S obzirom kako si ti to napisala u neku ruku ne zasluzujes da ti se javi bilo ko, ko se borio s depresijom ili pio antidepresive.

Jer iskreno, sad kad idem mislit o tome, ne znam bi li priznala ovak negdje javno da sam na antidepresivima (iako to nije nikakva sramota... Grin ali...)
Sramota sigurno nije i viska ti je oaj zeleni smajlic. Ima nas podosta na forumu koji smo vec pisali o tome pa si kako moderatorice kazu malo ukucaj u pretraznik.

Sretnice iliti Happy pills kako ih mnogi iz sale nazivaju uopce nisu to i tablete te ne cine sretnom ako ne promjenis svoj stav prvenstvenom, oko svoje bolesti jer da zamisli depresija je bolest, bolest mozga. A zatim moras promjeniti svoj cijeli zivot tj svoj stil zivljenja.

Quick fix nepostoji i ako mislis da ce ti samo tablete pomoci i da ce ti biti super cim ih krenes piti, onda nemoj niti zapocinjati.

Ja sam usporedno s tabletama mjesecima isla i psihologu na razgovore.
U sustini one rade u principu da vidisizlaz iz nekog tunela i da vidis mogucnost da nesto promjenis u svom zivotu i da zelis sve promjeniti i da imas volje za boljim zivotom.

Ljudima koji pate od depresije sve se cini nemoguce i sve im je pretesko pa cak i susret s drugim ljudima i imas osjecaj da su svi na Happy pills ali nisu nego je problem u tebi i ti si nesretan.

Godinama sam bila neki slabi pusac i uvijek sam zeljela prestati pusiti ali nisam imala snage ili volje sad kad se razmislim. Godinama sam htjela poceti vjezbati i ici u gym ali sam mislila ma nisam ja za to, saditi cvjece u vrtu, uzivati u djeci vise, biti sretna i zadovoljna, biti zadovoljna sama sa sobomi sve mi se cinilo nemoguce. Kad smo depresivni svaki problem nam se cini kao planina.

Antidepresivi sami od sebe nece pomoci. Najbolje funkcioniraju zajedno s terapijom (psihologom) i fizickom aktivnosti(vjezbanjem).

Prestala sam pusiti, idem u gym 3-5 puta tjedno a ako to nemogu ili trcim malo oko svog naselja ili brzo setam ono da podignem otkucaje srca. Cardio, cardio i cardio e izlaz iz depresije.

Sadim cvjece u vrtu, plivam, imam vise zivaca za djecu i muza, kad odvjezbam svoje osjecam se na vrhu svijeta a tablete sam prestala piti prije tri mjeseca i sve je proslo super.

Nisam se osjecala ko narkoman koji se skida s droge, znala sam se rasplakati i na tabletama kad mi je nesto bilo tesko tako da i te price padaju u vodu da ti je sve ruzicasto dok ih pijes.

Imam vise volje za zivotom i sad znam da sve mogu. Samo tablete mi nisu pomogle nego kombinacija puno stvari.

Ako nemozes ili ne zelis promjeniti neke zivotne navike, onda ih nemoj niti piti jer ti nece pomoci.

A ako se odlucih da ih pijes probaj s nekim strucnim i malo razgovarati o tome. Pogotovo prvih mjesec dana.