Arđo, vraže jedan...hahahah
Samo se rugajte!Nisam, ne volimo se više kad su plodni dani.
![]()
Nikako, nemam muža u te dane, samo cimera.![]()
kli kli, kako je prošao post? jesi imala neke tegode? bolji osjećaj poslije?
Super je proslo. Bilo je 37 sati, zavrsila sam u nedelju ujutro. Polako se nahranila i trcala 15km oko 1:30 popodne. Trcanje je bilo regularno. Medjutim, onda sam bila previse busy (imala kucnih obaveza jer je to bio dan pre decjeg polaska u skolu) i imala sam kurs za spasioca na bazenu u 6:30 popodne, i tad vec nisam nista mogla. Bila bas preumorna, i morala sam odustati. To mi je malo zao, ali realno je da negde ponekad mora zapeti kad imam previse obaveza/aktivnosti. Nastavila sam s 20-4 i planiram tako neko vreme, s povremenim postovima od 36 sati. Problematicno je uklopiti s treninzima, ali ne i nemoguce.
Nego, danas je i muz zavrsio svoj prvi 36-satni post. On NIKAD nije gladovao, inace je mrsav i brzog metabolizma, i sav je iznenadjen kako mu je super![]()
Izvrsno Kli kli za tebe i muzasvaka cast!!
Jel de koji dobar feeling poslije![]()
Super je, i sav performance data tracking je to potvrdio (mislim na wearables, nosim 2 razlicita uredjaja). Trenutno mi istice poslednji sat od 20-satnog posta... S obzirom da je 1 popodne a da sam jutros u 6 ujutro istrcala 9km, dobro je, hahaha.
Bome da...
Ja razmišljam da kad nalete oni dani da ne osjećam glad (primjerice 1. i 2. dan menge redovito nemam apetita) da tad odradim neki 24satni post (naravno ako mogu uskladit s treninizima).
Organizam mi uvijek govori isto, par dana prije ciklusa jako traži hranu, a na 1. dc uopće nemam apetita. Zanimljivo bi bilo proučit hormonalni ciklus žene u vezi ove teme.
https://www.hocuknjigu.hr/proizvodi/...zenska-mudrost
Koliko se sjećam, unutra su lijepo opisani hormonski ciklusi, utjecaj prehrane i slično.
Ima i nastavak, naslov je Mudrost menopauze
Ja, s obzirom na gubitak krvi, ne bi prvi dan menstruacije, nego eventualno prvi dan nakon menstruacije.
Bacit cu oko na onu knjigu, In the flo, pajavim sto pise.
Knjiga je bas o hormonima tijekom ciklusa, i (vise) odgovarajucem vjezbanju, prehrani, aktivnostima.
Posljednje uređivanje od Jadranka : 21.08.2021. at 09:54
Ja, s obzirom na gubitak krvi, ne bi prvi dan menstruacije, nego eventualno prvi dan nakon menstruacije.
Bacit cu oko na onu knjigu, In the flo, pajavim sto pise.
Knjiga je bas o hormonima tijekom ciklusa, i (vise) odgovarajucem vjezbanju, prehrani, aktivnostima. Nije losa knjiga, al je mozda malo previse uvjerena da je prilagodjavanje ciklusu rjesenje vecine problema.
Peterlin, citala sam je nekad ranije, al sad bi mogla ponovno iz nove perspektive.Hvala na ideji.
Jadro, ja ne gubim puno krvi 1.dan nego upravo 2.dan, s 1.dan dc uopce nemam apetita.
Vidjet cu.
Sad mi je u petak bio 1dc al sam imala cijelo vrijeme goste doma kod sebe par dana, a i u subotu ujutro trening duzine tako da to nije dolazilo u obzir ovaj put u ovim uvjetima.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 22.08.2021. at 20:52
Ja sam evo odlučila danas da ću postit, jučer nisma mogla jer smo imali rodjendan kolegice na poslu, a i poslije posla me čekala fina štrudla na planinarenju, svega nakrcala u sebe, previše UH al takva mi je bila ponuda
Zadnje sam nešto gricnula jučer oko 19h-20h, ne sjećam se točno.
Bit ću danas na vodi, čaju i limunadi, al sutra moram jest jer imam intenzivan trening navečer.
Danas ću isprobat kako je na postu odradit lagani trening trčkaranja, pa vam javim.
Ja sam nastavila, tri puta do sada subotom po 36 sati - jedem u petak rucak (dinner, ovde) pa u subotu nista, u nedelju oko 8 ujutro lagano hranjenje i oko podne trcanje.
Uz to postim 20-4 ostale dane, tako da mi je prosecan broj sati u postu 22 sata.
Super mi odgovara. Za te tri nedelje sam smrsala mozda pola kile, ali uz moj super spori metabolizam to nije iznenadjujuce.
kli kli bome ti to disciplinirano,al ako ti tako paše zašto ne. Oduvijek si imala "glavu" i veliku samokontrolu, divim se toj osobini.
Moj plan je jednom mjesečno i to ovaj post na vodi/čaju. Skužila sam da mi limunada baš i ne paše. Svaki put nešto naučim. Jedva čekam isprobat večeras lagani trk na postu da vidim kako reagiram
Nije mi ništa teže zato što sam danas u uredu, eto i to spoznah. Pijem velike količine tekućine i uopćeee ne osjećam glad, skroz sam normalna hahaha koliko ja mogu biti normalna.![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.09.2021. at 14:50
hahaha, tako i ja, normalna u granicama svojih mogucnosti.
Kod mene je sad 6 ujutro, post mi traje 14 sati u ovom trenutku, za 10-ak min cu izaci da trcim, ali cu da jedem tek oko podne, i to nesto mini, pa na plivanje (mislim da cu bananu i protein).
Fakat je lakse nama kornjacama, jer vidim po muzu koji je dva puta postio po 36 sati u razmaku od 10 dana, i drugi put mu je bas bilo teze. Ja fakat ne osetim, cak i u wc idem skroz regularno. Pijem ugl caj, jer to inace pijem do podne (neki yogi s tangerine ukusom)
Super za te!!!
Meni probava stane kao i tvom muzu, uspori se metabolizam al neka sve za vise dobro.
Evo samo da javim da je post prošao bez problema i uz laganu fizičku aktivnost.
Osjećala sam se skroz ok, puna energije. Glad uopće ne osjećam,ali zaista pijem jako puno tih 40ak sati.