Amelie32 prvotno napisa
Prije 7 godina na Merkuru je bio kakav takav rooming in. Ali mislim da ovakav rooming in kakav je priželjkivala Luna u većini slučajeva nije izvediv. Mislim da su tamo nakon poroda većina majki bile izmrcvarene. Sa mnom u sobi je bila žena koja je bila toliko šivana da se nije mogla pomaknuti s kreveta, a bio joj je to drugi porod. Ja sam odmah čim sam ustala iz kreveta pala u nesvjest i skoro zdrobila sestru, a mlijeka uopće nisam imala. Do mene je bila žena koja je imala uvučene bradavice, pa opet problemi s dojenjem. Uglavnom, sve smo imale epi, neke manje, neke više i nakon toga je vrlo teško kretati se, a kamoli tako aktivno se brinuti za bebu. Toplu vodu smo imale samo od 1 do 4 u noći da bi se mogle otuširati. Luna u biti si u svemu tome imala sreću, mislim da su slučajevi individualni. Neku ženu nakon poroda više boli, neku manje. Netko se još uvijek boji suočiti s bebom i što će s njom kad ostanu nasamo. Razlozi su različiti i ne treba nikoga osuđivati.
Nitko nikog niti ne osuđuje, mi se samo zajedno borimo za mogućnost izbora!!
Da je imala sreće i nije. Željela je biti sa svojom bebom 24 sata, a bila je valjda upola manje - di ju tu sreća?
Ja sam isto imala težak porod: trudovi su me prali dva dana, stavili me u predrađaonu u 11 ujutro, rodila u 1 u noći, okretali bebu, radili epi... Kad su me doveli u sobu i kad sam pitala za bebu i odgovorili mi da ću ju dobiti ujutro, poludila sam... Bila je u sobi i žena koja je rodila 5 minuta prije mene, ona me pokušavala uvjeriti da je tako bolje, da se moram odmoriti, da ću ne nagledat bebe.... Meni je to bilo neprihvatljivo. Nisam oka sklopila cijelu noć, samo sam mislila kako je sad toj mojoj bebici koja je cijeli svoj život provela u meni slušajući otkucaje mog srca i sad odjednom totalno novi svijet, novo okruženje i nema jedine osobe koju pozna... Uf.. dizala sam se nekoliko puta tijekom te noći, uz velike bolove, nebih li ipak nagovorila sestre da mi donesu bebu. Izludila sam ih sve..
I ne pada mi na pamet osuđivati nekoga kome to nije važno, samo želim da mi kojima je važno dobijemo pravo ne biti prisilno odvojene od naših beba..