Citiraj marijaaapam prvotno napisa Vidi poruku
Sin mi je sad zadnja godina zdravstvene srednje u Splitu i silno želi na FER, ali matematiku koju mora pisati na A razini je imao samo prve dvije godine i i njega i mene pogotovo je jako strah te mature, mene je strah da ce pasti tu A razinu i onda neće moći na nikoji od fakulteta, a silno bi htio na taj FER ili neki od srodnih, TVZ i slično. Je li itko od vas bio u ovakvoj situaciji i kako ste se uspjeli snaći? Ne znam što napraviti. Žao mi je sad što ga nisam više tjerala da upiše gimnaziju, ali sad je za sve to prekasno. Mislim ga upisati na neke pripreme za maturu, ali ne znam je li to dovoljno i pod stresom smo, i ja i on.
Pripreme za maturu su dovoljne baš za maturu, ali moglo bi biti problema na samom studiju, jer gradivo matematike se nadovezuje na ono što je već odrađeno u srednjoj školi.

Pripreme za maturu pružaju fokusirano ponavljanje gradiva,ali bilo bi dobro ako nekako možete nadoknaditi dio gradiva koji je propustio u zadnje dvije godine.

Prvo, neka u svojoj školi pita profesora matematike može li pomoći oko toga. U srednjoj školi mog mlađeg sina to se moglo dogovoriti. Znam da je profesorica kemije pomagala učenicima koji su htjeli na pmf ili medicinu. Ne znam je li to pravilo, ali to se moglo organizirati.

Druga varijanta su privatne instrukcije. Možda je to najbolje u ovoj situaciji. Imam sina na FERu, koji se tamo upisao iz matematičke gimnazije i ni njemu matematika na faksu nije mačji kašalj. Ne znam kako bi se proveo da nije imao solidno predznanje iz srednje škole.

Kako god bilo, sretno. Motivacija može učiniti čuda, ali ništa ne ide bez grijanja stolca.