Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Pomagajte!!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to misliš na temelju srednjoškolskog gradiva? Gradivo je bilo srednjoškolsko, ali je nivo bio puno viši, bilo je puno teže nego u srednjoj školi. Upravo to govorim, meni i prijateljicama iz razreda je bilo očekivano da će nam teške biti osnove elektrotehnike (ipak smo bile bolje nego većina iz tehničkih škola), a za matematiku smo mislile da ćemo je položiti lijevom rukom, no nije bilo tako, bilo je jako teško i trebalo je jako puno raditi. Ako se dobro sjećam, mislim da sam pala Matematiku II na prvom ljetnom roku i to mi je bio šok, mislila sam - pa ako ovo ne mogu položiti iz prve, što onda mogu.
    Nemam pojma, možda se programi razlikuju, ali ono vrijeme (1980/81) meni matematika nije predstavljala nikakav problem. Sustav ispita bio je isti kao i danas - imali smo kolokvije na kojima se moglo položiti dijelove gradiva i onda ideš samo na usmeni. Nisam bila tak pametna, samo sam imala dobru podlogu iz srednje škole, a osim toga - to je kao i državna matura, jako ovisi koja si generacija i kod kojeg profesora, kao i tko drži auditorne vježbe. S druge strane, srednjoškolska matematika mi je puno puuuuno pomogla. Napisala sam i prije - mi smo imali fakultativnu nastavu na kojoj se radila funkcija kompleksne varijable, diferencijalni i integralni račun. Možda je u tome kvaka. Još se i sad sjećam kako je kolega riješio nekakav zadatak preko hiperbolnih funkcija... to je SIGURNO bilo u srednjoj školi. Gledala sam to kao čudo, jer meni nikad ne bi pao na pamet takav pristup.

Eh, sad, nisam nešto posebno pratila gradivo koje su moji sinovi sada učili u miocu i tšrb, jer im to ide i nisu trebali pomoć, ali znam da sam iz podruma izvlačila svog starog Apsena baš kad je mlađi sin trebao nešto za hiperbolne funkcije. Da su i trebali pomoć, bojim se da bi od mene sada bila nikakva korist, uspjela sam previše toga temeljito zaboraviti
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.10.2021. at 10:42

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •