Citiraj MajaMajica prvotno napisa
No vjerujem da bi u svakom stanju znala prepoznat odogovra li mi taj liječnik ili ne..
nije problem samo u tome hoces li prepoznati da li ti lijecnik odgovara ili ne, nego i hoces li uspjeti pronaci lijecnika koji ti odgovara. I sto to tocno znaci odgovarati: treba ti lijecnik koji ce ti pomoci i poboljsati ti stanje, a ne netko s kim ti je samo lijepo pricati i tko te razumije.
Ovo nije samo jadikovka na racun naseg sustava zdravstva (iako se i to podrazumijeva, jer treba imati na umu da je tesko naci dobrog psihijatra preko socijalnog, dok kod boljih privatnih sat kosta oko 300 kn - a kod tezih bolesnika efikasna psihoterapija zahtijeva 2 termina tjedno) vec se radi o tome da na podrucju lijecenja psihickih bolesti medicina jednostavno nije daleko dogurala. Naravno, to je moj stav, ali mislim da ce malo tko tomu proturjeciti.

A sto se tice stava poput
To je tako..mislim da si pozitivnim stavom možemo unfakenbelivabol pomoći..
mislim da je to u nacelu stav zdravih ljudi. Tako nekako i ja razmisljam, i tvdim svojoj sestri depresivki. Pa mi ona kaze da si ona ne moze pomoci, i ne moze razmisljati pozitivno upravo zato jer je bolesna. Zacarani krug. S druge strane, ako si sama ne pomogne, tesko ce joj pomoci itko drugi (sad vec ima iza sebe skoro desetljece psihoterapije, raznih bolnickih i grupnih terapija, raznorazne medikamentne terapije, i nista nije previse pomoglo).