Quote Originally Posted by Mima View Post
Ovisno o osnovnoj školi ili ovisno o djeci?

To se inače u Zagrebu baš i ne događa u zadnje vrijeme. Ako se pogleda uspjeh u gimnazijama može se vidjeti da je on vrlo visok, i to upravo škole koje je najteže upisati i koje su na glasu kao najbolje imaju i najviše prosjeke ocjena, tako da je očito da unatoč tome što su te škole zahtjevnje djeca svejedno zadržavaju odlične ocjene u srednjoj školi. Što pomalo dovodi u pitanje i te vječne priče o nezasluženim peticama.
Sad će nas sirius pošpotati opet za školsku temu. A slobodno se tema prebaci tamo.
Imaju te škole visoki prosjek. Ali djeca koja su došla iz nekih škola imaju lošije ocjene, usprkos 5.0 prosjek iz nekog predmeta u osnovnoj. Eno pogledaj tu školu Iver, ja ne znam je l to neka posebna škola, ali ako je standardna, njihova djeca prosječno imaju iz matematike 3,25 u gimnaziji. Pa to je užas. Netko je morao zadržati peticu, tako da ima masa dvojki. U osnovnoj su svi imali odličan iz matematike, 5.0.

Upravo ti ona tablica daje tu razliku. Još u moje vrijeme je trojka bila u srednjoj loša ocjena. Listali smo imenik na nekoj godišnjici mature, valjda je dvoje prošlo s 3 u razredu. I to s prosjekom 3.nešto, a ne 2.nešto.