pisanje svojih knjiga i da takvo što ne bi pogriješio, već da je namjerno malčice promijenio proceduru...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sad je otišlo a da nisam zabijelila, valjda neće smetati

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako se ne varam, on isto radi u školi, za pretpostaviti je da zna procedure, iako ni to ne mora bito, ako sam nije bio u toj situaciji...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja ne vjerujem da bi se interno išta poduzimalo. U takvim slučajevima dolaze inspekcije i gledaju papire. S obzirom na to da se radi o izvannastavnoj aktivnosti, ne vjerujem da bi se to predramatično doživljavalo. Ovo je umjetnička sloboda, sasvim opravdana u tu svrhu

Stranica 22 od 22 PrviPrvi ... 12202122

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •