-
Kašlje, a spremamo se na put :(
Opet.
U srijedu trebamo putovati na teško zasluženi i jedva iskamčeni godišnji, a Andrej već dvije noći kašlje u snu, od danas kašlje i po danu.
Nos ne curi (ali hrče u snu), nema temperaturu, normalno jede.
S obzirom da se od veljače ove godine razbolijeva u prosjeku svaka 4 tjedna (ove godine triput na antibiotiku), sad je taman vrijeme za novu turu i lagano me hvata panika.
Sutra ćemo do doktora da ga posluša, ali vjerojatno će reći da se ne čuje ništa i to je to. Prospan nema nekog efekta.
Što da radimo? Putovati ili ne? Strah me da mu se bolest ne razbukta na putu (idemo u Sloveniju, ne bih rado da mi zakuri u inozemstvu, a još manje tijekom putovanja).
Što mu još mogu dati za zaustavljanje kašlja (podražajni kašalj, ne iskašljava)? Postoji li neko sredstvo koje se može dati dvogodišnjaku?
-
Pa meni se Slovenija uopće ne čini kao inozemstvo. Kaj ja znam, nama iz Vž, Slovenija je maltene u dvorištu. Ako doktor ništa ne nađe, samo ti odi. Uzmi toplomjer i lupocet. Ako baš zatreba, začas se vratiš preko granice. Možda je taj kašalj alergija pa mu boravak u Sloveniji popravi stanje.
-
i Andrea vec par dana kaslje i cuje se kad dise, pa smo jucer radi preventive bili na hitnoj, i rekli su nam da kupimo prospan biljni sirup za iskasljavanje, 3 puta dnevno, i evo vec je danas bolje.
-
odi doktoru i on ce ti reci tocno sto je djetetu i da li je dobro ici na put. mislim da ne bi trebalo biti problema s odlaskom.
-
jel bi mi htjele napisati sastav tog sirupa - da mi ovdje ne podvale nesto sto mozda nije dobro za jednogodisnjake...
malo kasljucamo i on i ja... ja pijem neki sa islandskim lisajem ali je na bazi meda...
cega ima u prospanu?
ili mozda samo da mu dajem zalfiju za blagi kasalj ?
-
Prospan sadrži ekstrakt lišća bršljana.
Na popratnoj cedulji piše da sirup razrjeđuje sluz i olakšava iskašljavanje, ali i da istovremeno smiruje kašalj. Ovaj smirujući efekt još nisam primijetila, ni kod njega ni kod sebe :/ dapače, jednom sam probala Prospan, i neću nikad više.
Islandski lišaj je, koliko znam, sirup koji olakšava iskašljavanje i ne preporučuje se kod suhog, podražajnog kašlja.
Inače, bili smo kod dr, kaže da je to virusna prehlada i da bi trebalo proći za par dana. Nadam se da zaista i hoće, jer nam je dosad svaka prehlada završavala visokom temperaturom i antibioticima.
-
hvala tanja_b!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma