"Sorciere, mislim da je jako vazno da postoje ljudi kojima su DIJAGNOSTICIRANE psihicke bolesti"

a zakaj, meni je savršeno jasno da postoje ljudi s psihičkim bolestima. i znam da im je teško. ali nisam govorila o tome, već o tome kakvih "dijagnostičara" ima...

naime, vrlo često se OLAKO stavljaju dijagnoze (npr. svako življe dijete dobije etiketu "hiperaktivno", osobe s trenutnim problemima postaju "depresivne", itd...).

ja sam u ranoj trudnoći otišla PREVENTIVNO na rebro, pitati kako da se postavim prema BUDUĆIM problemima. znala sam da će okolina reagirati burno, a htjela sam uzrujavanje svesti na najmanju mjeru.

stavili su me kod PSIHIJATRA, iako tamo rade i psiholozi...

sjeo je za svoj stol, okrenut BOČNO prema meni. prekrižio je ruke i noge, i gledao me preko ramena. meni je ponudio nisku stolicu, a on je sjedio na visokoj. rekla sam mu da ga ne želim za psihoterapeuta, jer je prema meni "zatvoren", i stavlja me u niži položaj.

pitao me da li smatram da on mene ne razumije jer sam ja žensko i trudna :shock: , iako to nisam niti jednom rječju spomenula. znači - sam je dodao nešto što je mislio.

odgovorila sam da je i to jedan od razloga, nakon čega me on poslao stažistici. prije toga - napisao mi je DIJAGNOZU. prema onom što je unutra pisalo - čudila sam se da me vani nisu dočekala dva hrgana s luđačkom košuljom, i odvela me u neku strogo čuvanu ustanovu.

našla sam stažisticu, na odjelu. razgovarale smo dva sata, i nakon toga sam joj pokazala svoju "dijagnozu". žena se šokirala.

puno mi je pomogla, uspješno sam se nosila s problemima. ona je danas jedna od vrhunskih psihijatrica u zagrebu, i sretna sam da me taj tip dodatno htio poniziti - šaljući me specijalizantici .