Sada ipak mislite da sporo dobiva na težini?!

Moj odgovor iznad nije pušten do kraja. Da, nekad bi bila sretna da nemam vage, ali pošto je porod bio trauma i za mene i za njega, brinem se od prvog dana... Voljela bih i ja to promijeniti, možda prođe s vremenom...

Dojim na zahtjev, danju je svakih sat vremena na sisi, osim kad spava po 2-3 puta maksimalno sat i pol-dva.. Podoja imamo 10-12 po danu, popišanih pelena 8-10 i od toga bar 3 pokakane. Maleni nije cendrav i ne mogu po ničemu zaključiti da je gladan. Nekad kao da ljuti na desnu dojku, pojede do kraja i kad ne može ili ne ide ništa van, posiše 2-3 puta pa izbaci i tako neko vrijeme pa ga prebacim na lijevu. Na lijevoj kad se najede samo makne glavicu ili zaspi, dok se na desnoj počne igrati. I osjećam da je lijeva punija i veća, iako se od početka trudim i nudim podjednako oboje. Također ima dana kad puno bljucka i imam osjećaj da sve izbaci van, a ima dana kada jedva nešto malo izađe. To je uvijek nakon obroka. Malo ga muči podrigavanjem, i napinje se i muči dok ne izađe nakupljeni zrak van. Danas, 5 dana do 2 mjeseca nam je maleni težak 4685. Visina po porođaju je bila 54 cm, ali vidi se da se rastegnuo, samo što eto težina nekako ne ide... A ja na rubu i voljela bih izbjeći dati mu dohranu. Što da radim? Jedem dobro, pijem čaj za dojenje redovito, sise su na izvolite, ali zašto sve tako pomalo?