Jelena prvotno napisa
Ja ovo ne mogu pronaci u tekstu.
Po meni ovo samo potvrdjuje tezu da se ne radi o demografskoj, nego socijalnoj mjeri. Odnosno korisnici su radili za manje novca pa su se odlucili za ovu opciju. A koliko sam shvatila, grad planira socijalno ugrozene kroz druge mjere pomoći. Zbilja je apsurdno da su neka najstarija djeca 27+.
Ono sto vidim kao dosta lose je da su korisnici slabo obrazovani, dio njih ne govori hrvatski kako treba (Romi i Janjevci), njihovoj djeci je pocetak skolovanja dodatno otezan. Tko je s njima radio grafomotoricke vjezbe i sl.? Kompetencije roditelja da pripreme dijete za skolu su jako slabe. Predskola je obavezna, ali se odrzava usred dana. Majkama s N djece je nemoguce dovesti i odvesti djecu u tom terminu u vrtić na predskolu.
Ja sam bila u Dubravi i Maksimiru drzala instrukcije Janjevcima. To nikako nisu bilr siromasne obitelji, nego mame nisu znale pomoci djeci, a ocevi su imali trgovine ili neke obrte i nije ih nikad bilo. Vrlo dragi ljudi, ali potpuno nekompetentni za pripremiti djecu za skolu. Do toga da sam za novac citala djeci lektiru.
Onih par posto kompetentnih za pripremu djece je zanemarivo.