Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kašlje, a spremamo se na put :(

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Kašlje, a spremamo se na put :(

Opet.
    U srijedu trebamo putovati na teško zasluženi i jedva iskamčeni godišnji, a Andrej već dvije noći kašlje u snu, od danas kašlje i po danu.
    Nos ne curi (ali hrče u snu), nema temperaturu, normalno jede.
    S obzirom da se od veljače ove godine razbolijeva u prosjeku svaka 4 tjedna (ove godine triput na antibiotiku), sad je taman vrijeme za novu turu i lagano me hvata panika.
    Sutra ćemo do doktora da ga posluša, ali vjerojatno će reći da se ne čuje ništa i to je to. Prospan nema nekog efekta.
    Što da radimo? Putovati ili ne? Strah me da mu se bolest ne razbukta na putu (idemo u Sloveniju, ne bih rado da mi zakuri u inozemstvu, a još manje tijekom putovanja).
    Što mu još mogu dati za zaustavljanje kašlja (podražajni kašalj, ne iskašljava)? Postoji li neko sredstvo koje se može dati dvogodišnjaku?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pa meni se Slovenija uopće ne čini kao inozemstvo. Kaj ja znam, nama iz Vž, Slovenija je maltene u dvorištu. Ako doktor ništa ne nađe, samo ti odi. Uzmi toplomjer i lupocet. Ako baš zatreba, začas se vratiš preko granice. Možda je taj kašalj alergija pa mu boravak u Sloveniji popravi stanje.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i Andrea vec par dana kaslje i cuje se kad dise, pa smo jucer radi preventive bili na hitnoj, i rekli su nam da kupimo prospan biljni sirup za iskasljavanje, 3 puta dnevno, i evo vec je danas bolje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

odi doktoru i on ce ti reci tocno sto je djetetu i da li je dobro ici na put. mislim da ne bi trebalo biti problema s odlaskom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel bi mi htjele napisati sastav tog sirupa - da mi ovdje ne podvale nesto sto mozda nije dobro za jednogodisnjake...
    malo kasljucamo i on i ja... ja pijem neki sa islandskim lisajem ali je na bazi meda...
    cega ima u prospanu?
    ili mozda samo da mu dajem zalfiju za blagi kasalj ?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prospan sadrži ekstrakt lišća bršljana.
    Na popratnoj cedulji piše da sirup razrjeđuje sluz i olakšava iskašljavanje, ali i da istovremeno smiruje kašalj. Ovaj smirujući efekt još nisam primijetila, ni kod njega ni kod sebe :/ dapače, jednom sam probala Prospan, i neću nikad više.
    Islandski lišaj je, koliko znam, sirup koji olakšava iskašljavanje i ne preporučuje se kod suhog, podražajnog kašlja.

Inače, bili smo kod dr, kaže da je to virusna prehlada i da bi trebalo proći za par dana. Nadam se da zaista i hoće, jer nam je dosad svaka prehlada završavala visokom temperaturom i antibioticima.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala tanja_b!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •