Hm.
Ne gledam seriju (čak ni ne znam o kojoj seriji govorite), ali o antidepresivima nešto malo znam (onako polu-profesionalno).

Sami antidepresivi ne bi trebali izazivati ovisnost (tu mislim na Prozac, Zoloft i sl.) Problem je taj što se obično daju u kombinaciji sa sedativima (xanax, valium i sl.), koji izazivaju pravu ovisnost i krize.

Imala sam (i još imam) u užoj obitelji zoran primjer kako antidepresivi mogu pomoći (čak i bez sedativa), ali na žalost ih treba uzimati puno dulje nego što je dotična osoba bila spremna. Osobno to ne smatram sramotom, ali činjenica je da su psihičke bolesti (tu mislim na prave bolesti, a ne trenutna stanja duha) još uvijek stigmatizirane u društvu. Pa se tako i nehotice provlači podjela na "normalne" i "nenormalne". I otud je potekao i naš (obiteljski) problem koji se još nije riješio (mislim da nikad ni neće).

S druge strane postoje ljudi kojima nije teško za svaku sitnicu progutati šaku tableta (imam i takvih u familiji).

Jedno je prava depresija, koju treba liječiti, jer u suprotnom može dovesti do vrlo teških posljedica. Drugo je moda, koja je, rekla bih, u Americi posebno uzela maha.