pulinka prvotno napisa
Ne cenim kada se moje reči izvrću.
Nigde nisam napisala da bilo šta treba prikriti ili ne navesti.
Moji argumenti su bili savršeno jasni:
Broj ljudi zainteresovanih za vakcine je minimalan.
Broj ljudi koji smatraju naučne izvore pouzdanima je minimalan.
Stanovište većine je već takvo da će se bilo kakva bivša, sadašnja ili buduća tegoba svakako pripisati vakcini.
Tvoja reakcija svakako potvrđuje moje stanovište: Od najmasovnijih vakcinacija je već prošlo dovoljno vremena da se sve i svašta moglo statistički obraditi i objaviti, a svašta se i objavljivalo.
Ali ipak, eto tebe sa idejom da ne bi trebalo ništa sakrivati, i da je broj ljudi bio premali, iako su se vakcinisale milijarde, i da je vreme prekratko iako su najmasovnije vakcinacije krenule pre dve godine pa naovamo . Dakle, i dalje je nešto sakriveno, nedovoljno istraženo, nedovoljno poznato, nedovoljno vremena, nedovoljno ispitanika, nedovoljno dokaza, nedovoljno, nedovoljno...
I za pet godina će i dalje narativ biti isti i još oštriji. Što se više bude objavljivalo, više će se smatrati sakrivenim, prepravljenim, lažnim, iskrivljenim, nedovoljnim.
I to je narativ koji ste ponovili i ti, i Lili, i Marija, i glavna zagovornica.
OK, nedovoljno je.
Ali neće biti nikad dovoljno za određene ljude. I ti ljudi su u većini. Ne moram ih zvati antivakseri. Neka bude prosto: ljudi.
Za sebe biram termin "čudak", i možete me slobodno tako nazivati, jer se ja ne prepoznajem u gornjoj većini.