Pokazuje rezultate 1 do 50 od 242

Tema: Je li znanje moć?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena, bez obzira sto druge forumasice pisu da ces sigurno morat bit ukljucena u skol.obveze svoga djeteta evo da i ja podijelim svoje iskustvo.

Ja imam dijametralno suprotno iskustvo.

Dakle u mom slucaju djeca sama uce, idu u skolu i ispunjavaju svoje obveze bez naseg uplitanja.
    Eventualno ako nalete na nesto sto ne razumiju, muz i ja pojasnimo, a to je jednom u par mjeseci ako i toliko.

Leona je superodlicna ucenica 7.razreda, jako savjesna i organizirana, znatizeljna i zeljna znanja. Jako voli uciti i upijati. Na matem.natjecanjina iz Klokana je bila vec 3 ili 4x medju 10% najboljih u RH (tako se boduje to natjecanje), ide na matligu, dodatnu iz mat, fizike, biologije i mislim kemije, pa se planira i iz toga natjecati. Ja smatram da je to previse dodatnih, al ona se ne da. Nadarena je i iz likovnog, pa se njeni radovi objavljuju.
    Uz to trenira atletiku 3xtj i ide vikendima cesto na natjecanja. Izrazito je samostalna vec odavnooo.
    Inace najmladja ucenica generacije, prijevremeno upisana u skolu. Nasa odluka za prijevremi upis je bila pun pogodak.

Franko je tek 4.razred, isto superodlikas, jako je savjestan, vrijedan i marljiv. Odradjuje sve svoje obveze sam. Drugaciji je od L.(ona ima nenadmasive radne navike), al uvijek sve odradi na vrijeme i tocno. Ima jako strogu uciteljicu koja ih dribla, pa vjerujem da ce prijelaz u 5.razred biti ok. Ima onako vrlo zanimljivu kreativnu crtu, divno pise sastavke (kao i ona, nisu na mene nego na muza u tom pogledu), ima "uvrnut" original pogled na mnoge stvari, kaze uciteljica uvijek ima.originalna rjesenja za sve, njegovi crtezi uvijek jako odudaraju od ostalih i odmah zna ciji je hahaha.Na njima je sve posebno. Stalno mu neke radove objavljuju. Inace za razliku od sestre on nema krasopis, vjerojatno nikad nece ni imat. Ja mu stalno govorim da malo ppradi na tome, ali ocito ce mu takav ostat.
    Takodjer trenira atletiku 3xtj i ide na natjecanja. Samostalan je, potpuno sam vec od 3.razreda se ujutro budi (navija si alarm)/popodne isto tako, oblaci, doruckuje, pakira za skolu i ide. Nas tada nema doma, na poslu smo. Seka mu je kontra smjena. Od 1.razreda sam ide u i iz skole, odmah nam je kvartu, ali svejedno.

Takvi smo bili muz i ja, voljeli smo uciti, imali sve petice, a djeca valjda samo nastavljaju tim putem.

E sad kad sam zavrsila svoje hvalospjeve inace se ne hvalim njihovim skol.uspjesima, ali htjela sam ti dati primjer da je moguce proci s djetetom i kroz skol.sustav bez ponovnog polaska roditelja u skolu i bez instrukcija.

Jedino definitivno treba malo nadgledati kako se dijete snalazi u 1.razredu, pa onda u 5.-om radi prilagodbe na nesto novo.

Ako djetetu ide dobro, ne vidim razloga uplitanju, a tu se neki poskliznu na terenu. Kad krenu tako s djecom, vise nikad ne omoguce djeci osjecaj da to mogu i djeca sama. Ne peicam o nasim forumasicama nego znam par primjera iz RL da mame i danas u 7.razredu s djecom uce doslovce svaki predmet :shock:

Eh sad imas situacije da iz nekih predmeta sjeca ne dobiju adekvatno znanje, tu bi trebalo uskocit jer steta da se stvara rupa u znanju.

Mi smo imali srece s Leoninom garniturom strogih profesora, koji jako puno traze ali puno i daju. Najslabija karika nam je prof iz eng, pa je prosle godine L.isla u skolu stranih jezika na svoju inicijativu jer tamo vise rade na konverzaciji. Bas je bila zadovoljna ove god zbog polaska u zahtjevni 7.razred i novih predmeta, odlucila je ne ici na konvezacijski eng.

Znanje je moc i ako dijete zeli uciti naucit ce u svakoj skoli. Oko izbora osnovne skole zaista ne bi dramila.

Razmisljaj da dijete moze samo pjesice od/do skole i da se mote druzit s ekipom iz kvarta koja ide u istu skolu. To ti je najvazniji faktor vjeruj mi za odabir.
    Osim ako kvarzovska skola nije bas neki teski raspasoj. A iskustva mama uzmi s rezervom. Pa neke profesore drugacije ocjenjuju djeca i roditelji, a kamoli rad cijele skole.

Vec sam ti napisala unutar iste skole imas razne prof koji mogu bit strogi i puno djeci dat,a i one popustljive, mlake koji ih nista ne nauce.

Ako imas u blizini zahtjevniju skolu ja bih ga tamo upisala. Ionako ce sada biti male mature i prijemni za upise u gimnazije.

Ne trebas toliko filozofirat oko upisa u obicni prvi razred
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 13.10.2021. at 07:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •