Stranica 13 od 25 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 1237

Tema: Zagreb ne voli djecu

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Kao sto su se dobivali banovi za puno manje sirenje netocnih cinjenica i vrijedjanje sto u celofanu, a sto bez, od djece pa navise.

Bit ce se mijenaju vremena.
    Vidis, ja dosta toga iscitavam o svemu vezanom uz koronu i ne donosim zakljucke unaprijed. Stosta toga se promijenilo od pocetka korone pa do danasnjeg dana. Dosta toga sto smo prije godinu dana smatrali ispravnim, danas vidimo da nije nuzno tako. Ja osobno kod tebe vidim problem u tome da se slijepo drzis necega sto smatras ispravnim i svaki pokusaj bacanja drugacijeg svjetla na to sto smatras ispravnim, komentiras s visoka, vrijedjanjem, itd. Mozda vidim pogresno, ali to je moja percepcija tvojih upisa na ovom forumu.
    Freya ima svako pravo iznositi podatke koje smatra relevantnima, diskutirati o njima i iznositi svoje misljenje. Ako netko smatra da je ona iznijela netocan podatak, onda se ponudi valjan argument i tocan podatak.
    Kad je prenijela video s Tomasevicevom izjavom, nitko je nije pobio videom s njegovom izjavom da ce mjera biti u potpunosti ukinuta. Na jasan i tocan video sadrzaj, dobila je uvrede. Ne vidim smisla u tome.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Radi se o drugoj temi.
    Da, radi se o temi o koroni. Iscitala sam tu temu.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

[QUOTE=Kaae;3225376]Propustila si temu gdje vrijedja redovito, a uz slican nastup. Osim, naravno, one druge promatrace s ocima drugacijeg morala.[/QUOTE
    Stalno pokusavas drugima nametnuti sto da misle. Ili kako da nesto iscitavaju. A na taj nacin i njih vrijedjas, valjda mislis da nisu u stanju sami zakljucivati?!
    Znas onu: Muskarac je glava kuce, a zena vrat koji tu glavu okrece. To je vic, ako netko nije shvatio.
    Upravo ta zena si ti.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Propustila si temu gdje vrijedja redovito, a uz slican nastup. Osim, naravno, one druge promatrace s ocima drugacijeg morala.
    Nisam propustila Kaae temu o kojoj govoris. Nisam glupa, znam sto pisem i ne mozes mi tako odgovarati.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Propustila si temu gdje vrijedja redovito, a uz slican nastup. Osim, naravno, one druge promatrace s ocima drugacijeg morala.
    pa Kaae očito je i da ti ne vidiš kako upravo sama vrijeđaš svoje neistomišljenike, ne znam jel ti ovo "Osoblje foruma" daje blagoslov na vrijeđanje

Što se tiče teme, za demografski učinak nekakvih mjera (a što bi trebalo onda biti ovo famozno rađanje 3. djeteta), mislim da bi na nacionalnoj osnovi bolje bilo povećati iznos naknade za 3. dijete, onih cca. 2500 kn što se dobiva u 2. i 3. g. su puno premalo. I osigurati svima (gdje je to moguće) mjesto u vrtiću, poraditi na fleksibilnom radnom vremenu, mogućnosti rada od kuće, nepunom radnom vremenu... no to ste uglavnom i same rekle.

Ova mjera roditelj odgajatelj je možda mogla zaživjeti u smislu da netko fakat uz svoju djecu brine još za nečiju djecu u svom domu, naravno uz prethodnu izobrazbu... kao što je i bilo ono neko školovanje za dadilje, čini mi se. Tako nešto i postoji u drugim zemljama, kao neke poluprivatne jaslice / vrtići.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne, vrijedjam jednu, koja vrijedja mene i ostale, ukljucujuci djecu. Nisam osoblje ovog podforuma.

rehab, nisam ni ja glupa, hvala na pitanju.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    pa preskoči njene postove i stvar riješena.
    Da, ja preskačem postove od kaee i super mi je
    Volila bih samo da nisam pročitala afromeđimurce, koji su krisom prošli ispod 100 nijansi uvrijeđenosti

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Volila bih samo da nisam pročitala afromeđimurce, koji su krisom prošli ispod 100 nijansi uvrijeđenosti
    Tanci je za ovakvo ukidanje mjere i za cjepiva, pa moze nesmetano pisati o Afromedjimurcima :D Zamisli da je to napisala Beti, ne daj Boze Freya...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Poanta je samo u tome da je - lagao. Ništa drugo. Laž je laž.
    A nijekanjem toga nastavio je lagati.
    Zagreb će još godinama imati traume od prošloga gradonačelnika i svih lopovluka koje je izveo. Ali ja svejedno kažem - pokoj mu duši.
    A Škoro neka brine o sebi i o svojim postupcima.
    Možemo mi je bila opcija na izborima, Škoro ne. Ljudima treba dati priliku pa makar se i razlikovali u svjetonazorima.
    Smiješna si mi, Sirius, dok ga cifranjem pokušavaš opravdati.
    Ne treba nista cifrati.
    Cijelo vrijeme najavljuje da ce ukinuti tu mjeru i to smo svi ocekivali.
    Trebali su ocekivati i korisnici mjere jos od svibnja kad je dobio izbore.
    Ako je u jednom intervjuu tada rekao da nece dirati prava postojecim, pa mozda je siroce i
    planiraobjer ni u najgorim prognozama nije mislio da ce ga docekati bas ovakav financijski ambis.

Ako cemo nakon svih argumenata i toga da se svi nacelno slazemo sad traziti dlaku u jajetu jer je pod pritiskom najprljavije kampanje ikad u jednom suceljavanju u jednom trenutku tt rekao da nece dirati mjeru ni na koji nacin postojecima, ok, mozemo i o tome jos 10 stranica jer zbilja dira u meritum stvari.
    Posljednje uređivanje od jennifer_gentle : 12.11.2021. at 17:05

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Vidis, ja dosta toga iscitavam o svemu vezanom uz koronu i ne donosim zakljucke unaprijed. Stosta toga se promijenilo od pocetka korone pa do danasnjeg dana. Dosta toga sto smo prije godinu dana smatrali ispravnim, danas vidimo da nije nuzno tako. Ja osobno kod tebe vidim problem u tome da se slijepo drzis necega sto smatras ispravnim i svaki pokusaj bacanja drugacijeg svjetla na to sto smatras ispravnim, komentiras s visoka, vrijedjanjem, itd. Mozda vidim pogresno, ali to je moja percepcija tvojih upisa na ovom forumu.
    Freya ima svako pravo iznositi podatke koje smatra relevantnima, diskutirati o njima i iznositi svoje misljenje. Ako netko smatra da je ona iznijela netocan podatak, onda se ponudi valjan argument i tocan podatak.
    Kad je prenijela video s Tomasevicevom izjavom, nitko je nije pobio videom s njegovom izjavom da ce mjera biti u potpunosti ukinuta. Na jasan i tocan video sadrzaj, dobila je uvrede. Ne vidim smisla u tome.
    NA temi o koroni, Freyja nije doprinjela ama bas nista vec mjesecima. Ne znam kako bih ti objasnila da pristup i informacije koje dostavlja jednostavno nisu ok i da nije u redu zahtijevati od grupe da joj objasnjava istu stvar prakticki svakodnevno. Napravila bih ovdje paralelu, ali necu, jer je uglavnom nerazumljiva van americkog kontinenta, iz ovog ili onog razloga.

Pisala sam o stavovima o pandemiji vise puta. Ne drzim ih se uopce slijepo, vec ih mijenjam onako kako se mijenaju saznanja i dostignuca relevatnih izvora, od samog pocetka pandemije nadalje. Onog cega se slijepo drzim i necu "progledati" jest cinjenica da ti relevantni izvori najbolje znaju sto je u datom trenutku tocno i da su njihove preporuke ono cega bismo se svi (mi ljudi na ovoj zemaljskoj kugli, ravnoj ili okrugloj) trebali drzati. Sve drugo je sum i gomila informacija koje nitko ne bi trebao biti u mogucnosti siriti, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo.

I tu nas Freyja, kao sto rekoh, povlaci sve za nos na dnevnoj bazi. Pod sve mislim na sve one koji ne toleriraju razlicita misljenja, a tolerancije radi. Vidim da ih je na forumu puno vise od onih koji bi prigrlili sav svijet, ma sto oni mislili i radili i bez ikakvog kriterija o tome kakve posljedice njihove akcije ostavljaju na ostatak svijeta.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam hoces li me vidjeti Ja sam pustila jer, ono, tolerancija. Ok je da netko misli da odredjene rase nisu ok, s obzirom da je razlicitost misljenja uvijek priznata i bitna.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo je tako.
    I ja se slazem, ovoliko vrijedjanja ne pamtim vec dugo vremena na ovom forumu.
    I nitko nije dobio ni opomenu, ni ban.

Ne moramo se slagati, al ne smijemo se vrijedjati.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.11.2021. at 17:15

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mjera nije potpuno ukinuta. Možemo je izašao s podacima po kojima je stanje financija u Zagrebu lošije nego što su očekivali. Tomašević je dobio ogroman broj glasova, i sasvim sigurno od svojih birača ima mandat mijenjati Bandićeve budalaštine. Obzirom na stanje gradskih financija, bit će sigurno još prekršenih obećanja, što se sigurno neće svidjeti niti Tomaševićevim biračima. Za ovu odluku definitivno ima podršku.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne znam hoces li me vidjeti Ja sam pustila jer, ono, tolerancija. Ok je da netko misli da odredjene rase nisu ok, s obzirom da je razlicitost misljenja uvijek priznata i bitna.
    eto vidiš da znaš pustit

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako nastavite kljucam temu.
    Idem van. Pa nadam se da cete smiriti strasti. Za cca sat dva sam natrag

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne treba nista cifrati.
    Cijelo vrijeme najavljuje da ce ukinuti tu mjeru i to smo svi ocekivali.
    Trebali su ocekivati i korisnici mjere jos od svibnja kad je dobio izbore.
    Ako je u jednom intervjuu tada rekao da nece dirati prava postojecim, pa mozda je siroce i
    planiraobjer ni u najgorim prognozama nije mislio da ce ga docekati bas ovakav financijski ambis.
    Mislim da Sirius ne treba odvjetnika, oko cifranja. Ti se šališ ovom posljednjom rečenicom ili si ozbiljna? Pa većina je nas znala što će Tomaševića dočekati, a on je, siroček, bio zatečen?! Osim ako to nisi mislila ozbiljno. Apsolutno je mogao i trebao očekivati samo najgore, i još nas je sredio potres...pa kud ćeš gore.
    U jednom intervjuu? Jennifer, to je rekao u predizbornom sučeljavanju.
    Ja se stvarno nekad pitam kod te ekipe koja ima ambiciju dospjeti na vlast, zar misle da će te četiri godine vječno trajati? Pa valjda im je cilj da to potraje?! Jest da narod brzo zaboravlja, ali ipak...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da si pratila njihov program oni racunaju / nadaju se na 8 godina, jer prve 4 ce mozda uspjeti djelomicno popraviti stetu zadnjih 20 godina.
    Sto se tice onig sto ga je docekalo, on je sigurno ocekivao najgore. Ali od najgoreg ima i gore.
    Pogotovo jer svi znamo da u Zagrebu vec jako, jako dugo nista nije transparentno. Ako me pamcenje sluzi cak su se nakon nagle smrti gradonacelnika jutro nakon nosile hrpe dokumenata iz Poglavarstva.
    Osobno mislim da je ostao sokiran onim sto ga je zateklo. Svakoga tko ne razmislja kao Bandic i njegova ekipa sigurni je sokantno saznati kako se i na sto novac trosio.
    Posljednje uređivanje od sirius : 12.11.2021. at 19:31

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Freya, naravno da ne mislim da sirius treba odvjetnik, replicirala sam ti svojom slobodnom voljom, casna rijec.
    Komentar ti je malo neumjesan.

A imas li reci jos sto o mjeri ili cemo odsad nadalje samo secirati tomislava tomasevica?
    Cisto za info, ako ce biti samo ad hominem da se iskljucim

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Valjda nam jedino preostaje secirati to jedni suceljavanje u kampanji. Nema vila, nema kumova, nema tajnica s kojima se obilaze zlatari i krznari...Dosadno.

Ja bi rado da se vratimo na ovu temu. Ako nista drugo da da domografi razmisle o mjerama za buducnost.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Freya, naravno da ne mislim da sirius treba odvjetnik, replicirala sam ti svojom slobodnom voljom, casna rijec.
    Komentar ti je malo neumjesan.

A imas li reci jos sto o mjeri ili cemo odsad nadalje samo secirati tomislava tomasevica?
    Cisto za info, ako ce biti samo ad hominem da se iskljucim
    Jennifer, pa ti si meni odgovarala. Ne razumijem.
    Onda mi se nisi ni trebala obratiti. Što se mene tiče, ja uopće više nemam potrebu o tome raspravljati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozda da raspravljas o temi.
    To obicno pomaze .

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Osobno mislim da je ostao sokiran onim sto ga je zateklo. Svakoga tko ne razmislja kao Bandic i njegova ekipa sigurni je sokantno saznati kako se i na sto novac trosio.
    Ne mogu, Sirius, u to povjerovati.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, Freya, obratila sam ti se jer sam ocekivala kulturnu komunikaciju jer si njen najveci zagovaratelj.
    Nisam ocekivala da me se okarakterizira kao necijeg miniona jer sam se usudila replicirati na tvoju repliku.
    Vidim da za samu temu nemas vise interesa pa ti zelim laku noc.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Neka ih je šokirala, samo neka nađu novac za ono što je stvarno bilo dobro za djecu ( i roditelje). Jeftini vrtići, besplatni udzbenici i jeftin prijevoz za srednjoskolce.
    Kakav god Bandić bio, ipak je zbog njegovog zalaganja, Vlada odlučila da svi osnovci u Hr imaju besplatne knjige.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Budu Beti, nema frke.
    Za pocetak ce prodati njegovu vilu i crkvu u rodnom selu koji koja je sagradena novcem gradana.
    To bi moglo pokriti barem desetak novih vrtickih skupina.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Da, Freya, obratila sam ti se jer sam ocekivala kulturnu komunikaciju jer si njen najveci zagovaratelj.
    Nisam ocekivala da me se okarakterizira kao necijeg miniona jer sam se usudila replicirati na tvoju repliku.
    Vidim da za samu temu nemas vise interesa pa ti zelim laku noc.
    Ni ja štošta nisam očekivala.
    Imam interesa za temu, kako ne, ali ne više za onaj dio o lažnim obećanjima. S tim sam završila.
    Laku noć i tebi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Neka ih je šokirala, samo neka nađu novac za ono što je stvarno bilo dobro za djecu ( i roditelje). Jeftini vrtići, besplatni udzbenici i jeftin prijevoz za srednjoskolce.
    Kakav god Bandić bio, ipak je zbog njegovog zalaganja, Vlada odlučila da svi osnovci u Hr imaju besplatne knjige.
    Koliko mene sjecanje sluzi udzbenike je prvo drzava dala. A onda ukinula pa je Bandic nastavio tu mjeru.
    Daj Beti prestani Bandica idealizirati molim te.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Udžbenike je država dala za vrijeme Primorca ako me sjećanje služi. I zanimljivo je vidjeti kako je taj Bandić s obzirom na značaj njegova karaktera pokrenuo lavinu gradova i općina koji isto sufinanciraju.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa da je čovjek znao s narodom, to mu se mora priznati.
    nije čudo da su i drugi htjeli komadić toga.
    i ne znači da nije i nešto dobro proizašlo iz toga.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Udžbenike je država dala za vrijeme Primorca ako me sjećanje služi. I zanimljivo je vidjeti kako je taj Bandić s obzirom na značaj njegova karaktera pokrenuo lavinu gradova i općina koji isto sufinanciraju.
    Ako je dala za vrijeme Primorca, onda je kasnije ukinula, jer ja sam udžbenike kupovala 2016 i 2017, a i nakon toga se sjećam da nam je grad dao kupone, ne država

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nisam ga ja hvalila, već ostale beskučmenjake ludila da budem skroz otvorena. I da, države ih je nakon Primorca ukinula.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije Primorca je dijelila ministrica Vokić

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ukinula ih je za vrijeme Primorca. Nije bilo novaca za dalje

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo zanimljiva analiza

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d

Ukratko, stvarno se možemo složiti da Zagreb ne voli ovih 30.000 djece koja pohađaju vrtić pa za njih izdvaja 970 milijuna kn dok za ovih ca 1500 predškolske djece izdvaja 10x više. Znači ovih 30.000 košta grad ca 1 milijardu godišnje a ovih par tisuća mama-odgojiteljica do sad pola milijarde kn. Stvarno pravedno i u interesu sve djece ovog grada.

PS za Jadranku,Bety i ostale ima i podatak koji ih je jako zanimao - dakle na 700.000 stanovnika ovog grada razlika između broja rođenog 3. i daljnjeg djeteta 2019. i 2016 je ravno 300 (slovima tri stotine) djece više godišnje. Za mjeru od pola milijarde kn. Znači još koji trilijunćek ili više (ili ne znam ni sama koliko, ne da mi se računati s toliko nula) i demografija ove države je riješena. Iako, tu je i sitan problemčić da je ukupni broj novorođene djece u stvari ostao isti. Pa bi rekla da je sav eventualni i debelo preplaćeni efekt rođenja dodatnog trećeg djeteta u potpunosti anuliran iseljavanjem onih obitelji koji u takvom gradu nisu imali namjeru dalje rađati ni prvo ili drugo dijete, a kamoli ih odgajati.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Podatak koji bi trebao biti mjerodavan je broj više rođenih kao treće dijete u obitelji.
    No, broj svih novorođenih u ZG opada, pa i nije vazno više koje je dijete po redu.
    Morat će se roditelji koji primaju mjeru pomiriti s time da što su dobili, dobili su. Nema više. Nije isplativo. Nije moguće.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne znam zašto bi se uopće gledao podatak treće rođene djece kada su ljudi rađali 3. djecu bez namjere korištenja te mjere i ona nije imala nikakav utjecaj na rođenje tog 3. djeteta.

Ja ne želim da moje 3. dijete ulazi u njihovu statistiku.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jainina prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam zašto bi se uopće gledao podatak treće rođene djece kada su ljudi rađali 3. djecu bez namjere korištenja te mjere i ona nije imala nikakav utjecaj na rođenje tog 3. djeteta.

Ja ne želim da moje 3. dijete ulazi u njihovu statistiku.
    Bas zato treba usporedit s trendom u broju tretje djece prije donosenja mjere - mozda je otprije pozitivan, s trendom.u drugom dijelovima rh - mozda je svuda pozitivan - a idealno jos i s brojem onih koji su rodili tretje/cetvrto dijete i iskoristili mjeru.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim da je jedino oko čega su se svi ovdje složili to da mjera nije bila financijski održiva, pa je rasprava o tome je li bila uspješna nepotrebna. Kao da si ja priuštim osobnog trenera i da zato moja obitelj tone u dugove.. nebitno je jesu li moja guza i bedra u boljem izdanju.
    Ja sam shvatila da je poanta foruma da raspravljamo. I to je na ovoj temi gdje se svi slažemo u onom najbitnijem, stvarno moglo biti tako. Ne znam kako smo i zašto završili na vrijeđanju. Moje mišljenje da mjeru ukidaju nepripremljeno jednako kao i razmišljanja nekih da ju ukidaju na jedini mogući način, brzo i s namjerom da sve pripreme, u mom svijetu i nisu ne znam kako suprotstavljena. Vrijeme će pokazati kako će mjera biti provedena, a dotad meni je zanimljivo i poučno čuti što misle sve forumašice. To kako koja koju doživljava i na kojoj temi je meni dosadno. Možemo li nastaviti u tom smjeru?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je jedino oko čega su se svi ovdje složili to da mjera nije bila financijski održiva, pa je rasprava o tome je li bila uspješna nepotrebna. Kao da si ja priuštim osobnog trenera i da zato moja obitelj tone u dugove.. nebitno je jesu li moja guza i bedra u boljem izdanju.
    Ja sam shvatila da je poanta foruma da raspravljamo. I to je na ovoj temi gdje se svi slažemo u onom najbitnijem, stvarno moglo biti tako. Ne znam kako smo i zašto završili na vrijeđanju. Moje mišljenje da mjeru ukidaju nepripremljeno jednako kao i razmišljanja nekih da ju ukidaju na jedini mogući način, brzo i s namjerom da sve pripreme, u mom svijetu i nisu ne znam kako suprotstavljena. Vrijeme će pokazati kako će mjera biti provedena, a dotad meni je zanimljivo i poučno čuti što misle sve forumašice. To kako koja koju doživljava i na kojoj temi je meni dosadno. Možemo li nastaviti u tom smjeru?
    U potpunosti se slažem s tobom. Ono što je meni zasmetalo je ipak što se neuspješnost mjere navodi kao prvi argument dan od grada za ukidanje mjere. Da se kao prvi argument navelo da je mjera jednostavno preskupa i neodrživa za efekt koji je polučila - to bi bilo korektno. Tako i u tvom primjeru npr. može biti da ste ti i osobni trener zaista ostvarili rezultat kojem si se nadala (npr. jačanje ruku; istina, noge i sve ostalo ste pri tome skroz zanemarili - na to sliči mjera i prvo, drugo, treće dijete) - no, to je jednostavno bilo preskupo. Ali, onda ne kažeš da otkazuješ njegove usluge zbog toga što nisi postigla zamišljeno - nego zato što ti je bio preskup za to što si postigla. Ili ti je jednostavno bio preskup.

No, doduše, da bi se znalo je li ili nije mjera postigla zamišljeno, trebalo je na početku točno definirati što je zamišljeno... Je li to 1000 3-4-rođene djece više u četiri godine... i koliko je djece potrebno da se mjera isplati... no, mjera bi očito bila preskupa i da se radilo o 10 000 novorođene djece više - jer bi onda trebalo potrošiti i toliko novaca više.

Samo da napomenem da nisam za mjeru, samo sam za preciznost i korektnost u iznošenju informacija. No dobro, sve to skupa nije ni bitno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    U potpunosti se slažem s tobom. Ono što je meni zasmetalo je ipak što se neuspješnost mjere navodi kao prvi argument dan od grada za ukidanje mjere. Da se kao prvi argument navelo da je mjera jednostavno preskupa i neodrživa za efekt koji je polučila - to bi bilo korektno. Tako i u tvom primjeru npr. može biti da ste ti i osobni trener zaista ostvarili rezultat kojem si se nadala (npr. jačanje ruku; istina, noge i sve ostalo ste pri tome skroz zanemarili - na to sliči mjera i prvo, drugo, treće dijete) - no, to je jednostavno bilo preskupo. Ali, onda ne kažeš da otkazuješ njegove usluge zbog toga što nisi postigla zamišljeno - nego zato što ti je bio preskup za to što si postigla. Ili ti je jednostavno bio preskup.

No, doduše, da bi se znalo je li ili nije mjera postigla zamišljeno, trebalo je na početku točno definirati što je zamišljeno... Je li to 1000 3-4-rođene djece više u četiri godine... i koliko je djece potrebno da se mjera isplati... no, mjera bi očito bila preskupa i da se radilo o 10 000 novorođene djece više - jer bi onda trebalo potrošiti i toliko novaca više.

Samo da napomenem da nisam za mjeru, samo sam za preciznost i korektnost u iznošenju informacija. No dobro, sve to skupa nije ni bitno.
    Slažem se, ali mislim da je JAKO bitno da se ciljevi precizno znaju, kao i metode mjerenja. Bez toga nema evaluacije. Nažalost, kad je politika u pitanju, sve je to vrlo neodređeno, pa se može tumačiti kako kome zatreba.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jel to pričamo o tome koliko precizno su postavljeni ciljevi i napravljena logička matrica mjere kad ju je donosio Milan Bandić?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, ali mislim da je JAKO bitno da se ciljevi precizno znaju, kao i metode mjerenja. Bez toga nema evaluacije. Nažalost, kad je politika u pitanju, sve je to vrlo neodređeno, pa se može tumačiti kako kome zatreba.
    I ja se slažem

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jel to pričamo o tome koliko precizno su postavljeni ciljevi i napravljena logička matrica mjere kad ju je donosio Milan Bandić?
    Oooo, imao je on i te kako precizno postavljene ciljeve i logičku matricu, samo za svoju svrhu, a ne ono o čemu ovdje raspredamo.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa valjda su ljudi glasali za promjenu, zato sto ne zele vise Bandicev sustav upravljanja.
    Je li neumjesno kritizirati novu vlast zbog Bandiceve vladavine ?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa valjda su ljudi glasali za promjenu, zato sto ne zele vise Bandicev sustav upravljanja.
    Ne, ali imamo mjeru koja je donesena bez ikakve logike osim kupovanja glasova
    i imamo novu vlast koja je rekla da ukida mjeru jer je skupa i nije polučila baš rezultate u smjeru u kojem je zvanično namijenjena, priložili brojeve, ali onda analiziramo da li su dovoljno jasno rekli da je skupa (a rekli su) i da li je dovoljno detaljno analizirano da nije bio prirast jer bi to trebalo još malo dubinskije, i da 6 mjeseci unaprijed je prenaglo i prekratak rok
    po meni je cijeli teret dokazivanja tu izvrnut, po logici trebalo bi ukinut mjeru pa onda dokazivat da je potrebna i vrijedi tih novaca
    nemam ništa protiv kritiziranja ove vlasti, ali ove konkretno kritike mi zvuče vrlo nategnuto i nekako kao da se traži šta bi se moglo reći

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bas tako, tang
    svima je jasno zasto i kako je donijeta, a sad bi uz ogromne troskove trebalo cjepidlaciti oko ukidanja

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ovdje na forumu, rekla bih da je odgovor potvrdan.
    Za svaki potez naci ce se opravdanje ili izgovor, ocito ce nedostajati kritickog osvrta (napominjem tu na forumu).

Sve ide u tom.smjeru, rekla bih. Mozda se varam. Vrijeme ce pokazat opet upravo tu na forumu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.11.2021. at 19:12

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zelili smo kraj trosenju novaca bez ikakvoga smislenog opravdanja na kupovanje glasova i odanosti odredjenih skupina na ustrb zdravog razuma i pravednosti prema ostalim građanima. I to smo ovom najavom ukidanja to dobili bar u najrastrosnjjem elementu takve politike. A ne da sad se rade analize je li mjera postigla ciljeve koji nikad nisu jasno bili definirani - jedini "uspjeh" te mjere je njena nevjerojatna skupoca i sto mozemo sa 100% sigurnošću rec o njoj je da je financijski apsolutno neodrziva. I tu svakoj raspravi bi trebao doći kraj.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 15.11.2021. at 19:18

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja recimo nisam rekla da treba apriori raditi analize je li mjera polucila uspjeh, nego da ih se treba predstaviti, ako se to navodi kao prvi razlog ukidanja (a navodi se). Tj. da se ne trebaju davati nepotvrdjene izjave.

Moglo se, kao razloge, navesti, mjera je financijski neodrziva i gotovo.

Grad bi trebao promisliti i stajati iza svake svoje sluzbrne izjave.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 15.11.2021. at 19:37

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I najbitnije je ne istraživati kako je nešto bilo nego kako napraviti da u sadašnjosti i budućnosti bude bolje. Dakle, svi bismo se nakon izbora trebali baviti time da sadašnja vlast bude najbolja, ne bolja od prijašnje. To mi generalno smeta, taj stav... Ono, tuđe greške nisu opravdanje da ih i ja radim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •