-
uh, te bakterije...
... prije nekih mjesec dana načula sam da se u vrtiću pojavio streptokok (sorry neznam točno kako se piše ), odvedem mališu na rutinki pregled (bris grla i nosa ) i tu su dvije bakterije , streptokok i moraxella catarrhalis.Dobijemo Ceporex 2X 1 i pol žličicu deset dana.Negdje osmi dan mališa počeo pojačano kašljati a i dobio temperaturu , u doktorice i kao dijagnoza "nekakva" alergija , dobio u dva dana dvije injekcije i sve se smirilo, na upit da napravimo alergo tetove doktorica kaže da se ovo mora ponoviti barem još dva puta da bi dobili uputnicu :shock:
Nakon što je prošlo desetak dana od prestanka uzimanja ceporex-a napravimo kontrolni bris i moraxella catarrhalis je još uvijek tu , opet u nosu, ali i još jedna nova haemophilius influenzae .
Kako se riješiti ove gamadi i koliko su one "stvarno" opasne ???
-
hm, ako dijete nema znakove infekcije, znaci nema temperature, kaslja, curenja nosa il sto vec ide uz neku bakteriju, stvar je malo komplicirana. naime, neki pedijatri to lijece svejedno, a neki ne lijece. samo prisustvo bakterije ne mora znaciti ama bas nista. moze biti tu pa nestati, ili moze uzrokovati bolest.
-
... a to znači da ga mu ne bih trebala davati antibiotike prije nego bakterije "prorade"????
strah me poslije zadnje reakcije na CeporeX... mališa je od kad se rodio samo jednom pio antibiotik , sada drugi put zbog ovih bakterija ...
-
Što se tiče hemo. influenze, protiv nje se djeca cijepe . Ona sama po sebi je opasna, ali ako je dijete cijepljeno, onda je je u organizmu u puno blažem obliku.
A ako je ponovnim brisom nađena bakterija, a dijete ti nema nikakve simptome postoji mogućnost da su u laboratoriju pogriješili ( što se često događa, baš kod briseva) ili ti dijete može biti kliconoša i to većina pedijatara ne liječi. Preporučila bih ti da ponoviš briseve i nemoj se toliko brinuti! I moja mala je imala svakakvih "životinjica" u nosu pa smo sve izliječili.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma