Stranica 6 od 38 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1866

Tema: Kako je pandemija djelovala na vas

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Riri nadam se najboljem za vas

ontopic - živim u balonu, sama sam ga izgradila, nije da nema pukotina, ali nekako mi pomaže nositi se sa izazovima ove potpuno poremećene svakodnevice. imam realne probleme vezano uz zdravstvenu zaštitu zbog kovida, nije ništa smrtno, ali ipak je ozbiljno. usto imam i mnogo empatije za neke poznanike koji se nisu cijepili, a za druge pak nimalo. često imam suprotstavljene osjećaje, ali nekako se držim iznad vode u raznim strujama svijesti, i duboko se nadam da će tako i ostati.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Hvala svima

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Riri, jako mi je žao. Pogotovo sto je T nekako upala u stariju djecu, mišek mali

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

od početka 2020 do danas mi se život puno puta pretumbao, pandemija mi je čak u jednom momentu bila poput nekog suradnika. nismo jedino mi u izolaciji, nije samo nama život stao, stao je i drugima. Sve znam, naravno da se nisam radovala tome ali, eto.
    A sada, ne znam. Trenutno sam prestrašena. Ne toliko same bolesti, cijepljeni svi troje, pazimo se, nismo neka ugrožena skupina.
    Ali bojim se količine gluposti, bojim se zla, bojim se izopačenih ideja, bojim se toga što ljudi banaliziraju smrt. Bojim se ovih novih pravednika koji su dobili krila.
    Bojim se ljudi koji se mole za kovid potvrde umjesto za ozdravljenje ljudi...
    Riri, žao mi je.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    od početka 2020 do danas mi se život puno puta pretumbao, pandemija mi je čak u jednom momentu bila poput nekog suradnika. nismo jedino mi u izolaciji, nije samo nama život stao, stao je i drugima. Sve znam, naravno da se nisam radovala tome ali, eto.
    A sada, ne znam. Trenutno sam prestrašena. Ne toliko same bolesti, cijepljeni svi troje, pazimo se, nismo neka ugrožena skupina.
    Ali bojim se količine gluposti, bojim se zla, bojim se izopačenih ideja, bojim se toga što ljudi banaliziraju smrt. Bojim se ovih novih pravednika koji su dobili krila.
    Bojim se ljudi koji se mole za kovid potvrde umjesto za ozdravljenje ljudi...

Riri, žao mi je.
    Kosjenka, potpisujem te. Sažela si sve što ja mislim, hvala ti
    Osim što ja ne mislim da su dobili krila. Svašta možda jesu, ali krila nisu...

Znam da je teško i da utjehu nalaziš gdje i ja, gdje i mnogi. Pa, eto, za tebe, za mene, za sve nas zajedno, ako mogu, prepisala bih pjesmu koja se nalazi na kraju knjige pape Franje " Odvažimo se sanjati". Ako je neprikladno, slobodno pobrišite. No, ona je moj današnji odgovor na "Kako je pandemija djelovala na vas?", pa možda i nisam fulala temu.
    Pjesma se zove "Nada" ("Esperanza"), napisao ju je kubanski glumac i komičar Alexis Valdes, u jeku prošlogodišnjeg lockdowna. U stihovima je, ali ću je prepisati u rečenicama, da ne bude kilometarski post.

NADA

Kad oluja prođe i putevi se pripitome, a mi preživimo kolektivni brodolom.
    Suzna srca i blagoslovljene sudbom, prožet će nas radost već samo zato što smo živi.
    I prvog ćemo neznanca zagrliti i zahvaljivati sreći što ostavi nam prijatelja.
    Sjetit ćemo se tada svega onog što izgubismo i napokon naučiti sve ono što nikad nismo.
    I nećemo zavidjeti nikome jer patnja nas sve dotaknu i nećemo tratiti dane već iskazati suosjećanje.
    Više cijenit ćemo ono što pripada svima od onoga što pukom zaradom se stekne.
    U nama umnožit će se plemenitost i briga za druge.
    I shvatit ćemo svu krhost življenja.
    i svim svojim porama lučit ćemo suosjećanje za sve koji su još uz nas i za one koji više nisu s nama.
    I nedostajat će nam onaj starčić što novčić na tržnici iskaše, kojemu ime nikada nećemo znati, a na čiju smo prisutnost uvijek računati mogli.
    Možda je baš taj siroti starčić bio vaš Bog pod krinkom.
    Al' za ime ga nikad ne pitaste jer nikada niste stigli.
    I sve će postati čudo. I sve će postati baština.
    I poštovat ćemo život, život što ga primismo.
    Kad oluja prođe, molim te, Gospodine, obliven stidom, da vratiš nas bolje, onakve kakve nekoć sanjao si.

Ps. Slobodno se umjesto Bože i Gospodine može staviti bilo koje ime, ili nijedno, smisao i poruka su isti .

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Dota, ovdje se osvrćem na onaj tvoj link o korona partyju (mislim da Jelenin topic treba biti za stručne info i tips) na način da kažem da me ne čudi što je to bilo baš u Bolzanu, lijepim na tvoj, svoj link https://www.index.hr/vijesti/clanak/...h/2319649.aspx
    (tekst mi na NY Timesu nije dostupan jer da sam premašila kvotu besplatnih )

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Dota, ovdje se osvrćem na onaj tvoj link o korona partyju (mislim da Jelenin topic treba biti za stručne info i tips) na način da kažem da me ne čudi što je to bilo baš u Bolzanu, lijepim na tvoj, svoj link https://www.index.hr/vijesti/clanak/...h/2319649.aspx
    (tekst mi na NY Timesu nije dostupan jer da sam premašila kvotu besplatnih )
    Hvala, Svimbalo
    Nekad ni sama ne znam gdje bih što zalijepila ili napisala, za koju je što temu...
    Hvala na linku. Da, na neki način govori o istim stvarima o kojima govori i knjiga "Eva spava". Za mene, koja nisam pojma imala o Južnom Tirolu, bila je baš prosvjetljujuća. Ovo mi je bilo jako zanimljivo iz tvog linka, u tom kontekstu zbivanja u Južnom Tirolu:
    "Sociolozi kažu da osim utjecajne alternativne medicine otpor cjepivu potiču snažna tradicija decentralizirane vlasti koja nastoji potaknuti nepovjerenje u pravila nametnuta iz glavnog grada i ekstremno desničarski ekosustav koji zna kako iskoristiti oboje."
    I ovaj dio rečenice:" u nekim dijelovima Europe status cijepljenja postao je gotovo politički identifikator kao u SAD-u".
    A ovo je istinito skroz:
    "Cjepivo polarizira. Slušam to od jutra do mraka, svatko ima svoju apsolutnu istinu i svoj vlastiti kanal na društvenim mrežama koji tu istinu potkrepljuje. Druga strana širi laži."
    Dobar članak, hvala.
    A da ostanem donekle u ovoj temi ...i dalje sam šokirana ovim partijima, ne mogu zamisliti da netko to svjesno radi. Ako ne zbog sebe, zbog drugih. https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...-grle-15123755

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d

"Reći ću samo jednu stvar koja je meni bila poticaj i da se cijepim, i da se trudim oko epidemioloških mjera, i da donosim određene odluke vezane za mjere za ponašanje u crkvi. Ja bih, kao katolički svećenik, puno radije da, ako je to potrebno, umrem zbog toga što sam se cijepio negoli da ja, zbog toga što se nisam cijepio, bilo kome uzrokujem bolest i smrt. To je kršćanski stav, to je stav na koji nas poziva Isus Krist, radije na sebe preuzima zlo, negoli zlo čini.
    Radije na sebe preuzima muku i smrt, negoli čini da bi drugi umirali ili da bi im bilo loše. On svu našu bijedu preuzima na sebe. Evo u tom kontekstu je papin poziv na cijepljenje kao čin ljubavi. Žao mi je što se vjerske osjećaje ljudi zloupotrebljava, što su ljudi očito iracionalni i što se vjera koristi u svemu tome koristi kao nekakav motor za nešto što ne samo da nema veze s vjerom, nego se pravoj vjeri, kršćanskoj vjeri - protivi."

monsinjor Mate Uzinić

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Krasno je to rekao, međutim, komentari vjernika na fejsu.....

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Krasno je to rekao, međutim, komentari vjernika na fejsu.....
    Ima vjernika ...i vjernika.
    Ima fejsa ...i nefejsa postoji li uopće ta riječ, vjerojatno ne

A sad ozbiljno.
    Ima Zapovijedi ljubavi...i nema.
    Ima suosjećanja...i nema.
    Ima "umiranja za brata svoga"...i nema.
    Biramo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
    Ima vjernika ...i vjernika.
    Ima fejsa ...i nefejsa postoji li uopće ta riječ, vjerojatno ne

A sad ozbiljno.
    Ima Zapovijedi ljubavi...i nema.
    Ima suosjećanja...i nema.
    Ima "umiranja za brata svoga"...i nema.
    Biramo.
    Slažem se... mi smo prečesto skloni svoditi ljude i situacije na zajednički nazivnik koji nema puno smisla. Ja nemam baš puno zajedničkog s ekipom koja je u subotu prosvjedovala protiv mjera za zaštite zdravlja, a netko tko gleda sa strane može reći "Gle što ovi Hrvati ili Zagrepčani ili Slaveni (younameit) misle i rade??!!!"

Da, biramo, ali to možemo samo svatko za sebe. Uostalom, vidjelo se iz tog intervjua da ni crkveni redovi nisu jedinstveni. To vrijedi i za sve ostale.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...njima-15124822
    Kardinal Josip Bozanić:
    "Čini se da su etički prihvatljiva cjepiva, i nasuprot mogućim kontraindikacijama, koja mogu imati svi lijekovi, prema većini stručnjaka nama sada dostupna pomoć u borbi s koronavirusnom bolešću. Cijepljenje dakle ostaje sredstvo prevencije i suzbijanja transmisije razornoga agensa, ali po naputku Kongregacije, ono treba biti dobrovoljno", drži Bozanić.
    "Danas je, godinu dana nakon naputka Kongregacije za nauk vjere i tri mjeseca nakon Papine videoporuke, teško pratiti i provjeravati sve stare i nove argumente koji se nižu s različitih strana, jer ponekad se stvara dojam da ima istina koliko je i ljudi, da svatko ima svoju istinu. Svjestan sam da primjer nikad ne može biti argument, no dragocjeno je čuti što o svemu tome misle djeca Jedni su mi roditelji posvjedočili da su njihova mala djeca molila svoje bake i djedove da se cijepe rekavši da cijepljenje pomaže da na svijetu bude manje tužne djece zbog gubitka svojih najmilijih. Duboko sam uvjeren da kad bi se stanje u kojem se danas nalazimo trebalo objasniti djeci, a da to bude tako izrečeno da ona to i shvate, dogodila bi se veća otvorenost svih prema svima"

"Kao društvo teško možemo napredovati na putu izlaska iz krize bez otvorenosti, bez povjerenja u nositelje odgovornih služba u ključnim područjima. Nama, vjernicima katolicima, trebalo bi biti posve prirodno i u ovim pitanjima slijediti smjernice pape Franje, pa i kad ne govori ex cathedra. "

Napokon.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

https://www.glas-koncila.hr/zagrebac...ga-povjerenja/

Išla sam provjeriti na Glas koncila je li istina . Je.

"Kako vidite izlaz iz sadašnjega stanja?
    Ondje gdje manjka i istine i transparentnosti i nježnosti događa se i nedostatak povjerenja. Zato iz krize društvo ne će izvući prijetnje bilo koje vrste, a još manje ako se te prijetnje generiraju u slojevima skrivenima od očiju javnosti. Kad su čovjek i društvo u strahu, traže one kojima mogu vjerovati da će ih izbaviti. Treba stoga vratiti narušeno povjerenje dijalogom u svim područjima društvenoga i političkoga života. Teško je gledati koliko su u našem društvu u pandemijsko doba porasle podjele, a da se vrlo malo čini za zajedništvo; koliki je nedostatak slušanja u odnosu na galamu i kako manjka temeljne volje da se razluče razni argumenti i uopće uzme u obzir različitost koja u konačnici uvijek obogaćuje. Ne treba se zavaravati: put otvorenosti jednih prema drugima nije nimalo lak, može biti i neugodan, ali vodi do rasta međusobnoga povjerenja. Sve drugo je put u besplodno i opasno zatvaranje. "

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, slažem se: napokon.

Ali s mnogih propovjedaonica se čuju druge riječi, nažalost.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Otvorim novine...
    U Južnoafričkoj Republici, Hong Kongu i Bocvani znanstvenici su izolirali novi soj koronavirusa. Nazvali su ga B.1.1.529.
    Ima izuzetno puno mutacija, duplo više nego dosad najzarazniji delta soj, što bi mu moglo omogućiti da izbjegne imunitet stečen cjepivom i prebolijevanjem, piše Mirror.
    Predsjednica EK-a Ursula von der Leyen objavila je da će Komisija predložiti aktiviranje izvanrednih ovlasti kako bi se zaustavio zračni promet iz Južne Afrike zbog strahovanja od širenja varijante koronavirusa B.1.1.529.

Uzdahnem, kažem ok, svi ćemo se zaraziti i umrijeti očito.
    Zatvorim novine

Ne mogu, eto već mi muka od svega

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Otvorim novine...
    U Južnoafričkoj Republici, Hong Kongu i Bocvani znanstvenici su izolirali novi soj koronavirusa. Nazvali su ga B.1.1.529.
    Ima izuzetno puno mutacija, duplo više nego dosad najzarazniji delta soj, što bi mu moglo omogućiti da izbjegne imunitet stečen cjepivom i prebolijevanjem, piše Mirror.
    Predsjednica EK-a Ursula von der Leyen objavila je da će Komisija predložiti aktiviranje izvanrednih ovlasti kako bi se zaustavio zračni promet iz Južne Afrike zbog strahovanja od širenja varijante koronavirusa B.1.1.529.

Zatvorim novine

Da, svi ćemo se zaraziti, ali ne bih baš rekla da ćemo umrijeti od toga. Neki hoće, ali većina će razviti imunitet.

Slažem se da je to bombardiranje informacijama kontraproduktivno. Stalno govorim svojim sinovima "zaštitite sebe" i to je jedino što čovjek može učiniti: cijepiti se (tko može), nositi masku, izbjegavati gužve, pridržavati se osnovne higijene (prati ruke, ne hodati po stanu u cipelama, mijenjati masku često, izbjegavati rukovanje itd.)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja to ne doživljavam pretjerano dramatično. Ima nova varijanta. Pošto nije baš etično ljude koji su cijepljeni namjerno izlagati virusu da se vidi djeluje li cjepivo ili ne ostaju nam samo statistički alati tj. praćenje situacije u zemlji u kojoj se varjianta i pojavila. Do tad malo pokušavaju usporiti širenje ali zna se kako je u globalnom svijetu, možeš nešto malo usporiti ali zaustaviti jako jako teško. Ako će imati sposobnost jačeg širenja od delte bit će zanimljivo. Negdje je pisalo da je već sad preko 99,5% uzoraka delta. U cijelom svijetu. To se zove dominacija

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Otvorim novine...

Zatvorim novine

Draga Vrci,

ima jedna afrička poslovica, koja kaže: Bez obzira koliko duga je noć, jutro će sigurno doći.

Na nama je da razgrćemo tamu i mrak, pomognemo jutru da sigurno dođe, ali ono će sigurno doći.

Nije lako, znam, sve nas preplavi malodušnost i strah, i to je zapravo sasvim ljudska osobina. I ja se bojim i malodušna sam. Onda napravim sve što je u mojoj moći da zaštitim sebe i sve oko sebe i, koliko god to bilo malo i nedostatno, osjećam se bar malo bolje. I onda se osvrnem oko sebe i vidim da nas ima još puno koji tako radimo i bude mi bar još malo bolje.
    A onih koji se ne boje i nisu bar ponekad malodušni, se bojim.
    Šaljem ti zagrljaj.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ima izuzetno puno mutacija, duplo više nego dosad najzarazniji delta soj, što bi mu moglo omogućiti da izbjegne imunitet stečen cjepivom i prebolijevanjem, piše Mirror
    Meni se bas ne svidja kad se ovako pise. Nemaju pojma djeluje li cjepivo ili ne, a straše ljude preventivno. U redu mi je oprez, al svima nam je dosta ovakve svakodnevice, da bi sad potpuno neprovjereno nagađali. "Bi mu moglo omogućiti" će mnogi prevesti sa "omogućuje".

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo čujem da će nam i smanjiti valjanost covid potvrde na 9 mj do druge doze. Ajd ionako sam mislila na treću

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se bas ne svidja kad se ovako pise. Nemaju pojma djeluje li cjepivo ili ne, a straše ljude preventivno. U redu mi je oprez, al svima nam je dosta ovakve svakodnevice, da bi sad potpuno neprovjereno nagađali. "Bi mu moglo omogućiti" će mnogi prevesti sa "omogućuje".
    Ovo je točno. Guardian je još prekjučer pisao o ovome, čini mi se manje senzacionalistički nego Mirror: "Scientists have said a new Covid variant that carries an “extremely high number” of mutations may drive further waves of disease by evading the body’s defences."
    I piše: " “It is difficult to predict how transmissible it may be at this stage. For the time being it should be closely monitored and analysed, but there is no reason to get overly concerned unless it starts going up in frequency in the near future.”
    https://www.theguardian.com/world/20...r-of-mutations

Dakle, čekamo..i nadamo se...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Od svinjske se pokusavaju vidjet scenariji pandemije. Kod svinjske su vikali vuk, pa su ih ismijavali, pala procijepljenost od gripe rekordno nisko, avaksi uzletili. Jel ovaj may politika, pa zapravo znaci will, nismo strucnjaci da nam je prozirno. Mozda nas doziraju ko i ono da maske ne stite nego samo bolesni da ih nosi. Vidjet cemo. Nisam u drami jer je bilo najava zakuhavanja raznih sojeva i jer sam prihvatila da nece ovo jednom proci i da nam je horozont planiranja iducih par mjeseci...ajde, bolji je od iduca 2 tjedna. Plesat cemo ovaj ringispil iducih par god sigurno. U svemu treba imat i malo srece, al joj i podlogu osigurat - cijepit se, distancirat, nemat poplave u bolnicama.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.11.2021. at 12:14

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ina, kod tebe je čaša poluprazna
    Ja mislim da zaista nemaju jos podatke. Nedovoljno dugo postoji da se vidi pobjedjuje li deltu i kakav je odgovor cijepljenih ili necijepljenih, i naravno kojim cjepivom. Ne pisu ni razlikuju li se simptomi. Mogu biti i blazi i tezi. Virolozi daju virusima misaone sposobnosti, pa onda znaju reci da nisu virusi glupi da ubiju nositelje, jer onda nemaju kamo vise. Ali realno ce osoba s blazim simptomima biti pokretnija i moci bolje prenositi virus, tako da iz te perspektive bi blaze varijante mogle postati dominantne. No nije to jedini aspekt. Samo ja volim napola pune čaše.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Možda ću i umrijeti sutra, ali danas sam živa i petak je, nitko mi nije u bolnici, volim muža i djecu i oni vole mene i odbijam se nervirati. Šteta bi bilo ako mi je danas zadnji dan na Zemlji da ga provedem loše raspoložena. Tako da u tom smislu pandemija ne djeluje na mene.
    Drugačije je nekome tko boluje od depresije ili drugih duševnih bolesti i onda ta osoba treba potražiti pomoć.

Što se tiče novog soja, brinut će me kad dokažu da je za brigu. Zasad su rekli concern, not alarm.
    Posljednje uređivanje od Jurana : 26.11.2021. at 12:27

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Concern upravo znaci briga. Ono.... imat na radaru. Polupuna, poluprazna, isti djavo. Samo ne zelim dolazit u stanja dostaaa mi jeeee/ne moguu jer ono...fakat maraton. Bit ce kako bude, nastojat cu se maks zastitit, sretnija cu bit da je vise takvih u mom okruzju, manje sretna s paradama kakve su nedavno bile i to je to.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.11.2021. at 12:36

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče novog soja, brinut će me kad dokažu da je za brigu. Zasad su rekli concern, not alarm.
    Ja isto tako. U Africi su slabo procijepljeni. Govori se da mutacije nastaju kod prijenosa virusa, koji je vjerojatniji u slabo procijepljenim zemljama. Tako nam je i iz Indije došao delta virus. Sve ide i dalje u prilog cijepljenju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Apsolutno, to se ne mijenja. I who stalno govori da je concern procijepljivanje s x dozama istih ljudi, a pool necijepljenih okolo, a globalni svijet. Sad cemo vidit hoce li dolazak ovog jar soja odgodit il uspit zaustavit il ce se sam putem izvitoperit. Hvala bogu, sad su pametniji, ide vec zabrana / karantena za jar i okolne zemlje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.11.2021. at 12:50

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Iskreno, mislim da te zabrane letova/putovanja iz zemalja su skroz besmislene. Niti jedan soj tako nismo uspjeli zaustaviti, vjerujem da se ne može ni ovaj. Uvijek se netko provuče nekako

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iskreno, mislim da te zabrane letova/putovanja iz zemalja su skroz besmislene. Niti jedan soj tako nismo uspjeli zaustaviti, vjerujem da se ne može ni ovaj. Uvijek se netko provuče nekako
    Zato se ja i cudim 'may' i pitan se jel samo pr il cemo imat srece - neki su se sojevi zadrzali tamo odkud su ponikli jer su bili preopasni (ubijali previse), tako da sw pokusava ovog proucit i s tim zabranama leta dobit na vremenu ako krene ovamo. Samo o tome se radi uvijek. Sjecam se kako smo se tu sokirali kad je merkel rekla avi ce se zarazit, ona samo vise kuzi i jasnije komunicira. Moramo iscekat, a u medjuvr se cijepit i menadzirat ovaj sad kupus kpji s deltom imamo..Nije nam.dosao npr brazilski.

Ja znam ljude u rl i vl koji stvarno dubinski vjeruju da ce izbjec koronu :/. Ono...skroz. Ono...pa ja se cuvam/nisam cula da se neko u kaficu zarazio itd. Koji jos uvijek pitaju di se ko zarazio. Ono, najcisca srca.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.11.2021. at 14:30

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zaista vjeruju da je nece valjda dobit, a ne bi se jos cijepili. Ne zive na velebitu, ni na otoku.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oni lockdowni i cekanje su se ipak isplatili - naucilo se nesto o toj bolesti, dobilo smo cjepivo. Uvijek je bolje ne bit prvi u valu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako je djelovala : razina strpljenja mi je na laganih 2-3%

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Ja bih se složila i sa inom i sa jelenom
    Ina: U svemu treba imat i malo srece, al joj i podlogu osigurat - cijepit se, distancirat, nemat poplave u bolnicama.
    Bit ce kako bude, nastojat cu se maks zastitit, sretnija cu bit da je vise takvih u mom okruzju, manje sretna s paradama kakve su nedavno bile i to je to.
    Uvijek je bolje ne bit prvi u valu.
    Jelena: Nedovoljno dugo postoji da se vidi pobjedjuje li deltu i kakav je odgovor cijepljenih ili necijepljenih, i naravno kojim cjepivom. Ne pisu ni razlikuju li se simptomi. Mogu biti i blazi i tezi.
    Potpis na oboje.

A za letove i provlačenje virusa, već je odletio u Hong Kong. Iako su danas na presici govorili da je zasad samo u Africi, nije, još jučer se u engleskim novinama spominjao Hong Kong.

I evo najnovije info na stranicama Jutarnjeg, potvrđen u Belgiji. https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...uropi-15125292

Tako da nam nema druge nego čekati, paziti i nadati se...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Zaista vjeruju da je nece valjda dobit, a ne bi se jos cijepili. Ne zive na velebitu, ni na otoku.
    Meni je toliko nevjerojatno da je vec nismo imali. Ako nismo, onda ne vjerujem ni da cemo je dobit. To kazem kao mama bar jednog djeteta koje pokupi sve raspolozive viroze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto. Meni tesko za povjerovati, a takvih pametnih ljudi imam x u okruzenju, uvjereni da su toliko spešl da, ako nisu dosad, ni nece. Daj boze - manje medija za iskuhavanje novih varijanti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eto. Meni tesko za povjerovati, a takvih pametnih ljudi imam x u okruzenju, uvjereni da su toliko spešl da, ako nisu dosad, ni nece.
    Meni se to čini kao prilično opasno razmišljanje. Kao prvo, nije utemeljeno ni na kakvim racionalnim zaključcima, nego na onom "nadam se". Kao drugo, takvo razmišljanje može proći za sezonsku gripu ili bezopasne viroze, ali već smo imali i više nego dovoljno prilike vidjeti da ovo nije nimalo bezopasna bolest, a puno je zaraznija od uobičajenih viroza. Uz ovakvu incidenciju, potpuno je iracionalno nadati se da neće pobrati koronu ako već dosad nisu. Što prije si to osvijestimo, tim bolje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Eto. Meni tesko za povjerovati, a takvih pametnih ljudi imam x u okruzenju, uvjereni da su toliko spešl da, ako nisu dosad, ni nece. Daj boze - manje medija za iskuhavanje novih varijanti.
    Haha... pa sto, i cijepljena sam, i drzim se propisanih mjera. Vjerovanje/nevjerovanje... to bas na nista ne utjece, osim na bolji osjecaj
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 26.11.2021. at 18:03

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Evo i vijesti da je 2 ljudi s prosvjeda doslo u bolnicu, jedan na kisiku. Navodno sami rekli da su bili na prosvjedu.

Ne znam zašto i dalje citam vijesti, mazohist sam

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Haha... pa sto, i cijepljena sam, i drzim se propisanih mjera. Vjerovanje/nevjerovanje... to bas na nista ne utjece, osim na bolji osjecaj
    Ok, ak te veseli vjerovat, i to je de gustibus.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to čini kao prilično opasno razmišljanje. Kao prvo, nije utemeljeno ni na kakvim racionalnim zaključcima, nego na onom "nadam se". Kao drugo, takvo razmišljanje može proći za sezonsku gripu ili bezopasne viroze, ali već smo imali i više nego dovoljno prilike vidjeti da ovo nije nimalo bezopasna bolest, a puno je zaraznija od uobičajenih viroza. Uz ovakvu incidenciju, potpuno je iracionalno nadati se da neće pobrati koronu ako već dosad nisu. Što prije si to osvijestimo, tim bolje.
    Isto razmisljam, nisam fan iracionalnosti - to meni isto nije racionalno. Imam i ja svoje nade - npr da ovaj novi soj nece dobit grcko ime, pa da nece na me prvu skocit ako preskace cjepiva i boostere, al ono...ko bi znao. Al zivit u uvjerenju da nece mene jer imam neki super imunitet il nece moje...a ne kuzim, al svejedno dok se mjera svi skupa pridrzavamo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja se nadam da ce nas zaobici do daljnjeg, dok su bolnice pune. Ili da ce nas zaobici bilo kakav oblik koji bi zahtijevao bolnicko lijecenje ili cak lijecnicku pomoc opcenito. Ali nije mi nevjerojatno da nismo imali, niti bi mi bilo nevjerojatno da je nekako dobijemo.

Oko nas puno ljudi koji se pridrzavaju mjera imaju ili su imali koronu unazad zadnjih mjesec, dva. Virus mora nekamo skociti, s obzirom da se drustvo i dalje krece. Sam od sebe nema kamo. Nitko od tih pozitivnih nije bio jako lose, ili cak uopce, ali negdje su se zarazili. Velik broj pozitivnih su i djeca jer ih je prijasnja varijanta prilicno dobro zaobilazila pa nisu stekli nikakav imunitet, a cijepljeni su do sad samo jednom dozom (ako su ih roditelji odlucili cijepiti).

Prva grupa najmladjih Minnesotanaca danas prima drugu dozu. Moji su na redu u cetvrtak.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne znam postoji li ijedna bolest od koje se cijeli svijet zarazio? Čisto na temelju toga, ja ne vjerujem da ce se svi zaraziti. Pri tome ne mislim na jetija, nego na ljude u civilizaciji. Dobar dio hoće. Ne znam zasto bi bilo iracionalno razmisljanje.
    Ja nit vjerujem, nit ne vjerujem da cu se zaraziti. Kad dodje, ako dodje, bit ce kako ce biti. Radim najbolje sto znam i mogu. Propusta sam imala. Mogla sam se zaraziti. Ne idem bas na pub kvizove (ne znam kako to kontrole ne kazne) i na misu, al mi se dogodi nepromisljena situacija. Idem na posao. Mali ide u vrtic.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dakle, juče odem da pokušam da zakažem sebi Fajzera u nadi da su ipak stigle vakcine do nas, i sestra me sa vrata pita hoću li da uskočim odmah jer je sekund pre toga neko otkazao pa da ne vrti telefone za zamenu.

Sva srećna, klimnem glavom, obavim pregled, administraciju i vakcinu, dođem ushićena kući, kao eto konačno i mene za nešto Fortuna da pogleda, sednem za portale kao razbibrigu dok jel, malo držim oblog na ruci - i pročitam o novom afričkom soju .

Ceo današnji dan razmišljam je li mi čaša polupuna ili poluprazna .
    Naravno da mi je današnji dan bio pun neizbežne dinamike, naravno da sam provela par sati hodajući po olujnoj košavi i kiši, naravno da sam popodne provela par sati sa temp. oko 37,5 C i bolovima u mišićima...
    Da zaključimo, moj imuni sistem je fantastično reaktivan na vakcinu, prosto sam oduševljena scenarijem nove korone koja zaobilazi vakcinu i nailazi na moj previše revnosni imuni odgovor .
    Posljednje uređivanje od pulinka : 26.11.2021. at 20:04

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Nekoliko ljudi iz mog okruženja, uključujući i bliske mi ljude, "nisu pobrali koronu", čak su neki bili negativni i na PCR-u. Pa se nakon mjesec-dva ispostavilo da imaju antitijela i da je "ona virozica od pola dana" ipak bila "koronica". Što samo po sebi nije problematično, dapače, super je da su prošli "lišo" (kako bi rekla ina ). Osim što je meni tu problematično par stvari. Prvo, to "lišo" je njima "lišo", a možda nije nekome oko njih. Drugo, sve dok se ljudi ne idu testirati dok ne hriplju do susjedne zgrade, nikad ne znamo koliko zaraženih zapravo ima. Treće, nekome je počelo "lišo" pa se malo i zakompliciralo, možda ne bi da su prije shvatili da nije alergija/ viroza ili slično. Četvrto, i PCR treba "ubosti" u pravom trenutku. Pragmatično peto, dobro je imati Covid potvrdu (i tu mi nikako nisu jasni oni koji je nemaju, a neće se testirati na neke "simptomiće"). Ima vjerojatno i šesto, ali sad se ne mogu sjetiti
    Ja i moja obitelj smo u drugom taboru, testiramo se kad god postoji i najmanja sumnja, makar brzi test. I makar svi cijepljeni ili preboljeli. Opreza nikad dosta.
    I da, naravno da sam vadila antitijela. Više nego jednom.

Datum pristupanja
    Nov 2021

Početno

Vidim da nisam bila jasna u gornjem tekstu pa evo još jasnije - u mojoj obitelji cijepljeni svi koji su zakonski mogli biti cijepljeni, mlađi od 12 prebolio.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam postoji li ijedna bolest od koje se cijeli svijet zarazio?
    Mislis da nismo svi imali common cold? Vjerojatno jesmo. Zato bih ja rado pricekala s ovom koronom dok dodje u stadij common cold ili neke obicne crijevne viroze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Mislis da nismo svi imali common cold? Vjerojatno jesmo. Zato bih ja rado pricekala s ovom koronom dok dodje u stadij common cold ili neke obicne crijevne viroze.
    Pa da. Nismo Sentinel pleme da se mozemo izolirat. Evo, ja nisam imala kozice jer nisam isla u vrtic. Svak je imao vjer. i gripu jednom u zivotu (samo se nije testirao pa ne zna). Samo je pitanje vremena, al nije vrijeme nevazno, bilo bi pozeljno izbjegavat vrsna opterecenja bolnica ako bi se moglo.

Bravo, lili, za darivanje krvi! A i fascinira me kako dolazis svaku malo na dosadnu temu .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.11.2021. at 21:17

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam postoji li ijedna bolest od koje se cijeli svijet zarazio? Čisto na temelju toga, ja ne vjerujem da ce se svi zaraziti. Pri tome ne mislim na jetija, nego na ljude u civilizaciji. Dobar dio hoće. Ne znam zasto bi bilo iracionalno razmisljanje.
    Ja nit vjerujem, nit ne vjerujem da cu se zaraziti. Kad dodje, ako dodje, bit ce kako ce biti. Radim najbolje sto znam i mogu. Propusta sam imala. Mogla sam se zaraziti. Ne idem bas na pub kvizove (ne znam kako to kontrole ne kazne) i na misu, al mi se dogodi nepromisljena situacija. Idem na posao. Mali ide u vrtic.
    Pa apsolutno svi se neće zaraziti. Recimo, u onim selima u Đakovštini o kojima je bilo riječi pred par tjedana, korone nema i nije je ni bilo (a ako sad ne navale tv-ekipe i ostali posjetitelji, imaju dobre šanse da tako i ostane).

Ali u gradskoj sredini, uz javni prijevoz, škole, kolektive i uopće uz koncentraciju ljudi kakvu inače srećemo u gradovima, iracionalno bi bilo i dalje vjerovati "neće me, kad već dosad nije". Uostalom, možda i jest, pa smo prošli asimptomatski. I to je dobro, na svoj način. Tome i služi cjepivo.
    Trenutno sam razmišljanja "ako me virus i zakači, cjepivo me štiti od teže bolesti".

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jadro, ne brini i ja sam se nalagala tamo

Da nemam probleme sa zgrusavanjem krvi (sto i nemam osim u T., no buduci da su me prije zbog toga odbili sad samo mrtva ladna smuljam), niski tlak podizem trcanjem po stubama gore dolje neposredno pred darivanje
    A i put van RH sam zatajila jer ga ne smatram releventnim, nije da sam bila u africkim zemljama samo u Budimpesti.

Steta bi bilo krv ovako zdrave osobe ne darivat

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stvarno se nadam da nisi zatajila odgovore na pitanja, odnosno nadam se da je sustav provjere darivane krvi dovoljno dobar da se ipak nadje sve sto bi se trebalo naci cak i u slucajevima kad ljudi lazu, a dok cine plemenito djelo.

Stranica 6 od 38 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •