Stranica 19 od 38 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1866

Tema: Kako je pandemija djelovala na vas

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    A meni isto tako strašno ide na živce rečenica koju izgovaraju cijepljeni - i to još oni s ozblijnijim oblikom covida: Ne želim ni razmišljati o tome kako bi mi tek bilo da se nisam cijepila/cijepio. (Možda kao meni? Zašto odmah misliti da bi umro...?)

Zato što se uplašiš ozbiljnog covida. Ja sam se užasno uplašila kad sam shvatila da ne mogu micati noge. Užasno! Znači ne idu, mičeš ih u glavi, a mišići ne prate kretanje. I nisam se mogla probuditi. Maksimum budnosti mi je bio 15 minuta. Srećom to nije dugo trajalo, ali preko nekoliko puta sam izgovorila spomenutu rečenicu. Zato što vjerujem u dobrobit cijepljenja, jednako kao što antivakseri vjeruju u beskorisnost cijepljenja. I ako već vjerujem, nemoguće mi je da se ne zapitam kako bi mi bilo da se nisam cijepila.

Meni je to bilo prestrašno. Ja, 92. godište, bez nekakvih plućnih i srčanih bolesti, nemam višak kilograma, ne mogu pomaknuti noge! I ta odvratna bol, nekoliko puta sam sanjala da me netko tuče i da me zato boli. I koliko god se to razmišljanje činilo crno, ja sam uvjerena da bih prošla barem hospitalizirana, ako ne i nešto gore, da se nisam cijepila.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zato i kažem da postoje različite perspektive koje temeljimo na vlastitom iskustvu s kovidom (pričam o vlastitim doživljajima preboljenja kovida).

Možemo se vjerujem složiti da svatko "kroji" svoju stvarnost

U načelu to u praksi izgleda ovako:

Cjepljeni će reći u slučaju težih s.-

a) dobro da sam se cijepio možda bi bilo gore
    b) drugi takav će reć bem ti cjepivo ako ipak imam teži oblik, nije pomoglo

Necijepljeni i cijepljeni bez simptoma ili s vrlo blagim s. će zaključit da im cjepivo nije ni trebalo (necijepljeni dodatno potvrdit svoj stav o necjepljenju) jer eto prošli su "lišo"(s tim da je i cijepljenima punooo vremena prošlo od cjepiva preko god dana, pa je utoliko ikakva šansa efikasnosti cjepiva minimalna) i 90% takvih asimptomatskih se više neće cijepiti.

Kaae, b
    bez obzira na nove sojeve, po mom mišljenju "preventivno cjepljenje kompletne populacije" je ništa doli punjenje kase farmaceutske industrije, ako ćemo "u glavu".

A naši biseri u Min.zdravstva trebaju se fokusirat da osiguraju lijek a ne nenormalne količine cjepiva koje se bacaju po isteku roka (što je već bio slučaj).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.08.2022. at 23:26

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što se uplašiš ozbiljnog covida. Ja sam se užasno uplašila kad sam shvatila da ne mogu micati noge. Užasno! Znači ne idu, mičeš ih u glavi, a mišići ne prate kretanje. I nisam se mogla probuditi. Maksimum budnosti mi je bio 15 minuta. Srećom to nije dugo trajalo, ali preko nekoliko puta sam izgovorila spomenutu rečenicu. Zato što vjerujem u dobrobit cijepljenja, jednako kao što antivakseri vjeruju u beskorisnost cijepljenja. I ako već vjerujem, nemoguće mi je da se ne zapitam kako bi mi bilo da se nisam cijepila.

Meni je to bilo prestrašno. Ja, 92. godište, bez nekakvih plućnih i srčanih bolesti, nemam višak kilograma, ne mogu pomaknuti noge! I ta odvratna bol, nekoliko puta sam sanjala da me netko tuče i da me zato boli. I koliko god se to razmišljanje činilo crno, ja sam uvjerena da bih prošla barem hospitalizirana, ako ne i nešto gore, da se nisam cijepila.
    I onda si se bojala ozbiljnoga covida? A kakav je onda tvoj covid bio? Blagi? Nisi mogla micati nogama, nisi se mogla probuditi i bilo ti je prestrašno.
    Ja ti potpuno vjerujem.
    Ali moj zaključak bi bio potpuno drukčiji od tvojega, što se djelovanja cjepiva tiče - da bih prošla puno bolje da se uopće nisam cijepila. Ni u kojem trenutku ne bih pomislila da sam još i dobro prošla (u tvojoj situaciji), nema šanse.
    Zato sam Aurori i napisala da bolest ipak promatramo iz vlastite persoektive.
    I zato antivakserima i vakserima smeta "to što im smeta" kod onih drugih. Mislim da se nikad nećemo razumjeti.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Zato i kažem da postoje različite perspektive koje temeljimo na vlastitom iskustvu s kovidom (pričam o vlastitim doživljajima preboljenja kovida).

Možemo se vjerujem složiti da svatko "kroji" svoju stvarnost

U načelu to u praksi izgleda ovako:

Cjepljeni će reći u slučaju težih s.-

a) dobro da sam se cijepio možda bi bilo gore
    b) drugi takav će reć bem ti cjepivo ako ipak imam teži oblik, nije pomoglo

Necijepljeni i cijepljeni bez simptoma ili s vrlo blagim s. će zaključit da im cjepivo nije ni trebalo (necijepljeni dodatno potvrdit svoj stav o necjepljenju) jer eto prošli su "lišo"(s tim da je i cijepljenima punooo vremena prošlo od cjepiva preko god dana, pa je utoliko ikakva šansa efikasnosti cjepiva minimalna) i 90% takvih asimptomatskih se više neće cijepiti.

Kaae, b
    bez obzira na nove sojeve, po mom mišljenju "preventivno cjepljenje kompletne populacije" je ništa doli punjenje kase farmaceutske industrije, ako ćemo "u glavu".

A naši biseri u Min.zdravstva trebaju se fokusirat da osiguraju lijek a ne nenormalne količine cjepiva koje se bacaju po isteku roka (što je već bio slučaj).
    Čini mi se da smo zapravo isto napisale.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    A što bi Aurora trebala misliti da je u toj poziciji? Mislila bi da je super prošla. S obzirom na to da zna kako su neki drugi prošli ili čak prešli (na onaj svijet), vjerojatno ne bi rekla wtf. postoji li to uopće.
    Otela si mi rijeci iz usta. Nakon sto sam se povratila od soka od pitanja samog.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja uopce ne promatram covid iz vlastite perspektive.

Pisala sam o svom iskustvu, to da, ali ne smatram svoje iskustvo nesto sto bi poopcavala na sve.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae, bez obzira na nove sojeve, po mom mišljenju "preventivno cjepljenje kompletne populacije" je ništa doli punjenje kase farmaceutske industrije, ako ćemo "u glavu".

Pa bacaju se jer, nazalost, ekipa razmislja, u najboljem slucaju ovako kako ti pises, a u najgorem onako kako Freyja propovijeda.

Preventivnim cijepljenjem opce populacije je sprijeceno bezbroj smrti i hospitalizacija dok je cjepivo odgovaralo sojevima. Rade na novim cjepivima. Mislim, ne znam sto reci, osim da se nadam da ce ljudi nastaviti s cijepljenjem. Tko ne zeli, ne mora. I ja sam u Riri grupi, nije mi vise bitno tko se cijepio, a koga zaboli briga. Znam samo da cu promijeniti misljenje ako necijepljeni opet zatrpaju bolnice.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tim više što je jedna švedska studija potvrdila ono što je Domazet-Lošo nagađao (da se spike može sintetizirati u tijelu do kraja života)
    Ova tvrdnja me je zaintrigirala pa sam zamolila link na tu studiju.

Dobila sam ovo:

https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/...XfSGz_IyTet9Gw

Dakle ta studija uopce ne govori o sintetiziranju spike proteina, a kamolo do kraja zivota. Freya ili si krivu studiju linkala ili su ti je krivo protumacili.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zašto bih izokretala činjenice? Dio koji si navela nije mijenjan (što nisam ni napisala), a govori o svim sastojcima cjepiva, ne ciljano o mRNA, odnosno o spike proteinu. Poslat ću ti na pp kako je to prije izgledalo pa sama procijeni (jer ovdje ne smijem stavljati sličice). Činjenica je da je taj dio maknut, bez objašnjenja. Zašto bi to netko radio? Ako taj maknuti dio potvrđuje onaj dio koji si ti citirala, zašto onda nije ostavljen? Previše je teksta?
    Ako se to tebi čini uobičajenim, ok, ali mene zanima objašnjenje.
    Tim više što je jedna švedska studija potvrdila ono što je Domazet-Lošo nagađao (da se spike može sintetizirati u tijelu do kraja života), a u svibnju 2021. su Japanci napravili veliku farmakokinetičku studiju, a ustanovljeno je da se spike protein taloži u tijelu, prije svega u jajnicima, slezeni i nadbubrežnoj žlijezdi, a faktograf (ne samo naš) je sve te tvrdnje označio lažnima, naravno.
    Zbog toga je određen broj znanstvenika i liječnika zatražio povlačenje cjepiva jer se nije "apsorbiralo" na način na koji su tvrdili da bude. Ali sve je to "pometeno" pod tepih.
    I onda CDC ovo makne. Ma sve pet. Možda je taj dio toliko nebitan (?!) pa su ga maknuli, a možda je riječ i o nečemu drugome.
    Evo, voljela bih da me netko demantira (tj. moje sumnje), ali se bojim da pravu istinu još dugo nećemo znati.
    Dakle, svedska studija ne govori o sintetiziranju spike proteina cijeli zivot, a CDC sa svojih stranica nije maknuo informaciju o tome koliko se spike protein zadrzava u tijelu.

Prema tome ili netko ne zna citati s razumijevanjem i donosi proizvoljne zakljucke kako mu se prohtje ili pak zlonamjerno manipulira s neukim ljudima pa im podlo podmece sto trebaju misliti.

Evo, ne znam sto bih drugo na takve stvari rekla, jer one nisu iznimka nego pravilo.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uopce ne promatram covid iz vlastite perspektive.
    "Pandemija je na mene djelovala tako da sada i iz vlastitog iskustva, a ne samo iz povijesnih cinjenica, znam sto znaci pandemija i zarazna bolest, te da je velika mudrost u spoznaji kako je bolje sprijeciti nego lijeciti."

Čija je onda ovo perspektiva?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ironicno, tvrdnja je da je na stranicama CDC prije stajalo ovako:

Facts About mRNA COVID-19 Vaccines

mRNA COVID-19 vaccines cannot give someone COVID-19 or other illnesses.

• mRNA vaccines do not use any live virus.
    • mRNA vaccines cannot cause infection with the virus that causes COVID-19 or other viruses.

They do not affect or interact with our DNA.

• mRNA from these vaccines do not enter the nucleus of the cell where our DNA (genetic material) is located, so it cannot change or influence our genes.

The mRNa and spike protein do not last long in the body

Our cells break down mRNA from these vaccines and get rid of it within a few days after vaccination.

Scientists estimate that the spike protein, like other proteins our bodies create may stay in the body up to a few weeks.

Te da je sada maknuta ova zadnja tvrdnja (sto nije tocno izuzev da su informacije u cijelosti drugacije prezentirane)

Ironija je u tome da se svedska studija, koja bi valjda trebala biti osnova za micanje tog zadnjeg odlomka, zapravo odnosi na drugi tvrdnju! Koja i dalje stoji. Eh...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

"Pandemija je na mene djelovala tako da sada i iz vlastitog iskustva, a ne samo iz povijesnih cinjenica, znam sto znaci pandemija i zarazna bolest, te da je velika mudrost u spoznaji kako je bolje sprijeciti nego lijeciti."

Čija je onda ovo perspektiva?
    Ovo je bio pokusaj odgovora na zadano pitanje temom (Kako je pandemija djelovala na vas) i odnosi se na cijeli period od pocetka pandemije do sada, kada imam i vlastito iskustvo preboljevanja. Ukljucuje i lockdown, i maske, i Bergamo, i drage ljude koji su umrli od covida i koji su ga tesko preboljeli, i na djecu koja su bila uskracena za normalnu nastavu, i jos mnogo, mnogo toga...

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

I onda si se bojala ozbiljnoga covida? A kakav je onda tvoj covid bio? Blagi? Nisi mogla micati nogama, nisi se mogla probuditi i bilo ti je prestrašno.
    Ja ti potpuno vjerujem.
    Ali moj zaključak bi bio potpuno drukčiji od tvojega, što se djelovanja cjepiva tiče - da bih prošla puno bolje da se uopće nisam cijepila. Ni u kojem trenutku ne bih pomislila da sam još i dobro prošla (u tvojoj situaciji), nema šanse.
    Zato sam Aurori i napisala da bolest ipak promatramo iz vlastite persoektive.
    I zato antivakserima i vakserima smeta "to što im smeta" kod onih drugih. Mislim da se nikad nećemo razumjeti.
    Nije bio blagi, ali baš to ti i kažem, s obzirom da zaista vjerujem u cjepivo, ja sam zaključila da bi bilo i gore da se nisam cijepila. Ostaje činjenica da nitko od nas pojma nema kako bi prošao da je odlučio drugačije. Ja sam tad pomislila da sam se možda trebala cijepiti s nekim drugim cjepivom pa bi bilo bolje, ali svejedno, to su samo neka promišljanja, uopće ne znači da bi. Niti da bi bilo gore ili bolje da se nisam cijepila. Tko zna kako bi bilo, svejedno mi je sad uostalom kad sam je dvaput imala, briga me.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dakle, svedska studija ne govori o sintetiziranju spike proteina cijeli zivot, a CDC sa svojih stranica nije maknuo informaciju o tome koliko se spike protein zadrzava u tijelu.

Prema tome ili netko ne zna citati s razumijevanjem i donosi proizvoljne zakljucke kako mu se prohtje ili pak zlonamjerno manipulira s neukim ljudima pa im podlo podmece sto trebaju misliti.

Evo, ne znam sto bih drugo na takve stvari rekla, jer one nisu iznimka nego pravilo.
    Aurora, da te pitam nešto. Zašto si sad prešla na komunikaciju ovdje, a više nisi na pp-u? Ovdje si podijelila samo dio naše konverzacije s one teme, što je vrlo nepristojno. Izvukla si samo onaj dio koji tebi odgovara.
    Kad sam te pitala što ti misliš zašto je obrisan samo dio tablice, a ne cijela, ti napišeš ovo gore.
    I onda još napišeš da zlonamjerno manipuliram. A i u pp-u sam ti objasnila zašto me to zanima.
    Onaj link nije onaj koji sam tražila (potražit ću pravi pa ću ti ga poslati, pokušat ću sutra), slažem se, ali isto tako si napisala za hrpetinu drugih linkova koje sam ti poslala da te to ne zanima, ali to ovdje nisi napisala. Vrlo zanimljivih, mogu ih sve ovdje staviti, ako netko želi, a jedan od njih se tiče upravo spike proteina (ali te to ne zanima, ponavljam) (dr. Bridle u videu objašnjava isto ono što se nalazi u spomenutoj švedskoj i japanskoj studiji).

https://dokumentarac.hr/cijepljenje/...5xjmwlXbszr8-8

Da se vratimo na zlonamjernost. Što bih točno njome postigla? Pa nije se samo Domazet-Lošo primio tog istraživanja. Mene to zaista muči. Smije li me to mučiti? Moja se sestra busterirala i šogi, nećakinja i nećak su primili dvije doze. S obzirom na dosadašnju učinkovitost cjepiva, voljela bih da na tome stanu, njih dvoje, ne sva vaša djeca (da mi to opet netko ne spočitne). Ionako su preboljeli, što će im to više? i da, nećakinja isto dvoji...ne samo ja umjesto nje.
    Što ako se, Aurora, to oko spike proteina zaista utvrdi, kao stopostotno točna informacija? Što onda? Hoćemo li onda plakati za prolivenim mlijekom?
    Što misliš zašto se toliko znanstvenika uopće bavi tom problematikom? Onako slučajno? Da bih ja mogla biti zlonamjerna?

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ovo je bio pokusaj odgovora na zadano pitanje temom (Kako je pandemija djelovala na vas) i odnosi se na cijeli period od pocetka pandemije do sada, kada imam i vlastito iskustvo preboljevanja. Ukljucuje i lockdown, i maske, i Bergamo, i drage ljude koji su umrli od covida i koji su ga tesko preboljeli, i na djecu koja su bila uskracena za normalnu nastavu, i jos mnogo, mnogo toga...
    Na ovo ću ti samo napisati: Joj, daj, molim te.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Aurora, da te pitam nešto. Zašto si sad prešla na komunikaciju ovdje, a više nisi na pp-u? Ovdje si podijelila samo dio naše konverzacije s one teme, što je vrlo nepristojno. Izvukla si samo onaj dio koji tebi odgovara.

Jednostavno zato sto smo na pp presle jedino i iskljucivo iz razloga sto se ne mogu na forumu stavljati slike. To sto si me ti zasula sa tisucu novootvorenih tema druga je stvar. Mene je zanimala svedska studija na koju se pozivas i zanimalo me je vidjeti kako je prije izgledala stranica CDC u odnosu na ovo sada. O tome zelim raspraviti do kraja, za ostalo nemam ni vremena, ni volje.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nije bio blagi, ali baš to ti i kažem, s obzirom da zaista vjerujem u cjepivo, ja sam zaključila da bi bilo i gore da se nisam cijepila. Ostaje činjenica da nitko od nas pojma nema kako bi prošao da je odlučio drugačije. Ja sam tad pomislila da sam se možda trebala cijepiti s nekim drugim cjepivom pa bi bilo bolje, ali svejedno, to su samo neka promišljanja, uopće ne znači da bi. Niti da bi bilo gore ili bolje da se nisam cijepila. Tko zna kako bi bilo, svejedno mi je sad uostalom kad sam je dvaput imala, briga me.
    Ma je, slažem se potpuno s tobom. To je uistinu tako. Svatko će donositi vlastite zaključke, bez obzira na to na čemu se temelje.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na ovo ću ti samo napisati: Joj, daj, molim te.
    Naravno, ti znas bolje od mene sto sam ja mislila i sto sam i zasto napisala. Isto kao sto znas i zasto je CDC maknuo tvrdnju koju je maknuo i sto se time dokazuje. Joj, daj, molim te.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jednostavno zato sto smo na pp presle jedino i iskljucivo iz razloga sto se ne mogu na forumu stavljati slike. To sto si me ti zasula sa tisucu novootvorenih tema druga je stvar. Mene je zanimala svedska studija na koju se pozivas i zanimalo me je vidjeti kako je prije izgledala stranica CDC u odnosu na ovo sada. O tome zelim raspraviti do kraja, za ostalo nemam ni vremena, ni volje.
    Da, ali onda kopi-pejstaš cijelu našu konverzaciju, a ne samo dio. Samo te švedska studija zanimala? Pa zanimalo te i ono o CDC-u. A na pp-u si mi se i uljudno zahvalila na linkovima, a ovdje ispada da sam te njima zasula. Zato kažem - to se tako ne radi, jednostavno nije pristojno.
    A raspravljaš kako? Tako da me optužuješ za zlonamjernost? To se zove rasprava? Nema veze.
    S obzirom na to da smo obje u cajtnotu, nema ni smisla dalje. A onu ti studiju pošaljem čim je pronađem.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Naravno, ti znas bolje od mene sto sam ja mislila i sto sam i zasto napisala. Isto kao sto znas i zasto je CDC maknuo tvrdnju koju je maknuo i sto se time dokazuje. Joj, daj, molim te.
    Da, imaš pravo, ne znam što si mislila, ali pretpostavljam, kao što i ti pretpostavljaš da sam ja zlonamjerna, je li tako?
    A za onu tablicu te opet najozbiljnije pitam - zašto je maknut samo dio, a ne cijela? Da znam, ne bih pitala.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da se vratimo na zlonamjernost. Što bih točno njome postigla? Pa nije se samo Domazet-Lošo primio tog istraživanja. Mene to zaista muči. Smije li me to mučiti? Moja se sestra busterirala i šogi, nećakinja i nećak su primili dvije doze. S obzirom na dosadašnju učinkovitost cjepiva, voljela bih da na tome stanu, njih dvoje, ne sva vaša djeca (da mi to opet netko ne spočitne). Ionako su preboljeli, što će im to više? i da, nećakinja isto dvoji...ne samo ja umjesto nje.
    Što ako se, Aurora, to oko spike proteina zaista utvrdi, kao stopostotno točna informacija? Što onda? Hoćemo li onda plakati za prolivenim mlijekom?
    Što misliš zašto se toliko znanstvenika uopće bavi tom problematikom? Onako slučajno? Da bih ja mogla biti zlonamjerna?
    Ovi zlonamjerni mozda samo uzivaju u nekoj mesijanskoj ulozi, to mi se cini vjerojatnim. A mnogi cesto imaju i materijalne koristi. Tko ce ga znati.

Nitko ne moze proreci buducnost, pa onda nema smisla razmisljati SBBKBB. Odlucujemo prema trenutno relevantnim informacijama i onako kako u danom trenutku najbolje znamo.

Mislim da se tom problematikom bavi puno vise znanstvenika od onoliko koliko ti mozes zamisliti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, imaš pravo, ne znam što si mislila, ali pretpostavljam, kao što i ti pretpostavljaš da sam ja zlonamjerna, je li tako?
    A za onu tablicu te opet najozbiljnije pitam - zašto je maknut samo dio, a ne cijela? Da znam, ne bih pitala.
    Nisam uopce mislila da si ti zlonamjerna. Mislila sam na one koji kuze o cemu se radi pa ustraju u pogresnom tumacenju i kada im se jasno ukaze da grijese.

Ja ne znam zasto je maknut dio koji je maknut, kako bih ja to mogla znati? Mogu samo pretpostaviti, a moja pretpostavka je da su drugacije poslozili inoformacije i drugacije uredili stranicu. Najbitnije od svega mi se cini da se na toj istoj "spornoj" stranici i dalje nalaze sve informacije kao i prije, ukljucujuci "maknutu" i sto se mene tice ja ne vidim nikakav problem da je sada izgled informacija drugaciji nego sto je bio.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da, ali onda kopi-pejstaš cijelu našu konverzaciju, a ne samo dio. Samo te švedska studija zanimala? Pa zanimalo te i ono o CDC-u. A na pp-u si mi se i uljudno zahvalila na linkovima, a ovdje ispada da sam te njima zasula. Zato kažem - to se tako ne radi, jednostavno nije pristojno.
    A raspravljaš kako? Tako da me optužuješ za zlonamjernost? To se zove rasprava? Nema veze.
    S obzirom na to da smo obje u cajtnotu, nema ni smisla dalje. A onu ti studiju pošaljem čim je pronađem.
    C/P sam samo screen shot, odnosno prepisku istog, i to iz razloga sto ga kao takvog nisam mogla staviti, kao sto to nisi mogla ni ti, pa si se zato ponudila poslati u pp. Svedska studija je usko povezana s CDC tvrdnjom. To je dio iste price. Ostalo su tvoji zakljuci, ne moja namjera. I, da, ja pokusavam raspravljati tako da raspravim jednu stvar do kraja, pa onda eventualno mogu preci na drugu. Zato sam se i pristojno zahvalila na hrpi stvari o kojima nemam vremena, ni volje raspravljati, kao sto sam vec vise puta rekla.

Laku noc i mozda jutro bude pametnije.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ovi zlonamjerni mozda samo uzivaju u nekoj mesijanskoj ulozi, to mi se cini vjerojatnim. A mnogi cesto imaju i materijalne koristi. Tko ce ga znati.

Nitko ne moze proreci buducnost, pa onda nema smisla razmisljati SBBKBB. Odlucujemo prema trenutno relevantnim informacijama i onako kako u danom trenutku najbolje znamo.

Mislim da se tom problematikom bavi puno vise znanstvenika od onoliko koliko ti mozes zamisliti.
    Slažem se s ovim što si napisala.
    Što se spike proteina tiče, preporučujem ti da poslušaš dr. Bridlea (video koji sam linkala), nije omražen kao neki drugi znanstvenici i ne znam zašto ga se ne bi poslušalo kao i mnoge druge. Meni je zanimljiv.
    I dalje nastavljam ono tražiti, ali ne danas, laku noć

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Dr. Bridlea su demantirali ti znanstvenici na čije studije se on pozivao u onom intervjuu, ne sjećam se jel u nekoj emisiji ili na radiju. To je bilo ja mislim da ima sigurno godinu dana. Tad su autori istraživanja rekli da su rezultati pogrešno shvaćeni, odnosno da ih on nije točno interpretirao.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dr. Bridlea su demantirali ti znanstvenici na čije studije se on pozivao u onom intervjuu, ne sjećam se jel u nekoj emisiji ili na radiju. To je bilo ja mislim da ima sigurno godinu dana. Tad su autori istraživanja rekli da su rezultati pogrešno shvaćeni, odnosno da ih on nije točno interpretirao.
    Nije samo on demantiran. Uglavnom su sve na tu temu demantirali, kao i Domazeta-Lošu https://www.mdpi.com/2073-4425/13/5/719. Međutim, kako je i on sam istaknuo, ostaje sljedeće:

"I conclude that the broadly reiterated statement that mRNA-based therapeutics could not impact genomes is an unfounded assumption of unclear origin. This implies that the current mRNA vaccine evaluations, which lack studies that specifically address genome integration, are insufficient to declare their genome integration safety. We should not forget that mRNAs are information-bearing molecules that can, in principle, encode any information. From this perspective, an mRNA vaccination could be viewed as a sort of “molecular tattooing”. It is, therefore, important that the exact nucleotide sequences of mRNA vaccines are disclosed and easily publicly accessible, including product information documents, to allow for unambiguous and independent tracking of possible vaccine mRNA integration in the somatic and germinative genomes of already vaccinated people and their progeny."

Tako da mi se čini da nitko u ovom trenutku ne može tvrditi da je nešto posve sigurno dok ne bude dovoljno studija koje će to (neosporno) dokazati.

Nekako mi se čini da su proizvođači u kliničkim studijama imali ograničene podatke o sigurnosti cjepiva koje su pokazali regulatorima, a zbog velike žurbe nije bilo tako važno "cjepidlačiti" jer će se, između ostalog, mnogo toga doznati i nakon završetka praćenja svih sudionika u kliničkim studijama (koliko je to, dvije godine od odobrenja?), kad se procijepi tko zna koliki udio cjelokupnog stanovništva...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Trebali bi se svi skupa okrenuti onom što je od početka korone zanemareno, a to je bildanje vlastitog imuniteta. Ove godine na moru, nikad toliko neaktivnih nisam vidjela... dođu na plažu, prže se, jedva uđu u more, poslije ih vidim u konobi (u kojoj ima svega, i jela na žlicu) kako jedu pomfri i ćevape. A bome već imaju fini višak. Došla hrpa Talijana, oni koji su standarno više mali i žilavi, sad većinom pretili.
    Sport i zdrav(ij)a prehrana su očito u koroni pali u zaborav.
    A pretile su od početka upozoravali da su izrazito rizična skupina...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    Trebali bi se svi skupa okrenuti onom što je od početka korone zanemareno, a to je bildanje vlastitog imuniteta. Ove godine na moru, nikad toliko neaktivnih nisam vidjela... dođu na plažu, prže se, jedva uđu u more, poslije ih vidim u konobi (u kojoj ima svega, i jela na žlicu) kako jedu pomfri i ćevape. A bome već imaju fini višak. Došla hrpa Talijana, oni koji su standarno više mali i žilavi, sad većinom pretili.
    Sport i zdrav(ij)a prehrana su očito u koroni pali u zaborav.
    A pretile su od početka upozoravali da su izrazito rizična skupina...
    Joj, daj ne brini! Svinjama poput mene, koje zderu pomfri i cevape u konobi, mogu lijepo dati Paxlovid. Dat ce i Talijanima, nisu oni Hrvati bez lijeka, na kraju krajeva.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A sad ste sve boljke ovih vremena prišili koroni ili cijepljenju.
    evo ja sam natukla svojih 10 kila viška prije korone. Skidala i vraćala, ali s koronom nemaju veze.
    A ono lokalno, recimo u Osijeku je puno više ljudi počelo biciklirati baš u koroni i nastavilo sa tom navikom.
    Porast pretilih, raznih malignih bolesti, srčanih/moždanih, neplodnosti i još koječega je bio u znatno većem porastu debelo prije korone i cijepljenja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Pa bacaju se jer, nazalost, ekipa razmislja, u najboljem slucaju ovako kako ti pises, a u najgorem onako kako Freyja propovijeda.

Preventivnim cijepljenjem opce populacije je sprijeceno bezbroj smrti i hospitalizacija dok je cjepivo odgovaralo sojevima. Rade na novim cjepivima. Mislim, ne znam sto reci, osim da se nadam da ce ljudi nastaviti s cijepljenjem. Tko ne zeli, ne mora. I ja sam u Riri grupi, nije mi vise bitno tko se cijepio, a koga zaboli briga. Znam samo da cu promijeniti misljenje ako necijepljeni opet zatrpaju bolnice.
    Pa upravo to Kaae,masa nas se cijepila cjepivom koje nije uopće bilo odgovarajuće za odredjene sojeve.

Naravno da treba vremena da se razviju nova cjepiva al čemu onda ljude i dalje cijepit nečim što nije efikasno u borbi protiv trenutnog soja.Cjepljenej djece (pričam o nekompromitiranoj djeci) se pokazalo neopravdanim, evo vidimo da ga Danci potpuno ukidaju za maloljetne.

Još je "staro" cjepivo imalo smisla dok je cjepivo sprječavalo razvoj komplikacija za tadašnje sojeve.

U svakom slučaju drago mi je pročitat da smatraš da ljudi imaju pravo izbora i odluke za ovo cjepivo.

Bezveze mi je što su sad opet krenula prepucavanja na temi (Freya-Aurora).:/
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.08.2022. at 08:37

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    A sad ste sve boljke ovih vremena prišili koroni ili cijepljenju.
    evo ja sam natukla svojih 10 kila viška prije korone. Skidala i vraćala, ali s koronom nemaju veze.
    A ono lokalno, recimo u Osijeku je puno više ljudi počelo biciklirati baš u koroni i nastavilo sa tom navikom.
    Porast pretilih, raznih malignih bolesti, srčanih/moždanih, neplodnosti i još koječega je bio u znatno većem porastu debelo prije korone i cijepljenja.
    A vidiš Kosjenka u vrijeme lock downa u Zg, nema tko se nije rekreirao nikad toliko ljudi nisam vidjala po Sljemenu, Jarunu u 100 čuda smo bili mi koji smo inače aktivni. Često nisi mogao ni trčat po Jarunu od gomile ljudi koji neki sport prakticiraju ili nabijaju kilometre hodanjem. Medvednica krcata.

No onog trena kad je prestao taj ozbiljniji lock down nakon par mj, nestala raja i sa Sljemena i s Jaruna. vratili se svom "kaučarenju"i pasivi (koliko god ružno zvuči, upravo je tako).

Tako da se slažem s Willow, prevencija na taj način je itekako bitna (Kaae ne trebaš to tako osobno doživljavat), nije Willow ništa krivo napisala.

Ja sam ljeti na lokaciji koja vrvi Slovencima, pa su ljudi natprosječno aktivni.

Općenito stručnjaci jesu isticali otpočetka pandemije da je jačanje imuniteta (prehranom, sportom, snom, boravkom na zraku) jako bitno, no u nekom trenu se prestalo spominjat i naglasak je samo stavljen na cjepivo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.08.2022. at 08:47

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa upravo to Kaae,masa nas se cijepila cjepivom koje nije uopće bilo odgovarajuće za odredjene sojeve.

Naravno da treba vremena da se razviju nova cjepiva al čemu onda ljude i dalje cijepit nečim što nije efikasno u borbi protiv trenutnog soja.Cjepljenej djece (pričam o nekompromitiranoj djeci) se pokazalo neopravdanim, evo vidimo da ga Danci potpuno ukidaju za maloljetne.
    Pretpostavljam da je boldani dio retoričko pitanje.
    Aurora i ja smo sasvim uljudno završile konverzaciju i više nema prepucavanja.
    Ali uvijek će biti trzavica. I tebe, Lili, stalno nešto pikaju i krivo tumače tvoje riječi. A i Willow. Ona napiše nešto sasvim dobronamjerno i istinito, a Kaae se nađe uvrijeđenom jer je, eto, Willow baš na nju mislila. Svatko je na nešto osjetljiv.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Na kavi bi se bolje sporazumjele

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A vidiš Kosjenka u vrijeme lock downa u Zg, nema tko se nije rekreirao nikad toliko ljudi nisam vidjala po Sljemenu, Jarunu u 100 čuda smo bili mi koji smo inače aktivni. Često nisi mogao ni trčat po Jarunu od gomile ljudi koji neki sport prakticiraju ili nabijaju kilometre hodanjem. Medvednica krcata.

No onog trena kad je prestao taj ozbiljniji lock down nakon par mj, nestala raja i sa Sljemena i s Jaruna. vratili se svom "kaučarenju"i pasivi (koliko god ružno zvuči, upravo je tako).
    Naravno da smo vise setali kad nismo imali di sjest na kavu vani :D ajme srece (i moje!) kad su se terase ponovo otvorile!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Isuse, Lili, tebi je bez veze da se ljudi prepucavaju?! :shock:

Čini mi se jasnim da dvije struje teško da će se moći složiti, uz ostalo i zato jer se jedna strana služi dvojbenim metodama argumentiranja (što znam, jer se postovi citiraju), je li to namjerno ili je samo krivo shvaćeno, ne bih ulazila u to. A i da ostanem pristojna, nije OK referirati se na postove osobe koja ti je ignore, jer je smisao ignore liste upravo to, ignoriranje

I meni je, vezano za sam naslov topica, nabrijanost na temu splasnula na onaj "privikne se čovjek na sve" način, ali kao i Riri, svoje sam blage simptome pripisala cjepivu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da smo vise setali kad nismo imali di sjest na kavu vani :D ajme srece (i moje!) kad su se terase ponovo otvorile!
    Eto svatko svoje razloge ima

A meni se čini da se može ići i na kave i rekreirat.Volim i ja sjest na terasu, jedva sam dočekala.

Cure, da, definitivno bi se bolje razumjele uživo

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Eto svatko svoje razloge ima

A meni se čini da se može ići i na kave i rekreirat.Volim i ja sjest na terasu, jedva sam dočekala.
    Ma slazem se s tobom

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Aurora, što se tiče japanske studije (koju sam ti također htjela poslati), link na taj dokument, nažalost, više ne radi. Ne znam zašto.
    U javnost je bio izašao dokument o farmakokinetici poslan japanskoj regulatornoj agenciji.
    https://www.pmda.go.jp/.../672212000_30300AMX00231_I100_1...
    Iz njega se moglo vidjeti da je u životinjama najveća koncentracija u jajnicima i slezeni ..
    Srećom imam jednu skrinšotanu fotku iz te studije, evo linka.
    Ako nećeš moći otvoriti, poslat ću ti fotku na pp.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...0A&oe=63239602

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svimbi, ma mislim na prepucavanja kilometarskim postovima s obje strane,a znamo da jedna strana neće uvjeriti drugu.Svatko svoj stav zadržava i to je to. Rasprave su mi poželjne dapače al prepucavanja onak...

Al da budem iskrena, ja te dugee postove s puno linkova, podataka... često preskačem osim ako mi nisu extra zanimljivi radi neke tematike. Shame on me
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.08.2022. at 09:08

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Trenutno je i za mene pandemija završena priča. Uplatila sam dva jesenska putovanja, ni ne misleći na koronu.
    Osobno sam trenutno na zaključku da se, nakon što sam prebolila, vise neću cijepiti. Ostavljam mogućnost da ću promijeniti mišljenje, no na temelju znanja i iskustva i ako ostane kako je, ne bih trebala.
    Bolest me je dobrano stresla, bila je drugačija od svih viroza koje sam imala prije i znala sam da je to korona, nisam radila kućni test, samo pcr 4.dan. Jetrene probe su se vratile u normalu nakon 6 tjedana. Ne primijećujem druge posljedice, a utz jetre kaze da je b.o.
    Dijete nije cijepljeno, nije bila pozitivna ni kod jedne respiratorne bolesti svo ovo vrijeme.
    Što misliti, jesam li u pravu, vjerujem sebi da jesam. Naravno, ako se situacija opet ne promijeni na gore. Prilagodljivi smo mi, ljudi, evolucija to dokazuje
    Što se tiče bildanja imuniteta, spavanje sam produžila, jedem fino ( mogla bih manje. Jesti manje, ne manje fino), živim praktički u dvoristu, ali sto se tiče sporta, 0.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja imam potrebu jednu temu raspraviti do kraja i donijeti zakljucak s njom u vezi.

Ukljucila sam se u raspravu jer me je zanimala svedska studija koja potvrdjuje spekulacije da se spike protein beskonacno dugo sintetizira u tijelu i vidjeti sto je to CDC maknuo sa svoje stranice, a o cemu se prica kao necem jako bitnom i indikativnom.

Na temelju danih informacija vidim i zakljucujem:

1. Nema svedske studije koja potvrdjuje tezu da se spike protein iz mRNA cjepiva beskonacno dugo sintetizira u tijelu
    2. Na stranici CDC i dalje stoje sve informacije o mRNA cjepivu koje su bile i prije

S time moj interes za ovu temu na ovom mjestu staje i ne bih se upustala u daljnju raspravu o tome, a narocito ne bih raspravu sirila na druge studije i druge slicne teme.

Hvala Freya na tvom trudu i jednako kao i ti mislim da smo na kraju uljudno zavrsile konverzaciju.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 18.08.2022. at 14:13

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Aurora, zaista se ne trebaš opravdavat nikome.

Želim svako dobro!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Aurora, zaista se ne trebaš opravdavat nikome.

Želim svako dobro!
    Zasto mislis da se opravdavam? Procitaj moju prvu recenicu jos jednom. Svako dobro i tebi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma mislila sam na moj komentar da se prepucavate dugim postovima, a nisam ih ni pročitala (jer je već nekoliko puta sbilo svega na ovakvim temama).

To je krajnje nekorektno bilo od mene, pa se ovim putem ispričavam tebi i Freyi na svom bezveznom komentaru.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja imam potrebu jednu temu raspraviti do kraja i donijeti zakljucak s njom u vezi.

Ukljucila sam se u raspravu jer me je zanimala svedska studija koja potvrdjuje spekulacije da se spike protein beskonacno dugo sintetizira u tijelu i vidjeti sto je to CDC maknuo sa svoje stranice, a o cemu se prica kao necem jako bitnom i indikativnom.

Na temelju danih informacija vidim i zakljucujem:

1. Nema svedske studije koja potvrdjuje tezu da se spike protein iz mRNA cjepiva beskonacno dugo sintetizira u tijelu
    2. Na stranici CDC i dalje stoje sve informacije o mRNA cjepivu koje su bile i prije

S time moj interes za ovu temu na ovom mjestu staje i ne bih se upustala u daljnju raspravu o tome, a narocito ne bih raspravu sirila na druge studije i druge slicne teme.

Hvala Freya na tvom trudu i jednako kao i ti mislim da smo na kraju uljudno zavrsile konverzaciju.
    Ne moramo mi ni o čemu raspravljati, Aurora, što se mene tiče. Dapače.
    Napisala sam ti da ću ti poslati link čim ga pronađem i zamolila sam još dvoje prijatelja da mi pomognu jer je zasad ne mogu pronaći.
    I ovu japansku studiju sam tek jutros pronašla i kao što vidiš, link više ne radi. Srećom da imam barem skrinšotanu fotku te studije jer bi ispalo da sam i nju izmislila. Ali te dvije studije sam ionako samo usput spomenula jer sam ih se sjećala od lani, a imala sam još mnogo linkova na temu "sinteze" spike proteina u tijelu (znanstvenika Bhakdija, McCullougha, Van den Bosschea...)
    A da kojim slučajem nisam spomenula švedsku studiju, ove ostale koje sam linkala (i spomenula ih u istom kontekstu) za tebe ne bi imale nikakvu težinu? Sve su na istom tragu, kao i video u kojem dr. Bridle o tome govori.
    Ne znam koja je tvoja poanta i što konkretno dokazuješ time da "švedske studije" nema. Čak da je i nema, nema ni ovih drugih? Samo Šveđane slušaš?
    Samo bi na temelju one studije posumnjala da nešto ipak "ne štima"?
    Da nisam ništa linkala, razumjela bih da me optužuješ kako takvih istraživanja jednostavno nema, ali ovako baš ne razumijem poantu. Ako hoćeš, poslat ću ti linkove gore spomenutih znanstvenika, ali vidim da to ne želiš (?!?). Osobno ne znam zašto bi oni bili manje vjerodostojni?
    Mene ili zanima ili ne zanima određena problematika. A sad, tko će se time baviti, potpuno mi je ravno. Što se ekipe iz znanstvenog miljea tiče.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ma mislila sam na moj komentar da se prepucavate dugim postovima, a nisam ih ni pročitala (jer je već nekoliko puta sbilo svega na ovakvim temama).

To je krajnje nekorektno bilo od mene, pa se ovim putem ispričavam tebi i Freyi na svom bezveznom komentaru.
    Lili, zaista mi se nemaš na čemu ispričavati.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Freyja sve ostalo sto navodis meni je vec poznato. Ova svedska je bilo nesto novo. Pokazalo se jednako beznacajno kao i sve prethodno. Kad bude nesto novo sto mi jos nije poznato, ponovo cu biti zainteresirana za temu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Freyja sve ostalo sto navodis meni je vec poznato. Ova svedska je bilo nesto novo. Pokazalo se jednako beznacajno kao i sve prethodno. Kad bude nesto novo sto mi jos nije poznato, ponovo cu biti zainteresirana za temu.
    Stvarno, sve? Svaka čast. Drago mi je da si tako dobro upućena u tu problematiku. Još kad ekipa znanstvenika koja se time već poduže bavi shvati kako je sve to beznačajno, i ja ću mirnije spavati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Još je "staro" cjepivo imalo smisla dok je cjepivo sprječavalo razvoj komplikacija za tadašnje sojeve.

U svakom slučaju drago mi je pročitat da smatraš da ljudi imaju pravo izbora i odluke za ovo cjepivo.

Bezveze mi je što su sad opet krenula prepucavanja na temi (Freya-Aurora).:/
    Pa kad si se cijepila? Prekjucer? Ne bih bas rekla. Cjepivo sprjecava komplikacije i sad, ali prakticki uopce ne sprjecava zarazu.

Ne znam gdje se cijepljenje djece (tamo gdje su ih uopce i cijepili) smatra neopravdanim. To cujem tu od tebe i od antivaksera koji i dalje tjeraju vodu na svoj mlin. Moji su primili booster u lipnju i trenutno nemaju BA.5. Mozda nece ni imati. Zarazan je jako (u krajnjem slucaju, ja sam ga dobila negdje sasvim slucajno jer ne poznajem bas asimptomaticne s BA.5, a nitko od osoba a kojima sam provela vise od 30 sekundi nije bio bolestan). Moj booster je bio u studenom prosle godine pa je ionako u ovom trenutku zapravo beskoristan, cisto vremenski.

Inace, pobogu, pa oduvijek smatram da ljudi imaju pravo na izbor. A volim i posljedice izbora, na ovu i na onu stranu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za dusebriznike, Kaae se uopce nije nasla uvrijedjenom.

Samo mi je steta da se Willow brine za nas prasad i nase jelovnike. U krajnjem slucaju, sto nije modus operandi da nikoga ne bi trebalo brinuti tko se cijepio, a tko nije? Pustite ih da jedu. Debele Talijane ce spasiti Paxlovid, a Hrvate valjda bog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •