Ja volim razno dinstano povrće u kimbinaciji s bulgurom,
/ tri vrste zitarica/ basmati rizom, uz puno parmezana i maslaca
zatim varivo grah/ječam/leća/slanutak
pohane tikvice uz jogurt
krumpir pole iz rerne sa sirom/vrhnjem/basom, paprikom (tradicionalno se jedu sa slaninom i domaćim suhomesnatim proizvodima ali i ovako je njam)
Volim i danas bas pravim knedle sa šljivama kao desert
Zatim lazanje s povrćem, dake umjesto mesa ide povrće a preko besamel isto kao kod klasicnih..
Dalje volim dinstani kupus, obični i crveni ili kiselu repu s kuhanim krumpirom/batatom i kiselim vrhnjem
Palenta na sve nacine, recimo uz maslo je mogu jesti samu bez icega.
Tjestenina sa salsom, gljivama, tunjevinom
Tjestenina s tikvicama
Ili samo s ruzmarinom, češnjakom i maslinovim uljem, ta mi je najdraža...
Povrce peceno u protvanu, krumpir, paprika, ljubicasta kapula, uz to svjezi sir ili dobar ajvar/pinđur...
I omiljeno gravče na tavče, uz šnitu dobrog domaćeg kruha ne treba mi nista vise.
Zapravo je hrpa jela koje spremam u kombinaciji s mesom tako da se moze jesti i zasebno, prema volji i želji.
Sebi ga izostavim ako je vise od 2x tjedno.
Danas imamo lungic ali ja cu samo juhu od tikvica, paprike punjene krumpirom i kupus salatu jer sam jucer puno mesa pojela.