Page 17 of 25 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast
Results 801 to 850 of 1237

Thread: Zagreb ne voli djecu

Tanči's Avatar

Quote Originally Posted by Jelena View Post
    I da se nadovezem na cokoladu, udomitelj troje djece vrtickog uzrasta dobije od drzave cca jednako kao RO, bez ikakvih mirovinskih davanja.
    I bez povrata poreza i bez mogućnosti dizanja kredita…
    I da, gledam moju susjedu koja ima kći tinejdžericu, potpuno nepokretnu, sa sondom, u specijalnim kolicima jer ona ne može sjediti, već leži. Ne govori, u pelenama je, potrebna joj je 24/7 njega…i gledam tu ženu jučer u parku, kako gura ta ogromna kolica jer je htjela izvesti dijete na zrak i mislim si o onih 2500 kn naknade o kojoj je Čoksa ranije pisala.
    I postane me sram.
    Sram gdje živim.
    Sram s kakvim sam ljudima okružena.
    Sram jer znam da je u isto vrijeme neka druga žena na kavi sa 6000 kn u džepu i bezbrižno čeka djecu iz škole ili faksa…
    Samo zato jer može.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma čokolada's Avatar

ISPRAVAK:
    Nije 2500, nego 4000 kn. Podigli su naknadu.
    https://gov.hr/hr/pravo-na-status-ro...egovatelja/726

Tanči's Avatar

Ma i da je 10000 kn premalo je.
    Za tako teško bolesno dijete je sve premalo.
    Plus kaj roditelji imaju grozne troškove, a gdje da uzmu novce?!?
    Od HZZO dobiju 30 podloga za krevet mjesečno, što je jedna dnevno.
    Ako potroše više- moraju sami kupiti.
    I sve tako.

Beti3's Avatar

To što pišete o roditelju njegovatelju, je rekla-kazala. Dobiju više jer i dijete ima pravo na naknade. Ima pravo biti u "školi" pola dana, a roditelji imaju pravo smjestiti dijete u ustanovu.
    Daleko od toga da je lak život sa teško bolesnim djetetim, ali ne može se uspoređivati sa MO. To su dvije posve različite situacije

Drugo, udomitelju je to posao, za koji dobiva plaću.

Lili75's Avatar

A vec smo tu pisali da ne postoji nikakav ugovor, na kojeg se lili ponovo poziva. Tako da cemo sad opet ispocetka vrtiti temu.
    Jelena, jel ti kao visokoobrazovana zaista mislis da ne postoji nikakav pravni/ugovorni odnos izmedju 2 strane kojim se reguliraju prava, obveze i dr.? Nemoj se ljutit sto ovako pisem, ali zaista se ne mogu prestat cudit.

Meni je nevjerojatno da mozes tvrdit da ste vi tu napisale da ne postoji nikakav ugovor i to je tako.
    Sud bi u tom slucaju istog trena sve odbacio, no ipak je uzeo vremena da preispita zakonitost, sto ne znaci da na kraju odluka Suda nece biti drugacija.Sud zasad nije nista odbacio, samo si je uzeo vremena za razmatranje.

Za info, svaka korisnica te mjere morala je potpisati s Gradom rjesenje/zakljucak o koristenju navedene mjere. Ne postoji korisnica koja nema potpisan pravni dokument kojim se reguliraju pravo i uvjeti koristenja mjere.

Kao kad se bilo sto radi u drzavi, sa skolom, vrticem, Gradom, drzavom whatever, a postupati zakonski se mora.

A to sto mjera ima puno rupa i sto je trebala imati jasno odredjene kriterije za dodjelu je drugi par opanaka. O svrsi mjere mozemo lamentirati do sutra,al krsenje zakonitosti ne smije biti dovedeno u pitanje.
    Last edited by Lili75; 27.04.2022 at 08:29.

Beti3's Avatar

Quote Originally Posted by Tanči View Post
    Nisam "ljubomorna" na majke odgajateljice jer su mi one nevažne; djece imam onoliko koliko sam mogla imati, neradnica nisam i nikad ne bih na to pristala da me netko plaća za nerad jer nisam invalid i nesposona zaraditi plaću.
    Ali sam itekako "ljubomorna" na pojedince koji imaju toliko puno slobodnog vremena pa prosipavaju "pamet" po forumu i namjerno zapravo trollaju jer je njima mjera super i ok i žale jadne majke kojima će to, prije ili kasnije ukinuti i sad će one, jadne, ostati na vjetrometini života
    Zašto? Pa zato jer ja nemam skoro ništa slobodnog vremena jer radim. Ustajem u 4:30 i ne stajem do 23-24:00.

Izbora nemam jer moram raditi i odškolovati ovu moju jedinu kći koja je tek na pol faksa.
    Nevažne su ti. Bas ruzna misao.

Ako si ljubomorna na mene, znaj da ležim u visokoj temperaturi i imam vremena za forum.
    I da, može mi biti da ne radim. H.bi ga, svakome grah drugačije padne.
    Nitko ne mora raditi da odškoluje svoje punoljetno dijete, ako to ne želi. To je osobna odluka. Posve isto kao i odlučiti uzeti status MO. Osobna odluka, koju nitko ne treba preispitivati.

Jedino o čemu se može raspravljati je zakonitost ukidanja.

Jadranka's Avatar

https://upravnopravo.blog/2022/01/04...tosti-izmjena/

Nisam nikakav strucnjak za tematiku, al meni se ovo sto autor pise cini kao itekakva podloga za nemogucnost oduzimanja prava. U svakom slucaju djeluje kao nesto sto sud zaista treba razmatrati.

Ovo je zakljucak trksta nakon iznosenja stavaka i clanaka i rasprave o istima:
    "Zaključno, moram reći kako mislim da je mjera roditelj odgojitelj duboko problematična te da nikad nije ni trebala postojati. Ipak, ne može se pobjeći od činjenice da su korisnici do pomoći koju mjera pruža došli na zakonit način, te da je način na koji su im tako stečena prava oduzeta pravno problematičan."
    Last edited by Jadranka; 27.04.2022 at 08:32.

Beti3's Avatar

Lili i ja isto
    I Jadranka.
    Last edited by Beti3; 27.04.2022 at 08:33.

Jelena's Avatar

Lili, ja nisam proucavala dokumentaciju. A ne mislis li ti da zaista postoji ugovor, da ne bi ŽM mahala s njim iz svake paštete? Neko rješenje o primanju naknade vjerojatno postoji. U predizbornoj kampanji se tvrdilo da ne postoje ugovori. Da postoje, pricalo bi se o tome. Bandic je vjerojatno u svom stilu to napravio nedoreceno. Ostavio si je prostor za manipulaciju. Ne bi ni on mogao to vise placati. Ali bi se vjerojatno izvukao na drugi nacin. Odabrao bi 100 socijalno najugrozenijih, s njima se naslikavao, kumovao, potegao neke plemenite rotary vitezove da budu kumovi svakom petom djetetu, opremio kupaonice za 5 obitelji i obnovio fasadu crkve svetog mihovila. Sve uz TV pratnju i Batman stav.

Beti, udomitelju to nije plaća. Prošla sam edukaciju za udomitelja i to znam jako dobro. Udomitelj jednog djeteta do školske dobi dobiva 2300 kn naknade. To nije placa. Ne placaju se doprinosi. I ako je dijete mladje od godinu dana nema ga kamo smjestiti preko dana. I jos mora biti na raspolaganju roditeljima kojima su djeca privremeno oduzeta jednom do dvaput tjedno, u pravilu kod sebe doma. Znaci mora ljudima koji su takvog ponasanja da su im oduzeli dijete otvoriti vrata svaki tjedan i poslije susreta lijeciti djecje rane. I ne smije nikamo otputovati s djetetom dok taj isti problematican, a duboko ranjen roditelj ne da odobrenje. Niti ga voditi na neki zahvat doktoru. Ne znas o cemu pises.

Jelena's Avatar

I takve djece koja nemaju uvjete za posvojenje, a čeznu za obiteljskim domom ima puno, ali su smjestena u djecjem domu, gdje rade tete u smjenama i cije dvoriste do skole napuste dvaput godisnje. Udomitelji su u pravilu srodnici oduzete djece ili teska socijala kojoj tih 2300 kn nesto znaci, a uzimaju seriju djece. Dobiju ponesto od CZSS sto ovi dobiju iz donacija, tipa kolica ili paket hrane.

Beti3's Avatar

Nek' ti bude. Nije plaća nego je novac koji dobiva za posao koji želi raditi.
    Znam li o čemu pišem?

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Nek' ti bude. Nije plaća nego je novac koji dobiva za posao koji želi raditi.
    Znam li o čemu pišem?
    Beti, stvarno si bez srca. Ja sam duboko emocionalno involvirana u problematiku zlostavljane oduzete djece koja nemaju tu srecu da im je Bandic populistickom mjerom osigurao prikladan život u kojem im rane mogu postati manje teske. Za radno mjesto se dobiva staž i uplacuje se u mirovinski. Ovdje je konkretno prije par godina bilo 1600 kn naknade za pelene i adaptirano mlijeko, 100 kn djecjeg dzeparca i 400 kn udomitelju za frizuru. I onda su nesto podigli naknade.

Jelena's Avatar

To je za djecu do godinu dana "posao" od 24 sata.

Jelena's Avatar

Zagreb TU djecu ne voli!

Jelena's Avatar

A roditelj pokupi sve naknade sto ij drzava i grad daju za rodjenje djeteta.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Skrenuli smo s teme, ali da, to je jedan od apsurda sustava - biološki roditelji mogu praviti djecu i podizati sve naknade dok su im djeca "privremeno" u domu ili kod udomitelja.

Beti3's Avatar

Zagreb TU djecu ne voli!
    Samo što TO nema veze sa Zagrebom. TO je na državnoj razini.

Freyja's Avatar

Sram s kakvim sam ljudima okružena.
    Sram jer znam da je u isto vrijeme neka druga žena na kavi sa 6000 kn u džepu i bezbrižno čeka djecu iz škole ili faksa…
    Samo zato jer može.

A mene je sram dok čitam ove retke. Ne znam jesi li ti uopće svjesna koliko predrasuda o ljudima oko sebe imaš?! I koliko ih STALNO osuđuješ? Sve je to tvoja glava projicirala pa ne znači da je i istina. Ti si jedna od najogorčenijih osoba koje sam ovako virtualno upoznala.
    Nisam korisnica mjere, nemam ni troje djece, da ih i imam, ne bih bila korisnica. Zbog sličnih razloga koje je većina vas ovdje navela pa da se ne ponavljam (kad je mjera uvedena, čak sam mislila da je šala). Već sam prije nekog vremena napisala što mislim o ovoj mjeri i kako je ona apsolutno neodrživa na duge staze. Ali NIMALO ne krivim ekipu koja se njome koristi (da, može im se, da, troše i naš novac, ali tko im je to omogućio?), imamo mi daleko više problema, bandita i lopova koji ne odgovaraju za svoja nedjela i i MNOGO veće propuste i bla-bla... Da, ima nas svakakvih pa i svakakvih korisnika ovih mjera, ali da su svi takvi kakvima ih ti opisuješ, nisu. Savjetovala bih ti da barem dvaput pročitaš ono što napišeš prije negoli pošalješ poruku. Tvoj ego je nemjerljiv. Briga me što ćeš mi odgovoriti. Svi tvoji postovi pisani su istim stilom i u istom tonu. Ja pravedna vs. nepravedni svijet.
    I da, Tanči, može im se, da, a jesu li učinile nešto protuzakonito? To što su u tvojim očima neradnice, lijenčine i sl. - to zapravo ništa ne znači. Izdvojit ću samo jedan citat: "Sve što čujemo je mišljenje, a ne činjenica. Sve što vidimo je perspektiva, a ne istina." (Marko Aurelije)
    Pa ti imaj svoju istinu, i piši, ali i ja ću. Jer teško je čitati što pišeš, a ne reagirati. Uspijevala sam dosad, ali evo, danas mi očito nije uspjelo.

Kako je Svimbalo napisala koju stranicu prije, da je se poznaje u stvarnosti, znalo bi se da ona...something... Ali većina je ne zna, kao ni mene. I zato mi samo na temelju onoga pročitanoga stvaramo mišljenje o nekome jer nemamo na temelju čega drugoga procijeniti kakav je tko...
    Većina nas osobno ne poznaje većinu korisnika ove mjere da bi ih se na osobnoj razini vrijeđalo. Što se uglavnom i ne radi...
    Međutim, smatram cijelu ovu raspravu vrlo korisnom jer su žene iznijele odlične argumente, protuargumente i sl. (kad su općenito komentirale mjeru). Dovoljno dobre da bi više ikome normalnome ikad palo na pamet pokušati uvesti/provesti ovakvu mjeru. Ali zna se zašto je mjera "uvedena" pa su i ti argumenti više-manje suvišni (jer ih je ekipa i prije bila svjesna, nemojmo se zavaravati da nije). I potpisat ću ono što je Jadranka linkala jer i ja tako razmišljam.
    "Zaključno, moram reći kako mislim da je mjera roditelj odgojitelj duboko problematična te da nikad nije ni trebala postojati. Ipak, ne može se pobjeći od činjenice da su korisnici do pomoći koju mjera pruža došli na zakonit način, te da je način na koji su im tako stečena prava oduzeta pravno problematičan."

Lili75's Avatar

Svima nam je jasno da puno stvari ne funkcionira ni u drzavi, ni u Zg,a to je siroka tema.

Jelena, postoje rjesenja sa zigom pravomocnosti (pojedinacni pravni akti) koja su potpisana izmedju Grada i korisnica mjera, a to sto je netko govorio u predizbornoj kampanji...a cuj svasta se govori u kampanjama.Ne znaci nuzno da je to istina.

Porazgovaraj samo s jednom korisnicom mjere, pa je pitaj jel ima potpisan i pozigan pravni akt s Gradom Zg, pa javi

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by Jadranka View Post
    https://upravnopravo.blog/2022/01/04...tosti-izmjena/

Nisam nikakav strucnjak za tematiku, al meni se ovo sto autor pise cini kao itekakva podloga za nemogucnost oduzimanja prava. U svakom slucaju djeluje kao nesto sto sud zaista treba razmatrati.

Ovo je zakljucak trksta nakon iznosenja stavaka i clanaka i rasprave o istima:
    Da, to je to, sve je pojasnjeno na ovom linku.

Naravno da imaju ugovor, ali svaki ugovor ima "sitna slova".

Sumnjam da je Grad potpisivao ugovore s člankom o neraskidivosti-nepovredivosti-ili-kako-se-to-već-pravno-kaže s roditeljima odgojiteljima. Pa morali su se osigurati da u slučaju želje za promjenom/ukidanjem imaju tu mogućnost.

Nitko ne spominje da je znatno smanjena i novčana pomoć za opremu od drugog djeteta na dalje. To se tiče puno većeg broja korisnika, ali svi šute. Postojećim korisnicima nastavljaju isplatu jer su već jednom prije pokušali smanjiti taj iznos postojećim korisnicima i izgubili na sudu. Po meni je ta naknada bila puno pravednija jer nije postavljala kao uvjet nezaposlenost i nepohađanje vrtića. Ili nam demografske mjere stvarno nisu potrebne?

Tanči's Avatar

Nevažne su ti. Bas ruzna misao.

Ako si ljubomorna na mene, znaj da ležim u visokoj temperaturi i imam vremena za forum.
    I da, može mi biti da ne radim. H.bi ga, svakome grah drugačije padne.
    Nitko ne mora raditi da odškoluje svoje punoljetno dijete, ako to ne želi. To je osobna odluka. Posve isto kao i odlučiti uzeti status MO. Osobna odluka, koju nitko ne treba preispitivati.

Jedino o čemu se može raspravljati je zakonitost ukidanja.
    Zanimljivo zašto si se baš ti našla prozvanom.
    Drago mi je što ti ne moraš raditi.
    Ja moram.
    Između ostaloga i zato jer sam udovica i samohrana majka.
    Tko bi osim mene trebao školovati moje dijete?
    Lupetaš Beti, lupetaš.
    Probaj si zamisliti da si u mojoj koži (ne želim ti to pa se nemoj sad hvatati za to)

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by Vrijeska View Post

Sumnjam da je Grad potpisivao ugovore s člankom o neraskidivosti-nepovredivosti-ili-kako-se-to-već-pravno-kaže s roditeljima odgojiteljima. Pa morali su se osigurati da u slučaju želje za promjenom/ukidanjem imaju tu mogućnost.
    Zato ce o sitnim slovima odluciti nadlezni Sud, ali rjesenje/zakljucak postoje itekako. Neki su tu tvrdili da tako nesto ni ne postoji.

Quote Originally Posted by ninaXY View Post
    Nitko ne spominje da je znatno smanjena i novčana pomoć za opremu od drugog djeteta na dalje. To se tiče puno većeg broja korisnika, ali svi šute. Postojećim korisnicima nastavljaju isplatu jer su već jednom prije pokušali smanjiti taj iznos postojećim korisnicima i izgubili na sudu. Po meni je ta naknada bila puno pravednija jer nije postavljala kao uvjet nezaposlenost i nepohađanje vrtića. Ili nam demografske mjere stvarno nisu potrebne?
    Slazem se smanjenje naknade od drugog djeteta nadalje je nepravedna mjera.
    Last edited by Lili75; 27.04.2022 at 10:21.

Jelena's Avatar

Samo što TO nema veze sa Zagrebom. TO je na državnoj razini.
    Of kors, al nemaju ni RO veze sa Zagrebom, pa dobivaju novac od Zagreba. Mogao se taj budžet usmjeriti u poboljšanje uvjeta za udomljenu djecu na području Grada. Ne kažem da je trebao (mislim da je to državni problem), ali su ta djeca u puno većoj gabuli od ovih koje ja poznajem, a dobivaju naknadu.

Lili, je l zbilja misliš da ne bi protukandidat gradonačelnika i udruge koje ih sad zastupaju argumentirali da ugovor postoji, budući da je Tomašević na temelju tog obećanja skupio nemali broj glasača. Nisam pravnik, ne znam težinu pojedinih rješenja. Ali znam što je ugovor i da to nije isto što i rješenje. I neovisno o konačnoj sudskoj odluci, nemam uopće povjerenje u naš pravosudni sustav, čast iznimkama. Primateljice koje poznajem, a ima ih točno 4, ne viđam redovito, niti ću ih pitati kad se sretnemo. Nemam namjeru otvarati tu temu, jer nemam poker face da se čini da sam neutralna po tom pitanju. Jedna RO koja uzima mjeru je i sama u čudu da ima pravo i ne čini joj se da je mjera normalna. Ja se ne miješam i ne izjašnjavam. Ne znam čemu bi to služilo osim neugodnom razgovoru.

Slično kao i betino likovanje na ovoj temi. Ničemu ne služi, osim provokaciji.

Usput, za dvije od te 4 obitelji znam pouzdano da ni njihovi roditelji ne podržavaju ni mjeru ni njihovu odluku, niti su oduševljeni kad dobiju na čuvanje N djece. I ti koje ja znam ne žive uopće raskošno, dapače prilično skromno. Ne shvaćam puno toga vezano uz njihove odluke, ali uz takve razlike u shvaćanju svemira, ne možemo biti bliski da bih se upustila u takve razgovore. Al da će im djeca biti samostalnija od naše, hoće. Oni su već u jako ranoj dobi na ulici, kao što smo mi nekad bili. Odu nekoliko km od kuće bez da se jave.

jelena.O's Avatar

Kak RO nema veze s ZG kad ima isključivo s njim?

Peterlin's Avatar

Ma mislila je na djecu s posebnim potrebama.

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Kak RO nema veze s ZG kad ima isključivo s njim?
    To su sve naša djeca. Gradska ili državna ili zemaljska. Udomljena djeca su jednako gradska kao i djeca od RO, samo što se grad pobrinuo za jedne, a za ove koji su stvarno ranjeni, ga nije briga. Svi se slažemo da mjera nije ni imala namjeru povećati natalitet, nego broj glasača. Odnosno ako je i imala namjeru povećati natalitet, onda je taj netko morao jako zažmiriti i ne vidjeti da u bogatim zemljama, gdje je podrška države općenito velika natalitet ne raste.

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Ma mislila je na djecu s posebnim potrebama.
    Nisam nužno. Hodajući po institucijama sam viđala i djecu s posebnim potrebama i bez posebnih potreba i superpametnu djecu. Ta izrazito inteligentna djeca po institucijama su mi još više trgala srce, od djece s posebnim potrebama. Nije tema pa neću sad izvlačiti, ali mi je knedla u grlu i sada kad se sjetim.

Beti3's Avatar

Lupetaš Beti, lupetaš.
    Hvala na još jednoj uvredi.

No, tebi iskrena sućut. Nisam znala za tvoj gubitak.

Beti3's Avatar

Quote Originally Posted by ninaXY View Post
    Itekako je spominjano smanjenje naknade. Dovoljno je pročitati prvu stranicu ove teme.

Freyja's Avatar

Quote Originally Posted by Vrijeska View Post

Pitanje je kako su se osigurali.
    Ova je mjera, kao što je ovdje već više puta naglašeno, Bandićeva populistička politička mjera, a koliko je demografska, vidi se.
    Napravljen je račun bez krčmara, a netko ga sad mora platiti. Aktualni gradonačelnik i njegova ekipa to su dobili u naslijeđe, vrlo je očito da su se u svemu tome pogubili, a i bili neiskreni, da se izrazim tim eufemizmom. Nisu postupno prišli rješavanju problema, zato me i ne čudi ovakav razvoj događaja. Ponuđene zamjenske mjere nikako nisu riješile problem niti bi ga riješile u bližoj budućnosti. Očito je i da nisu bili spremni na ovakvu reakciju suda i sad će, naravno, morati određeno vrijeme nastaviti ispunjavati obveze prema korisnicima mjera (s čim od svibnja nisu računali, a ne zna se koliko će vremena proći do konačne odluke). Budući da je riječ o pozamašnom iznosu, pretpostavljam da slijedi i rebalans gradskog proračuna.

Tanči, moja sućut.

rosa's Avatar

Tanči, moja sućut.

Potpisujem svako slovo koje je napisala Tanci. I ja ne vidim ogorčenost niti ljubomoru u njenim postovima. Samo ženu koja zna reći popu pop, a bobu bob.

NanoiBeba's Avatar

Iskrena sućut, Tanči.

Lili75's Avatar

Tanči, strašno mi je žao , iskrena sućut

Peterlin's Avatar

Tanči, žao mi je.

Beti3's Avatar

Malo prije sam gledala neke vijesti i kažu da Zagreb učestvuje sa 1300 do 1750 kn po djetetu u cijeni vrtića.
    Stvarno je za smijati se, jer grad više uštedi ako troje djece ne ide u vrtić, nego što daje majci odgojiteljici
    Da dodam, gradu se uopće ne isplati graditi nove vrtiće, ako se gleda samo financijska korist.
    Last edited by Beti3; 27.04.2022 at 16:49.

Jelena's Avatar

Malo prije sam gledala neke vijesti i kažu da Zagreb učestvuje sa 1300 do 1750 kn po djetetu u cijeni vrtića.
    Stvarno je za smijati se, jer grad više uštedi ako troje djece ne ide u vrtić, nego što daje majci odgojiteljici
    Da dodam, gradu se uopće ne isplati graditi nove vrtiće, ako se gleda samo financijska korist.
    Kako si to izracunala?
    Mislis zena ima 15 godina troje djece u vrticu?

Lili75's Avatar

Problem je sto nitko dosad zapravo nije napravio vjerodostojnu i točnu analizu, ono sto je Jadra govorila.Spominjala se neka studija, a nakon toga je bila spika, pa slali smo upite putem ankete,al nismo zaprimili odgovore i nemamo podatke o statusu korisnika, pa kako je onda napravljena studija?!

Postoje i vanjski strucnjaci koji se mogu angazirati u slucaju da nemas ekspertizu,no šbbkbb...
    sad samo svi nabadamo...

Lili75's Avatar

Kako si to izracunala?
    Mislis zena ima 15 godina troje djece u vrticu?
    Ako se pojedinacno i zbrojno gleda, 3 djece ce provesti 3 x 6 (ili 7) god u vrticu = 18 (ili 21god) i za toliko razdoblje ide sufinanciranje.

E sad naravno treba uzeti obzir sve druge parametre,pa iskalkulirat.

Da je mjera bila samo za vrticku djecu do polaska u skolu svakako bi to bilo optimalnije.

sillyme's Avatar

Ama koje troje djece od 5 godina vrtića (sto bi i dalje bilo neusporedivo jeftinije od ovog), pa hrpa njih je uzela mjeru dok im je treće dijete već bilo predskolarac, znaci "ustedjeli" su gradu par mjeseci x 1000-i-nesto kn vrticke subvencije (1700kn je maksimalna subvenicija a mnogi su imali manju) a koštati će nas gradjane Zagreba 10 godina x 12 mjeseci x 7000kn. Stvarno ušteda kakvu samo Bandic i njegovi positivatelji na Rodi ili kod Zeljke Markic mogu smisliti.
    Last edited by sillyme; 27.04.2022 at 18:34.

Beti3's Avatar

Ti si sigurna da se nijedno dijete nije rodilo bas zbog te mjere?
    I da su sve uzele mjeru zadnji čas, baš kad je najmlađe dijete krenulo u školu?
    Što je previše, previše je i na forum napisati.
    Statistika. Izracun. Realnost. Sve treba sagledati.

jelena.O's Avatar

Samo u našem kvartu ih je rođeno preko 10 klinaca, u par obitelji i dvoje troje djece naknadno
    Last edited by jelena.O; 27.04.2022 at 18:52.

Svimbalo's Avatar

Svakako nas informiraj za 15, 20 godina koliko ih je u državi, od njih petnaestak, i ostalo.

Jadranka's Avatar

Tanci, moja sucut.

ina33's Avatar

I moja sucut, Tanci!

Jelena's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Ako se pojedinacno i zbrojno gleda, 3 djece ce provesti 3 x 6 (ili 7) god u vrticu = 18 (ili 21god) i za toliko razdoblje ide sufinanciranje.

E sad naravno treba uzeti obzir sve druge parametre,pa iskalkulirat.

Da je mjera bila samo za vrticku djecu do polaska u skolu svakako bi to bilo optimalnije.
    Lili, ne trebas mi objasnjavat. Beti brije da troje djece grad placa preko 5000 kn mjesecno, pa je valjda na troje djece isplativa mjera. Ne racuna da su ta ista djeca dvostruko dulje izvan vrtica.

Jelena's Avatar

Tanči, moja sućut.

sillyme's Avatar

Ti si sigurna da se nijedno dijete nije rodilo bas zbog te mjere?
    I da su sve uzele mjeru zadnji čas, baš kad je najmlađe dijete krenulo u školu?
    Što je previše, previše je i na forum napisati.
    Statistika. Izracun. Realnost. Sve treba sagledati.
    Napisala sam "hrpa njih" ne svi, to je tvoja laz. S obzirom sa ih 75% nema više od troje jasno je da mjera nije nesto posebno ni direktno pridonijela radjanju djece u tim obiteljima (ako uopce s obzirom da ih je dosta dobilo to trece zadnje dijete prije proglasenja mjere), ali je sasvim jasno pridonijela tome da su odlucili zivjeti od tudjeg rada iako su radno sposobni, a sto se vidi iz toga da je vecina bila zaposlena unutar godine dana od uzimanja mjere.

Ali sam zato sigurna da svi pamte tko je u stvari ljubomoran i pisao postove gdje je tu ljubomoru sasvim jasno iskazivao i zazivao lik i djelo pokojnog nam gradonačelnika i na državom nivou.

I iako se kaže da "prilika čini lopova" znamo da ne uvijek i ne kod svih, tako da vjerujem da većina roditelja troje (I vise) djece ipak ima dovoljno samopoštovanja da ih ne uzdržavaju osobe poput Tanci porezima na svoju plaću ako mogu sami uzdrzavati djecu.

Moja sućut Tanci.

Page 17 of 25 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast