Jadranka prvotno napisa
Po meni je posao drzave da se brine i za demografsku sliku i za sto kvalitetniji zivot svih svojih stanovnika - s tim da se mogu slozit da se ta dva podrucja bar donekle preklapaju.
Ova mjera "roditelj odgojitelj" ni meni ne zvuci bas posteno, tj. ta ideja placanja odgoja djece do 15 godine zivota mi je zaista pretjerana. No, je li ili niie mjera polucila demografske rezultate i kakve, to bi trebalo kvalitetno analizirati - a ne samo napisati,mjera nije polucila rezultate jer se nije povecao broj rodjene djece. Mozda nije pao koliko bi inace pao, a mozda je broi obitelji s troje djece porastao (meno se npr. cini da je, no brojke ne znam).
Al drzati ili ne mjeru je stvar odluke građana Zagreba. Mislim da Mozemo niie zavarao svoje glasace i da odavno govore da mjeru planiraju ukiniti - tako da smatram i da je ukidanje mjere izbor Zagrepcana.
No, mene sad zanima, preslikava li se ovo i na drzavnu politiku Mozemo. U svrhu "jednakosti svakog djeteta" i sto ranijeg vracanja zena na trziste rada, i ustede, namjerava li Mozemo traziti i ukidanje 3-godisnjeg porodiljnog?